אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסינגפור ועד שווייץ: 10 המדינות הטובות ביותר לרילוקיישן צילום: sharebnb

מסינגפור ועד שווייץ: 10 המדינות הטובות ביותר לרילוקיישן

27 אלף תושבים זרים מ-190 מדינות ברחבי העולם השתתפו בסקר שבדק עד כמה נוח לחיות, לעבוד ולגדל משפחה במדינה שאליה עברו. קבלו את המדינות הטובות ביותר להתחיל מחדש את הקריירה

02.01.2017, 14:47 | שירות כלכליסט

בנק HSBC פרסם את רשימת המדינות הטובות ביותר להתחיל מחדש קריירה. הדירוג מבוסס על דוח התושבים הזרים, ובו השתתפו 27 אלף תושבים זרים מ-190 מדינות ושטחים ברחבי העולם.

בסקר נשאלו המשתתפים עד כמה נוח לחיות, לעבוד ולגדל משפחה במדינה שאליה עברו.

10. בחריין

שכר ממוצע לעובד זר: 98,622 דולר

65% מהתושבים הזרים זוכים למענק לשם ביקורי מולדת במסגרת תנאי העסקתם. במדינות המזה"ת, 91% מהתושבים הזרים מדווחים על איזושהי הטבה כחלק מחוזה התעסוקה שלהם, לעומת 67% בממוצע העולמי.

בחריין, צילום: ויקיפדיה בחריין | צילום: ויקיפדיה בחריין, צילום: ויקיפדיה

9. בריטניה

שכר ממוצע לתושב זר: 83,227 דולר

זוהי הופעת הבכורה של בריטניה בעשיריה הפותחת ברשימה. אולם יש לציין כי היא נערכה לפני הצבעת הברקזיט, וייתכנו שינויים. "התושבים הזרים בבריטניה נוהגים יותר ממדינות אחרות ללמוד כישורים חדשים במסגרת עבודתם לעומת ארץ מולדתם (64%) ולהתקדם בקריירה (62%)".

לונדון. לראשונה בריטניה ברשימה, צילום: גטי אימג לונדון. לראשונה בריטניה ברשימה | צילום: גטי אימג'ס לונדון. לראשונה בריטניה ברשימה, צילום: גטי אימג

 

8. הונג קונג

שכר ממוצע לעובד זר: 169,756 דולר

מדינה זו נחשבת לטובה במיוחד לתושבים זרים המבקשים לקדם את הקריירה, אולם לא לאלו המחפשים שיפור ברמת החיים. על פי HSBC, כ-68% מהמשתתפים בסקר אמרו שזהו מקום טוב לקידום אולם 50% אמרו שחלה הרעה באיזון עבודה-בית מאז שעברו לעיר.

הונג קונג, צילום: איי אף פי הונג קונג | צילום: איי אף פי הונג קונג, צילום: איי אף פי

7. אוסטריה

שכר ממוצע לעובד זר: 85,288 דולר

בדומה לבריטניה, זוהי הופעת הבכורה של אוסטריה בעשירייה הפותחת. היא מגיעה גבוה ברשימה הודות לאיזון טוב בין עבודה לבית. 71% מהמשתתפים הדגישו זאת כיתרון משמעותי. גם תרבות העבודה טובה ו-62% מהמשתתפים מדווחים על שיפור לעומת שוק העבודה במולדתם.

וינה, בירת אוסטריה. איזון בין עבודה לבית, צילום: wien.info וינה, בירת אוסטריה. איזון בין עבודה לבית | צילום: wien.info וינה, בירת אוסטריה. איזון בין עבודה לבית, צילום: wien.info

6. סינגפור

שכר ממוצע לעובד זר: 138,641 דולר

גם סינגפור היא מקום טוב להתפתחות מקצועית אבל מותירה מקום לשיפור במונחי איזון עבודה-בית. 62% מהתושבים הזרים אמרו שהתקדמו בעבודתם אולם 30% מדווחים על ירידה באיכות החיים. עם זאת, 53% מהעובדים אמר שהם מרגישים יותר סיפוק בעבודה לעומת הבית.

סינגפור, צילום: Aspire סינגפור | צילום: Aspire סינגפור, צילום: Aspire

5. נורבגיה

שכר ממוצע לעובד זר: 97,486 דולר

גם נורבגיה עושה הופעת בכורה בעשירייה הפותחת השנה ו-HSBC מציין שמכל המדינות שנסקרו, בנורבגיה נרשם שיעור השיפור הטוב ביותר באיזון עבודה-בית – 78%.

