אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות מזויפות או זיקוקים? מה גרם לפייסבוק לחשוב שאירע פיגוע בבנגקוק צילום: facebook

חדשות מזויפות או זיקוקים? מה גרם לפייסבוק לחשוב שאירע פיגוע בבנגקוק

האלגוריתם שמבקש מאנשים באזור אסון לסמן שהם בטוחים הופעל והפנה לדיווח על הפיגוע שהתרחש בבנגקוק ב-2015. החברה טוענת שהסיבה היא זיקוקים שהתפוצצו במרכז העיר

28.12.2016, 12:27 | נמרוד צוק
תקלה מביכה לפייסבוק: הפיצ'ר שמאפשר לאנשים לסמן "אני בטוח" כדי ליידע את חבריהם שהם לא נפגעו באסון או פיגוע הופעל אתמול (שלישי) בטעות בבנגקוק. פייסבוק טוענת כי הוא נגרם בשל זיקוקים או נפצים שהופעלו בעיר ודווחו בטעות כפיצוץ, אולם גרסה שונה, שהופצה על ידי עיתונאי תאילנדי, גורסת שהגורם להפעלת המנגנון היה אייטם חדשות מזויף שהופץ ברשת החברתית ומיחזר פיגוע שהתרחש לפני שנה.

קראו עוד בכלכליסט

האלגוריתם של פייסבוק, שמבקש מאנשים המצויים באיזור לסמן אם הם בטוחים, הופעל אתמול ב-9 בערב, שעון בנגקוק, למשך כשעה, כאשר משתמשים שראו בפיד את הדיווח קיבלו מתחתיו קישורים לדיווחים חדשותיים על פיגוע אמיתי שהתרחש ב-17 באוגוסט 2015 ליד מקדש ארוואן, באיזור תיירותי מרכזי בעיר, קטל 22 בני אדם ופצע 130 - הקשר שיצר את הרושם כי מדובר בדיווח בזמן אמת על פיגוע חדש. בין הקישורים שקודמו היה גם אייטם מאתר חדשות מזויפות שהתייחס לפיגוע מהשנה שעברה כאירוע עכשווי.

Safety Check, צילום: facebook Safety Check | צילום: facebook Safety Check, צילום: facebook

בגרסה הרשמית שפייסבוק מסרה לתקשורת נטען כי "מנגנון Safety Check הופעל היום בתאילנד לאחר פיצוץ שהתרחש. כמו בכל המקרים האחרים, פייסבוק נשענת על גורם צד שלישי אמין כדי לאמת את ההתרחשות ולאחר מכן על קהילת המשתמשים שעושה שימוש בכלי". החברה לא הבהירה מיהו אותו גורם צד שלישי, אבל זמן קצר לפני הפעלת המנגנון דווח ב-BBC על גבר שהצית זיקוקים בבניין ממשלתי בעיר וגרם לבהלה, ולטענת החברה זה האירוע שגרם לתקרית.

בנובמבר שונה המנגנון מהפעלה ידנית להפעלה על ידי אלגוריתם אוטומטי שבוחן פוסטים טרנדיים על פי חלוקה גאוגרפית, כאשר לטענת החברה הוא כולל מנגנוני אימות עובדות שנועדו למנוע מקרים כאלו. במידה והוא אכן הופעל על ידי הידיעה המזויפת, מדובר באפקט שלילי נוסף של בעיית החדשות המזויפות ברשת החברתית.

תגיות