אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איגוד האינטרנט הישראלי: "חוק הפייסבוק" עשוי להוביל להתערבות בוטה בחופש הביטוי צילום: באדיבות איגוד האינטרנט הישראלי

איגוד האינטרנט הישראלי: "חוק הפייסבוק" עשוי להוביל להתערבות בוטה בחופש הביטוי

יורם הכהן מנכ"ל האיגוד אמר את הדברים במהלך דיון בוועדת המדע והטכנולוגיה: "האינפורמציה תחסם עבור הציבור הישראלי אבל תישאר זמינה לציבורים אחרים, שהם בחלקם הנמענים של אותה הסתה

02.01.2017, 13:20 | נמרוד צוק
"הסתה לטרור ברשת היא בעיה אמיתית שזקוקה לפתרונות, אבל הפתרון הוא לא בחקיקה. אנחנו לא חושבים שהחוק יפתור את הבעיה וצריך להיזהר מאוד כשנוגעים בחקיקה בנושאים כאלו", אמר היום מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי, יורם הכהן, על "חוק הפייסבוק" שמקדמים השר לביטחון פנים גלעד ארדן ושרת המשפטים איילת שקד. הדברים נאמרו במהלך ישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה שעסקה בפעילות איגוד האינטרנט הישראלי.

קראו עוד בכלכליסט

"הצעת החוק לא עוסקת רק בהסתה לטרור פיזי ברשת, אלא במשהו הרבה יותר רחב, ואנחנו חוששים שהיא תוביל להתערבות בוטה בחופש הביטוי. הניסיון לחסום אינפורמציה יחסום אותה מהציבור הישראלי, אבל לא מציבורים אחרים - שהם בחלקם הנמענים של אותה הסתה", אמר הכהן בתשובה לשאלתו של יו"ר הועדה ח"כ אורי מקלב.

איילת שקד וגלעד ארדן, צילום: אלכס קולומויסקי, Kobi Gideon איילת שקד וגלעד ארדן | צילום: אלכס קולומויסקי, Kobi Gideon איילת שקד וגלעד ארדן, צילום: אלכס קולומויסקי, Kobi Gideon

"אני מאוד מאוד מאמין בפתרונות טכנולוגיים, וסבור שהטכנולוגיה יכולה לתת פתרון גם במקרה הזה. צריך ליצור ממשק שמטפל במקרים הקשים באופן אפקטיבי", אמר הכהן. "אחת הבעיות באינטרנט בכלל היא שקמו בשנים האחרונות גופים שיש להם עוצמה של מדינה ומשמעות של מדינה במרחב הזה; ארגונים שלא מחילים על עצמם עקרונות של מנהל ציבורי. אני חושב שהכנסת צריכה לפעול מולם, השאלה היא באיזו צורה מסיימים את התהליך. באיגוד האינטרנט מפחדים מחקיקת אינטרנט שתעוות את הנטרליות וחופש הגישה ברשת".

"לנושאים של הסתה וביזוי ברשת יש מקום בולט מאוד בישראל, ההסתה משפיעה מאוד על החיים היומיומיים שלנו, בניגוד למדינות אחרות פה כשמישהו מוסת הוא יוצא מהבית והוא מיד יכול לפגוע. אין הרבה מדינות בהן עובד ממשלה התאבד בגלל שיימינג שעשה לו אזרח שלא הצליח לקבל שירות, ויש גם עובדים סוציאליים שסובלים מביזוי ושיימינג ברשת", אמר מקלב בפתיחת הדיון בהתייחס להצעת החוק, שזכתה בשבוע שעבר לאישור ועדת השרים לחקיקה. החוק יאפשר למדינה לקבל מבתי משפט צווים מנהליים שיחייבו חברות אינטרנט כמו פייסבוק או גוגל להסיר מיידית מהפלטפורמות שלהן תכנים שהוגדרו כמסיתים.

נושא מרכזי נוסף שנידון בוועדה היה מרשם שמות הדומיינים בישראל, הפסקת הפעילות של איגוד האינטרנט כרשם דומיינים (מהלך שבוצע לפני חודשיים) והשאלה האם האיגוד צריך להמשיך לנהל את המרשם המרכזי במתכונת הנוכחית, או שיש מקום לפיקוח ממשלתי הדוק יותר. "ההצעות לבוא ולשנות סדרי עולם בתוך הזירה הזו מעלות אצלי שאלות רבות - מהם השיקולים שעומדים מאחוריהן. כיום איגוד האינטרנט מקבל משאבים כלכליים ומחזיר אותם לחברה בפעילות שלו, והשאלה אם נוכל לקבל את זה בכל קונסטלציה עתידית", אמרה חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון ממפלגת "כולנו".

תגיות