אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם בכדורגל היווני יש מקרים כמו הפועל תל אביב צילום: רויטרס

גם בכדורגל היווני יש מקרים כמו הפועל תל אביב

לדימיטריס מליסנידיס, הבעלים של א.א.ק. אתונה, וג'יאניב אלפוזוס מפנאתינייקוס יש כסף, אבל הם לא מצליחים לעמוד בתשלומי השכר לשחקנים ולמאמנים

05.01.2017, 17:40 | שירות כלכליסט
הם טוענים שהם עשירים. הם אנשי עסקים שנויים במחלוקת ובעלי קבוצות כדורגל. לדימיטריס מליסנידיס, הבעלים של א.א.ק. אתונה, וג'יאניב אלפוזוס מפנאתינייקוס יש כסף, אבל הם לא מצליחים לעמוד בתשלומי השכר לשחקנים ולמאמנים.

קראו עוד בכלכליסט

אוהדי פנאתינייקוס, צילום: רויטרס אוהדי פנאתינייקוס | צילום: רויטרס אוהדי פנאתינייקוס, צילום: רויטרס

הפעילות העסקית של מליסנידיס נעה מספנות ועד לניהול פסולת והפצת מוצרי נפט. הוא גם בעל מניות מרכזי ב-OPAP תאגיד ההימורים שיש לו מונופול על הימורי הלוטו ביוון ועל מרבית שוק הימורי הכדורגל במדינה.

ההפרטה של OPAP ב-2013 נחשבת על ידי רבים לשערורייה, מכיוון שהמחיר היה נמוך מדי לחברה רווחית שמחזיקה בעמדת מונופול בסקטורים רבים של שוק ההימורים ביוון. מליסנידיס ידוע גם כבעל קרבה לפוליטיקאים וקשרים לכל הממשלות האחרונות. הוא היה מקושר במשך שנים להנהלת א.א.ק אתונה, וביצע חזרה מרשימה בשנים האחרונות הודות להבטחות שיציל את הקבוצה ויבנה אצטדיון חדש. האצטדיון הישן נהרס והפרויקט לבניית אצטדיון חדש עומד בפני בעיות מכיוון שרבים מתושבי האזורים הסמוכים לו - מרביתם אוהדי הקבוצה – מתנגדים לתוכנית מטעמים של פגיעה בסביבה ובאיכות החיים. אולם, נראה שמליסנידיס אינו מוכן לשלם את העלות הנלווית.

אלפוזוס מגיע גם מתעשיית הספנות וממשפחה של בעלי ספינות. הוא הבעלים של ערוץ הטלוויזיה סקאי (Skai TV), שיש לו רישיון לשידור כלל ארצי ומתמחה בשידורי חדשות המאופיינות בנטייה ניאו ליברלית חזקה. הוא הפך מעורב בפנאתינייקוס בעקבות החלטתה של משפחת ורדינוגיאניס, הפעילה בתחום הספנות וזיקוק הנפט, לסגת מניהול הקבוצה.

אך על אף העושר שלהם, מליסנידיס ואלפוזוס מתקשים לשלם לשחקנים ולמאמנים.

טימורי קטצביה, שחקן לשעבר באתונה ובניוקסל יונייטד, וולברהמפטון וונדרס ודנדי, עשה את הטעות וסמך על מליסינידיס כשהסכים לאמן את הקבוצה. הוא פוטר לפני חודשיים, ולא זכה לפיצויים שמגיעים לו.

קטצביה מתלונן על היחס שקיבל. "אנחנו מתקשרים אליהם והם מתעלמים מאיתנו. זה עניין מוסרי, לא כלכלי. זכינו ליחס מחפיר. דבר לא השתנה באתונה כבר 22 שנים", אמר לאתר היווני Contra.

המאמן הגיאורגי שלח מכתבים מטעם עורכי דין לקבוצה בדרישה לפיצויים, אך הוא זוכה להתעלמות גורפת.

