אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקבוק פרו: המחשב הכי טוב שלא כדאי לכם לקנות צילום: הגר רבט

בדיקת כלכליסט

מקבוק פרו: המחשב הכי טוב שלא כדאי לכם לקנות

הרמקולים האימתניים, התצוגה המצוינת ואפילו התוספת המבריקה של פס המגע לא מצילים את המקבוק פרו החדש משני החסרונות העיקריים שלו: כוח עיבוד דל וסוללה הפכפכה

09.01.2017, 15:11 | הגר רבט

המקבוק פרו החדש שהושק לפני כחודשיים הוא מוצר אופייני מאוד לאפל - הממשק והעיצוב הם מהטובים שניתן למצוא בשוק כיום, אך המחיר בשמיים ומבחינה טכנולוגית, למרות ההברקה של פס המגע עליו ארחיב בהמשך, אין כאן חידושים רבים. זה מחשב שתענוג לעבוד עליו, לצפות בסרטים ולהקשיב למוזיקה, אבל הוא סובל גם מחסרון מרכזי אחד בדמות חיי סוללה קצרים ולא יציבים. המחשב התקבל באדיבות רשת iStore.  

קראו עוד בכלכליסט

עיצוב ומבנה: יופי זה דווקא לא עניין של טעם

הפרו דק ומרשים. הוא נוח מאוד לנשיאה והעיצוב החלק גורם לאשליה שהוא קטן מכפי שהוא באמת. אפל בהחלט מוכיחה כאן שכוחה העיצובי עדיין במותניה.

איכות הבנייה, כמעט כרגיל אצל אפל (אם מתעלמים לרגע מהאיירפודס החדשות), מרשימה - המחשב בנוי מגוש מתכת אחיד, ללא חיבורים נראים לעין. הסגירה והפתיחה נעימות מאוד והוא לא מרגיש כמו משהו שיפצע רק כי הנחתם אותו על השולחן באגרסיביות.

למדריך "כלכליסט" - ביקורות וטיפים בנושאי טכנולוגיה

אין חיבורים, יש ענן, צילום: הגר רבט אין חיבורים, יש ענן | צילום: הגר רבט אין חיבורים, יש ענן, צילום: הגר רבט

העיצוב הנקי מגיע יד ביד עם ויתור על חיבורי USB רגילים. לפרו יש אמנם חיבור לאוזניות/רמקולים, אבל מלבדם הוא מציע רק ארבעה שקעי USB-C. הכוונה כמובן היא להעביר את עיקר הכובד אל הענן וביום-יום זה אכן עובד מצוין. הבעיה מגיעה כשצריך להשתמש בקבצים כבדים יותר. גם אם כבעלי מק אתם מוכנים לקבל את הגחמות של אפל, סביר להניח שלא כל התקשורת שלכם נעשית עם חובבי ענן אחרים וכאן כבר תדרשו לכפות את צורת העבודה שלכם על עמיתים או, גרוע מכך, להשתמש במתאמים. לפחות עד ששאר היצרניות יישרו קו. לכל הפחות אפל הייתה צריכה לכלול בערכה מתאם או שניים במקום למכור אותם בנפרד. חבל.  

ממשק ומערכת הפעלה: כל נקודות החוזק של אפל במיטבן 

לפרו תצוגת רטינה משופרת - בהירה יותר ועם תמיכה בצבעים נוספים - וההבדל ניכר גם לעין הלא מקצועית. אומנם עבדנו עליו ביום חורף אפרפר, אבל התצוגה הרשימה גם באור טבעי ומכל זווית של המסך. מסך של 13 אינץ' אינו אידיאלי לצפייה בסרטים, אבל בזכות הבהירות והרזולוציה המרשימות אפילו סרטוני יוטיוב נראים כאן קצת יותר טוב מהרגיל. מי שנדרש לפרו לצרכים מקצועיים לא יתאכזב מהמסך, אם כי סביר להניח שיעדיף את ה-15 אינץ'.

