אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יזם ובכירים בחברת בנייה נעצרו בחשד לעבירות מס צילום: דימה ולרשטיין

יזם ובכירים בחברת בנייה נעצרו בחשד לעבירות מס

העצורים הם משה אהרוני בעלי חברת "אבני חושן אחזקות" וכן מנכ"ל חברת נווה ניסים בשן והסמנכ"ל ירון קלזן. אהרוני חשוד כי לא דיווח על הכנסות של 90 מיליון שקל כתוצאה מהרחבת זכויות בנייה בפרויקט נווה נוף בבת ים והשניים הנוספים חשודים כי דיווחו על קניית הקרקע בסכום נמוך מששולם. הם שוחררו בערבות

03.01.2017, 16:18 | עמרי מילמן ודותן לוי

יזם נדל"ן ושני בכירים בחברת בנייה נעצרו היום (ג') בחשד לביצוע עבירות מס בפרויקט נווה נוף בבת ים.

העצורים הם היזם משה אהרוני, בעלי החברה "אבני החושן החזקות", הפועלת באזור המרכז, והוא שוחרר בערבות בבית משפט השלום בראשון לציון. על פי החשד, אהרוני לא דיווח על הכנסות של מעל 90 מיליון שקל שהתקבלו בין 2012 ל-2014 כתוצאה מהרחבת זכויות הבנייה בקרקע אותה רכש במסגרת הפרויקט. יחד עמו נעצרו ושוחררו בערבות שני מנהלים בחברת הבנייה הגדולה נווה שמקבוצת נכסים ובניין: המנכ"ל ניסים בשן וסמנכ"ל הכספים ירון קלזן - זאת בחשד שדיווחו למיסוי מקרקעין על קניית הקרקע המדוברת בסכום נמוך מאשר שולם בפועל.

מבקשת המעצר של רשות המסים עולה כי אהרוני ביצע עבירות על חוק מיסוי מקרקעין, מאחר שלא דיווח על שינויים בפרויקט, שבמרכזו עסקת קומבינציה בה הוגדלו זכויות הבנייה ונמכרו דירות נוספות. שני החשודים האחרים נחשדים כי נמנעו במכוון מלדווח על שינויים מהותיים בעסקה והצהירו על שווי עסקה נמוך ממה ששולם בפועל על מכירת הקרקע.  

קראו עוד בכלכליסט

על החשודים נאסר לצאת מהארץ למשך חצי שנה והופקדו ערבויות בסך 1.2 מיליון שקל לאהרוני ו-350 אלף שקל לקלזן ובשן.

ניסים בשן, מנכ"ל חברת נווה ניסים בשן, מנכ"ל חברת נווה ניסים בשן, מנכ"ל חברת נווה

פרויקט שהעלה תהיות

פרויקט נווה נוף הוא מגדל מגורים בן 42 קומות אשר ממוקם על פני שישה דונמים ברחוב יצחק שדה סמוך לטיילת של בת ים. בשנת 2006 רכש אהרוני את הקרקע תמורת 8.25 מיליון שקל במסגרת מכרז שפרסמה עיריית בת ים. ב־2007 נחתם הסכם קומבינציה בינו לבין חברת נווה לפיה 40% מהתמורה שתקבל על מכירת הדירות במגדל יועברו לאהרוני, סכום שהוערך בהמשך בכ-180 מיליון שקל. הזכייה של אהרוני, אשר נחשב מקורב לראש העיר לשעבר שלומי לחיאני העלתה תהיות רבות בגלל המחיר שבו נקב במכרז ותאם באופן מדויק את הערכת השמאי (שלא פורסמה בפומבי). הצעתו של אהרוני הייתה ההצעה היחידה במכרז ככל הנראה בשל הצורך בפינוי פולשים - קיוסק בבעלות גורמים עברייניים - ולכן ככל הנראה לא הוגשו הצעות נוספות מיזמים.

בהמשך עלו תהיות נוספות, כאשר אהרוני הצליח בתוך כשנה להגדיל את היקף זכויות הבנייה של המגדל בעת שלחיאני שימש כראש העיר מ-70 יחידות דיור ל-94 יחידות דיור ועד ל-172 יחידות דיור לבסוף.

טענות נוספות נגד אהרוני נשמעו בגין רכישה של מגרש אחר שגם הוא נמכר על ידי עיריית בת ים. מדובר במגרש לקרקע בשטח של 3.3 דונמים, הממוקם ברחוב יוחנן הסנדלר בחלקה הדרומי־מערבי של העיר. המכרז למגרש, המאפשר הקמה של מגדל בן 38 קומות ו־142 יחידות דיור, פורסם באוקטובר 2010 . לפי הטענות, אהרוני הגיש שתי הצעות באמצעות שתי חברות שונות ובהפרש של 5 מיליון שקל. אלא שבמפתיע ההצעה הזוכה בוטלה לאחר שאיש לא הגיע לחתום על הסכם המכר וכך הזכייה עברה לחברה שהגיש את ההצעה שדורגה שנייה וגם היא הוגשה כאמור על ידי אהרוני. כך, על פי החשד, אהרוני ויתר על ערבות של 500 אלף שקל אך חסך 5 מיליון שקל – סכום ההפרש בין ההצעות.

עורכי דינם של קלזן ובשן, אילן סופר ומיכל דיאמנט ממשרד גולדברפב זליגמן מסרו כי "אנחנו סמוכים ובטוחים שבמהרה יתברר לגורמי החקירה כי לחשודים אין כל יד ורגל בנושאים הנחקרים וכי הפרשה תסתיים מבחינתם בלא כלום".

מחברת נווה נמסר כי "מנהלי החברה נחקרו ושוחררו, החברה משתפת פעולה עם הרשות בכל הנדרש וסבורה שכל פעולותיה בוצעו על פי חוק".

תגובת באי כוחו של אהרוני, עורכי הדין נתי שמחוני ויואב סננס ממשרד הרצוג פוקס נאמן: "אהרוני מכבד את רשויות אכיפת החוק והוא משתף פעולה עם גורמי החקירה, כדי להביא לחקר האמת. חשוב להדגיש, המדובר בנושא שנדון למול רשויות המס במישור האזרחי וראוי היה כי ילובן שם - ולא במסגרתו של ההליך הפלילי. אהרוני סמוך ובטוח כי בסופה של חקירה יוברר כי מעולם לא דבק כל רבב בהתנהלותו".

בחברת נכסים ובנין הוציאו דיווח לבורסה כי, "בהמשך לידיעות שהתפרסמו בעיתונים מעדכנת החברה כי למיטב ידיעתה מתנהלת חקירה כנגד צד (משה אהרוני, ד"ל) שחברה בת בבעלות מלאה של נווה התקשרה איתו בעסקת תמורות לבניית מגדל מגורים".

עוד נכתב: "במסגרת החקירה נחקרו ושוחררו בתנאים מגבילים גם שני נושאי משרה של נוה (נסים בשן וקלזני, ד"ל)) למיטב ידיעת החברה, נושאי המשרה האמורים נחקרו בעיקר בחשד לאי דיווח נכון ביחס לזכויות בנייה נוספות בפרויקט, שאושרו לאחר כריתת העסקה, ומס רכישה בקשר עם זכויות אלו. נוה תמשיך לשתף פעולה עם רשויות המס ותפעל על מנת להוכיח שלא נפל רבב במעשיה".

תגיות