לדבריו, "חודשיים! במשך חודשיים אנחנו מנסים ליצור איתם קשר והם מתעלמים מאיתנו! מעולם לא חוויתי התנהגות כזו. כבר מהרגע הראשון אמרנו להם להגיע לפשרה, בלי דרמה ובלי עניינים. למעשה, במונחים של תשלומים, אפילו לא ביקשנו חצי מהסכום שהם חייבים לנו".

"הכל עומד באוויר. לא קיבלנו תשובה. כבר חודשיים שאנחנו נאבקים למצוא פתרון, ומתעלמים מאיתנו. הם אפילו לא עונים לטלפון. הם לא מגישים קפה מבלי לדבר קודם עם הבוס. זה עניין מוסרי, כי זכינו ליחס מחפיר, מעבר לגבולות המותר. זה עצוב, כי גם שיחקתי באתונה והבנתי שגם 22 שנים אחרי דבר לא השתנה במועדון. הם מפגרים מאחור בכל המובנים".

קטצביה אינו היחיד שעזב את אתונה. ג'וליאון לסקוט, המגן לשעבר של נבחרת אנגליה, נאלץ גם כן לסיים את החוזה שלו. "אנחנו מדברים על שחקן עם קריירה נהדרת, שלא היה זקוק לאתונה כדי להתפרסם. אפילו המקרה הזה טופל בצורה גרועה. לסקוט היה אמור לייצג את אתונה, שחקן עם 10 שנות ניסיון בפרמיירליג, אלוף, שחקן נבחרת", אמר קטצביה, "עצוב לראות שחקנים ברמה הזו שמגיעים לאתונה ועוזבים בצורה כזו. מה הם יענו אם ישאלו אותם על הקבוצה? אני שיחקתי במועדון ואיכפת לי ממנו, אך עם התנהגות מסוג זה למרבה הצער אין עתיד. קיבלנו יחס גרוע והם אפילו לא מוכנים לדבר איתנו יותר. אני מקווה שנוכל למצוא פתרון".

לסקוט, ששיחק באברטון, מנצ'סטר סיטי ואסטון וילה, הצטרף לאתונה בקיץ, הודות לקשריו עם קטצביה, שאיתו שיחק בקבוצת וולברהמפטון וונדררס. אולם, הוא עזב לאחר פחות משלושה חודשים, ואמר לתקשורת האנגלית שמכיוון שקטצביה עזב, אין לו סיבה להישאר.

בנוסף, קבוצת הכדורגל ארחנטינוס ג'וניורס מארגנטינה פנתה לפיפ"א לאחר שפנאתינייקוס, שרכשה ממנה בקיץ את לאוטרו רינאלדי, לא עמדה בתשלומים.

בדומה, מייקל אסיין מגאנה האמין שהגיע לארץ המובטחת באתונה ובפנאתינייקוס, זאת לאחר קריירה מצליחה באולימפיק ליון ובצ'לסי. אולם בדצמבר האחרון, ולאחר קריירה ארוכה בכדורגל, אסיין (34) מצא עצמו בבתי המשפט ביוון. הוא דורש את הכספים שמגיעים לו, בהתבסס על תנאי החוזה שלו. אך אלפוזוס מסרב לשלם לו. הקבוצה חייבת לאסיין 650 אלף יורו, בעוד שהסוכן שלו דורש 250 אלף יורו, כלומר 900 אלף יורו בסך הכל. זהו סכום משמעותי, במיוחד בהתחשב בנסיבות וצו בית המשפט היווני להקפאת הנכסים וחשבונות הבנק של אלפוזוס.

ברור כי מליסנידיס ואלפוזוס זקוקים לחשיפה החיובית וליחסי הציבור הנלווים לבעלות על קבוצת כדורגל פופולארית, זאת בנוסף לניצול ההשפעה הפוליטית שהתפקיד כולל. עם זאת, נראה שהם לא מוכנים לשלם את המחיר הנדרש לשם כך.

תגיות