התצוגה חדה יותר, צילום: הגר רבט התצוגה חדה יותר | צילום: הגר רבט התצוגה חדה יותר, צילום: הגר רבט

לטעמי, ללפטופים של אפל אין כיום מתחרים מבחינת התכנון הארגונומי ובמקרה הזה זה בא לידי ביטוי בעיקר במקלדת. כפתורי המקלדת כמעט נטולי עומק, אבל מנגנון הלחיצה של הפרו מצוין ולא רק שאינו דורש התרגלות, אלא שאחרי שלושה ימי עבודה עליו דווקא החזרה למחשב הקבוע שלי לוותה בקשיי הסתגלות. זאת על אף שהמקשים לא גדולים וכמעט חצי ממשטח העבודה מוקדש לטאצ' פאד.

 מקלדת כל כך נוחה שתרצו לכתוב רומן, צילום: הגר רבט מקלדת כל כך נוחה שתרצו לכתוב רומן | צילום: הגר רבט  מקלדת כל כך נוחה שתרצו לכתוב רומן, צילום: הגר רבט

הטאצ' פאד עצמו רגיש מאוד למגע ונוח לעבודה, אך עבוד מי שאינו זקוק לו לצרכי חיתוך, עיצוב ועריכה, אין הרבה משמעות לסנטימטרים הנוספים שהוקדשו לו, והאצבעות נוטות להישאר סביב אותה נקודה מרכזית לה הן מורגלות.

ההפתעה הגדולה של הפרו היתה מבחינתי הטאץ' בר. כמי שעובדת כבר כמה שנים על מחשב עם מסך מגע, הנחתי שפס המגע של הפרו ירגיש לי במקרה הטוב כמו פשרה ובמקרה הרע כמו גימיק מעצבן, אבל הפס התגלה כתוספת מבריקה. שלא כמו שקורה לי בדרך כלל, היד לא נמשכה אל המסך כדי לבצע פעולות פשוטות, אלא אל הפס שמתחתיו, שהציע לי את אותו מנעד של פעולות וחסך לי את הצורך לחפש את הנקודה הרלבנטית על המסך הגדול או לנוע בין חלונות. אפל אמנם הציגה את פס המגע כתוספת למקלדת, אבל בפועל הוא משמש יותר כהרחבה של המסך.

פס המגע. היצע מתחלף, צילום: הגר רבט פס המגע. היצע מתחלף | צילום: הגר רבט פס המגע. היצע מתחלף, צילום: הגר רבט

פס המגע מציע בכל פעם מנעד מעט שונה של פעולות, בהתאם לצרכי המשתמש. כך, כאשר מאזינים למוזיקה צצים עליו כפתורי ווליום ושליטה רלבנטיים, כאשר פותחים תמונה הוא מציע כפתורי עריכה ועוד. בשלב זה מדובר עדיין בכמה סטים בסיסיים למדי, אבל אפל כבר הכריזה על כוונתה להרחיב את ההיצע, ואפילו על כמה שיתופי פעולה מתוכננים עם מוצרים כמו פוטושופ ואופיס, שיעניקו למפתחים אפשרות ליצור כפתורים מותאמים אישית.

ניתן כמובן לבצע התאמה אישית לכפתורי הפעולה שמופיעים על הפס ולהעלים, למשל, את הקיצור המיותר שמפעיל את סירי. אפל נמנעה עד כה מלשלב מסך מגע במחשביה ויש להניח שהבחירה בפס המגע מעידה על כך שגם הדגמים הבאים שלה לא יכלול מסכי מגע.

בפינה הימנית של פס המגע ממוקם קורא טביעות האצבעות, מהיר ומדויק כמו באייפון, אבל אם להיות קטנונית - המיקום פחות אינטואיטיבי לשמאליים כמוני.  

מולטימדיה ואפליקציות: לא צריך יותר מזה

אפל נוהגת תמיד לצייד את מחשביה בכל התוכנות הדרושות להפעלה מהירה ומיידית וזה המקרה גם כאן. הפרו מגיע מוכן ומזומן לפעולה, וכולל קיצורי דרך לכל האפליקציות האפשריות.