נורבגיה, צילום: youtube נורבגיה | צילום: youtube נורבגיה, צילום: youtube

 

4. איחוד האמירויות

שכר ממוצע לעובד זר: 112,820 דולר

56% מהתושבים הזרים במדינות האמירויות זוכים למענק מחיה ואילו 75% זוכים לתנאים בריאותיים.

איחוד האמירויות, צילום: יונתן קסלר איחוד האמירויות | צילום: יונתן קסלר איחוד האמירויות, צילום: יונתן קסלר

3. שבדיה

שכר ממוצע לעובד זר: 84,802 דולר

71% מהתושבים הזרים שהגיעו לשבדיה למען עבודה אמרו שתרבות העבודה במדינה טובה מזו שבארץ מולדתם. "על פי הסקר, באירופה ישנם כמה מהיעדים הטובים ביותר לקריירה לתושב זר. שש מדינות אירופאיות נכנסו לעשירייה הפותחת בשל תרבות עבודה חזקה, איזון עבודה-בית מצוין וביטחון תעסוקתי חזק יחסית".

שטוקהולם, שבדיה, צילום: שאטרסטוק שטוקהולם, שבדיה | צילום: שאטרסטוק שטוקהולם, שבדיה, צילום: שאטרסטוק

2. גרמניה

שכר ממוצע לעובד זר: 97,693 דולר

גרמניה היא היעד המומלץ לתושבים זרים המבקשים לרכוש כישורי עבודה חדשים, למצוא ביטחון תעסוקתי ולהתקדם במעלה סולם הקריירה. על פי הסקר, 70% מהתושבים הזרים אמרו שהביטחון התעסוקתי במדינה טוב בהרבה ממדינת המוצא שלהם.

ברלין. יעד מומלץ, צילום: שאטרסטוק ברלין. יעד מומלץ | צילום: שאטרסטוק ברלין. יעד מומלץ, צילום: שאטרסטוק

1. שווייץ

שכר ממוצע לעובד זר: 188,275 דולר

לדברי HSBC: "זוהי השנה השנייה ברציפות שבה מדורגת שוויץ כמקום הטוב ביותר לרילוקיישן. המדינה משלבת את אפשרויות השכר הטובות ביותר עם איזון עבודה-בית מצוין ותרבות עבודה מעולה. השכר הממוצע לתושב זר הוא כמעט כפול מהממוצע הגלובלי, שהינו 97,419 דולר בשנה".

שוויץ. במקום הראשון, צילום: רויטרס שוויץ. במקום הראשון | צילום: רויטרס שוויץ. במקום הראשון, צילום: רויטרס

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
מספרים מוגזמים
המאמר לא התייחס לאוכלוסיית העובדים הזרים והשכלתם עובד זר ממוצע לא מקצועי ירוויח כמו עובד מקומי באותה מדינה ואפילו פחות עובד זר מקצועי ירוויח פחות מעובד מקצועי מקומי באותה מדינה פשוט מאוד המדינה מעדיפה את אזרחיה על הזרים לדעתי המספרים בכתבה מתאימים לאוכלוסיית הרופאים אולי למדענים נדירים ולא לכל אוכלוסיית עובדים זרים
ישראלי  |  26.10.18
24.
אני היגרתי מישראל לקנדה ולא נולדתי ברוסיה
עכשיו כידוע חורף והטמפרטורה כמעט כל החורף (ובחלק גדול מקנדה כל החורף) מתחת ל0 וכמעט כל יום יורד שלג וזה לא נורא בכלל! יש בכל חנות בגדים בגדים מתאימים לחורף כאן, בכל הבתים ובכל העסקים יש חימום, כשלבושים נכון לא מרגישים את הקור בחוץ. היתרון הכי גדול בקנדה הוא אנשים נחמדים אדיבים ומנומסים והם גם מאוד Open minded וקל להתחבר איתם. כל אחד יכול להתרגל לחיים בקנדה וליהנות מהם בתנאי שהוא בא בגישה הנכונה ולא משנה היכן נולד וגם לא לאיזה אקלים הוא רגיל. יש כאן כל מה שצריך כדי לעבוד את החורף בכיף.
קנדה  |  08.01.17
23.
רוב המדינות באירופה קפואות בחורף ענניםוגשם ושלג
רוב המדינות באיראירופה צריך דרכון אירופאי ומה יש לחפש במינוס 5 בחורף בנורבגיה? מי שדל בארץ בשמש לאיוכל לחיות לא באירופה ולא בקנדה זה פשוט סבל נוראי מי כן מי שעלה מרוסיה לארץ עובר לקנדה המבודדתו הקרה לאימיריות ובחריין זה סיפור אחר ומסוכן מחוץ לתחוםופה קפואות בחורף ענניםוגשם ושלג בלתינסבל ב
אינדולי  |  03.01.17
לכל התגובות