אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלמה פילבר דוחה את עמדתו של אמיר לוי לגבי ההפרדה המבנית בבזק: "טעית בהבנת התהליך" צילום: עומר מסינגר

שלמה פילבר דוחה את עמדתו של אמיר לוי לגבי ההפרדה המבנית בבזק: "טעית בהבנת התהליך"

מנכ"ל משרד התקשורת עקץ את הממונה על התקציבים באוצר: הטענות שהעלית כנגד ביטול ההפרדה במישורים התפעוליים והשיווקיים מוכרות היטב למשרד, ונדונות במטרה להמשיך את הרפורמה בשוק הנייח". מחר תקיים ועדת הכלכלה תדון בביטול ההפרדה המבנית בבזק

01.01.2017, 19:44 | אלירן מלכי

מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, שיגר היום (א') מכתב תגובה לממונה על התקציבים במשרד האוצר אמיר לוי בנוגע לביטול ההפרדה המבנית בבזק וכותב לו כי עמדתו של לוי לא רק שלא חידשה דבר למשרד התקשורת, אלא גם עוקץ אותו וכותב לו שהוא טעה בהבנת התהליך. פילבר כותב ללוי כי "במכתבך פירטת בהרחבה טענות כלפי ביטול ההפרדה המבנית בפעילות הכוללת בין בזק והחברות הבנות – אך טעית בהבנת התהליך האמור, מאחר ולא זו ההחלטה שהתקבלה", כותב פילבר ללוי ומוסיף "הטענות שהעלית כנגד ביטול ההפרדה במישורים התפעוליים והשיווקיים מוכרות היטב למשרד, ונדונות במטרה להמשיך את הרפורמה בשוק הנייח, להבטיח את התחרות ולגבש אסדרה תחליפית להפרדה המבנית הקיימת בקבוצת בזק".

קראו עוד בכלכליסט

שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, צילום: עומר מסינגר שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת | צילום: עומר מסינגר שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, צילום: עומר מסינגר

כזכור משרד התקשורת הודיע לבזק לפני כשבועיים כי הוא פותח בהליכים לביטול ההפרדה התאגידית, שזהו הצעד הראשון לביטול ההפרדה המבנית שיאפשר לבזק לאחד תחת קורת גג אחת את כל חברות הבת שלה (בזק קווי, בזק בינלאומי, פלאפון, yes) ולמכור חבילת תקשורת כוללת של טלוויזיה, אינטרנט, טלפון וסלולרי במחיר שעלול לסחוף את כל שוק התקשורת למערבולת ולעוות אותו עוד יותר מהמצב בו הוא נמצא כיום.

פילבר כתב ללוי כי לאחר שתגובש עמדה סופית של משרד התקשורת, היא תפורסם במסגרת שימוע רחב ומציין כי "עד אז לא יחול שום שינוי במגבלות הרגולטוריות שמוטלות על חברת בזק או החברות הבנות – וממילא אין פגיעה בתחרות או בצרכנים. משרד התקשורת תומך בהליך מדורג וזהיר אשר יהיה בו כדי לתת מענה לחששות לפגיעה תחרותית. עניין זה ממשיך להיות נדון על ידי צוותי העבודה במשרדי", כותב פילבר ושוב עוקץ את לוי על חוסר התיאום במשרד האוצר כאשר הוא כותב "כפי שעודכן רכז התקשורת מטעמך במספר ישיבות". בהמשך המכתב פילבר מסביר ללוי את עמדת משרד התקשורת באופן כללי לגבי ביטול ההפרדה המבנית.

בהמשך המכתב מתייחס פילבר לרפורמת השוק הסיטונאי (המאפשרת לחברות תקשורת מתחרות לבזק למכור, בין היתר, את שירותי בזק במחיר מוזל ולפרוס תשתית עצמאית משלהן על גבי התשתית הפסיבית של בזק) וכותב ללוי כי "הריני לעדכנך באשר לתיק התשתיות הפסיבית כי החברות פרטנר וסלקום נמצאות בהליכים מתקדמים ליישום תיק השירות הפסיבי באתרים שונים וכי לעניין בקשותיה של חברת פרטנר לעשות שימוש בתיק השירות הפסיבי נעשו התאמות תיק השירות בימים אלו (הנוגעות לפרישה בשכונות)". פילבר לא מציין כי ההתאמות נעשו בעקבות חוק ההסדרים שקבע כי בזק מחויבת לאפשר לחברות המתחרות לפרוס את התשתית שלהן על גבי התשתית הפסיבית של בזק. בנוסף, פילבר גם לא מציין את העובדה שהרפורמה הסיטונאית בטלפוניה כלל לא מתפקדת.

פילבר גם מתייחס לאפשרות לעודד פיתוח תשתיות על ידי תמריצים לחברות החלשות וכותב "נכון כי ניתן היה באמצעות תמריץ עקיף לחברות החלשות להגביר תחרות בתשתית השוק הקווי, וזה המהלך שאכן קידם האוצר עם חברת IBC (מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל), בשנת 2013, אך החיסרון המשמעותי של תמריץ זה הוא אורך הזמן בו התמריץ הופך לאפקטיבי" כותב פילבר ומביע את עמדתו האישית על מיזם הסיבים האופטיים. "בחלוף 4 שנים מיום מתן הרישיון לחברה רק פחות מ- 1% מהלקוחות מחוברים לשירות" כותב פילבר ללוי וממשיך לדחות את עמדתו "במציאות הקיימת כיום, במסגרתה נפער פער טכנולוגי משמעותי בין ישראל והעולם, אנו דוחים את עמדתך על פיה יש ליצור תחרות באמצעות הצבת תשתית שלישית בישראל וזאת בטרם ידון ביטול חובת ההפרדה המבנית", ומוסיף "התנגדות למהלך זה תצריך בסיס טיעונים חזק ביותר".

בתוך כך, ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ איתן כבל, תתכנס מחר לדון בביטול ההפרדה המבנית בבזק. הדיון הגיע לבקשתם של חברי הכנסת מסיעות כולנו, העבודה, יש עתיד, מרץ והרשימה המשותפת, שביקשו לקיים את הדיון מחשש שביטול ההפרדה המבנית שעלולה להגביר את שליטת בזק בשוק התקשורת ולפגוע בצרכנים.

הישיבה תתקיים בשיתוף הוועדה לענייני ביקורת המדינה וישתתפו בה מבקר המדינה יוסף שפירא, הממונה על הרשות להגבלים עסקיים מיכל הלפרין, יו"ר הרשות לניירות ערך שמואל האוזר, מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר וראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי לצד חברי הועדה ומוזמנים נוספים.

תגיות