אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל דויטשה בנק המתפטר חוזר לעולם הפיננסי: מונה לנשיא קנטור פיצ'ג'רלד צילום: אי פי איי

מנכ"ל דויטשה בנק המתפטר חוזר לעולם הפיננסי: מונה לנשיא קנטור פיצ'ג'רלד

18 חודשים לאחר שביקורת ציבורית נוקבת הובילה להתפטרותו מהנהגת הבנק הגרמני, מצטרף אנשו ג'יין לאחת הפירמות המובילות בוול סטריט. מנכ"ל קנטור הווארד לוטניק: "ג'יין יפעל להרחבת הפעילות הגלובאלית שלנו"

03.01.2017, 15:06 | מיקי גרינפלד

מנכ"ל דויטשה בנק לשעבר, שהתפטר מתפקידו לפני שנה וחצי, מצא עבודה חדשה, הפעם בוול סטריט. אנשו ג'יין (53) מצטרף לאחת מפירמות ההשקעות והבורקראז' המוכרות בעולם, קנטור פיצ'ג'רלד האמריקאית, והפעם בתפקיד נשיא הקבוצה. המינוי הוכרז במייל פנימי שהוציא מנכ"ל ויו"ר קנטור פיצ'ג'רלד הווארד לוטניק (Howard Lutnick) לעובדים בחופשת ראש השנה והוא אושר רשמית אתמול.  

קראו עוד בכלכליסט

לוטניק וג'יין הם חברים קרובים מזה שנים ארוכות, ועל פי אנשים מקורבים לג'יין, החזרה שלו לפעילות בשוק הפיננסי היתה צפויה. לוטניק עצמו אמר לאחר הודעת המינוי כי "צירופו של ג'יין הוא צעד חזק לטובת הרחבת החברה. הוא יעבוד כשותף שלי לטובת הרחבת דריסת הרגל הגלובאלית שלנו, והאצת המומנטום שלה".

אנשו ג'יין (Anshu Jain) כיהן כמנכ"ל משותף בדויטשה בנק, לצידו של יורגן פיצ'ן, והשניים הודיעו ביוני 2015 על התפטרותם, לאחר ביקורת ציבורית נרחבת ולחץ מצד בעלי המניות. על פי דובר קנטור, ג'יין צפוי לעבוד כאסטרטג מול הלקוחות הבכירים ביותר של החברה.

ג'יין היה חלק מקבוצה קטנה של מנהלים בכירים במריל לינץ' שהצטרפה לדויטשה בנק בשנת 1995 – קבוצה שיועדה להקים בבנק חטיבת השקעות שתתחרה עם הענקים הפיננסיים של התקופה. חטיבת השווקים הגלובאליים שהקימה הקבוצה הפכה במהירות למובילה בינלאומית, אך התרבות הפנימית שהתפתחה בה, של מרדף חסר מעצורים אחר רווחים ולקיחת סיכונים, תוך תשלום משכורות ובונוסים בהיקפים עצומים לאנשי החטיבה, הציבו אותה בחזית הביקורת הציבורית לאחר המשבר הפיננסי של 2008.

אנשו ג אנשו ג'יין | צילום: אי פי איי אנשו ג

הביקורת שהובילה להתפטרותו של ג'יין נגעה לשורה ארוכה חקירות וקנסות שספג דויטשה בנק, בהיקף של מיליארדי דולר, שמקורם בהתנהלות פסולה ארוכת שנים, עד כדי שחיתות, בבנק בכלל ובחטיבת ההשקעות הגלובאליות בפרט. דויטשה בנק נחשב לבעל תפקיד מרכזי לא רק במשבר של 2008 אלא גם בשערוריית הונאת הריבית של הבנקים הפעילים בלונדון.

מנכ"ל הבנק יוזף אקרמן, שכיהן בתפקיד בין 2002 ל־2012, הציב במשך חלק משנות כהונתו יעד שאפתני של 25% תשואה על ההון, יעד שחייב נטילת סיכונים מופרזת - שחצתה את סף ההגינות וההתנהלות המותרת. תחת ההנהגה המשותפת של ג'יין ופיצ'ן הבנק לא הצליח לעשות את השינוי המיוחל במלוא היקפו.

המנכ"ל הנוכחי ג'ון קריאן מנסה מאז כניסתו לתפקיד, לפני 14 חודשים, להנהיג תהליך ארגון מחדש כדי לייצב את הבנק. אך אפילו עם תוכניות הקיצוצים של קריאן, שכוללת פיטורי רבע מכוח האדם וגיוס הון על ידי מכירת החטיבה הסינית ובנק הקמעונאות פוסטבנק, הבנק מתקשה להתאושש. 

קריאן נדרש להתמודד עם ספיחי הכשלים של קודמיו. בדצמבר האחרון הודיע הבנק כי על פי הסדר עם הממשל האמריקאי, הוא ישלם קנס של 7.2 מיליארד דולר על חלקו במכירת ניירות ערך מגובי משכנתאות לציבור האמריקאי – הפעילות שהובילה למשבר הסאב פריים של 2008 (ושבה לקחו חלק כמעט כל המוסדות הפיננסיים המובילים באירופה ובארה"ב). את שנת 2016 סיימה מניית דויטשה בנק עם ירידה חדה של 20%, לאחר שבשלב מסוים, סביב חודש אוקטובר, עמדה עם נפילה של יותר מ-50% מתחילת השנה.

הווארד לוטניק מנכ"ל ויו"ר קנטור פיצ הווארד לוטניק מנכ"ל ויו"ר קנטור פיצ'ג'רלד | צילום: בלומברג הווארד לוטניק מנכ"ל ויו"ר קנטור פיצ

תגיות