כל מה שתצטרכו לשימוש שוטף והתממשקות מושלמת עם מוצרי אפל אחרים, צילום: הגר רבט כל מה שתצטרכו לשימוש שוטף והתממשקות מושלמת עם מוצרי אפל אחרים | צילום: הגר רבט כל מה שתצטרכו לשימוש שוטף והתממשקות מושלמת עם מוצרי אפל אחרים, צילום: הגר רבט

עבור מי שיש בבעלותו אייפון או אייפד (וסביר להניח שמי שירכוש את הפרו הוא אפליסט מושבע), ההתממשקות עם שאר המוצרים של אפל קלה ומהירה. ממשק ה-iMessages שמותקן על המחשב, למשל, יגרום לכם לחכות להזדמנות הבאה לשליחת הודעה.

יתרון משמעותי נוסף של הפרו הוא יכולות האודיו המצוינות שלו. הרמקולים הסטריאופונים שמותקנים בו הם מהמשובחים שנתקלתי בהם ומייתרים לגמרי את הצורך בחיבור לרמקולים שולחניים. כמובן שהם אינם מהווים תחליף לרמקולים מקצועיים, אבל קשה לי להאמין שיש כיום בשוק לפטופ שעוצמת השמע בו משתווה לזו של הפרו הקטן והאלגנטי.  

הרמקולים רק נראים עדינים, צילום: הגר רבט הרמקולים רק נראים עדינים | צילום: הגר רבט הרמקולים רק נראים עדינים, צילום: הגר רבט

 

ביצועים וזמן סוללה: הנפילה הגדולה

בשימוש יומיומי הפרו בהחלט מספק את הסחורה ולא נתקלתי בבעיות, אם כי גם לא הרגשתי שמדובר במפלצת ביצועים. מאידך מעצבים גרפיים, צלמים ועורכי וידיאו כבר השמיעו לא מעט תלונות על הביצועים המאכזבים של המקבוק, ובמיוחד של גרסת ה-13 אינץ'.לפרו מעבד מהדור הישן והוא מתקשה להתמודד עם עריכת קבצים כבדים במיוחד. כמעט כל המבקרים ציינו גם שכשמדובר בקבצים של מעל 4K כמעט כל הדגמים הקודמים של הפרו מתמודדים איתם הרבה יותר טוב.

 , צילום: הגר רבט צילום: הגר רבט  , צילום: הגר רבט

על אף כל זה, נקודת התורפה העיקרית של הפרו היא דווקא הסוללה. אפל אמנם הבטיחה להעביר את הסוללה מקצה שיפורים לאחר שקונסומר ריפורט נמנע מלכלול את הפרו החדש ברשימת המוצרים המומלצים שלו, אולם למי שמתלבט אם לרכוש את המחשב עכשיו זה בוודאי לא עוזר. הדו"ח של קונסומר ריפורט ציין שבסדרת בדיקות שנערכה לפרו התגלה שאורך חיי הסוללה לא יציב בצורה קיצונית ונע בין 4 ל-16 שעות (!). בתקופה בה השתמשתי במחשב חיי הסוללה נעו בין 5 ל-6 שעות, הרבה פחות מ-10 שעות העבודה שהפרו הקודם סיפק.

סיכום: קח מטען, קח מתאם

המקבוק פרו הוא עולם של ניגודים: לצד כמה מהתכונות הטובות ביותר בשוק, הוא כולל גם כמה חסרונות מרתיחים ממש. יכולות האודיו ואיכות התצוגה שלו יוצאות מגדר הרגיל, אבל חיי הסוללה הקצרים והלא יציבים שלו הם נקודת תורפה משמעותית. אם היה מדובר בלפטופ שתג המחיר שלו מייעד אותו למשתמש הממוצע אולי ניתן היה להמליץ עליו גם למרות הבאג הזה, אבל עם תג מחיר התחלתי של 9,199 שקל ברשת iStore ומיתוג מקצועי לא ניתן להתעלם מיכולות העיבוד הבינוניות שלו. לאנשי מקצוע מוטב להישאר עם המק הישן שלהם ולכל השאר - קחו מטען.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
המקבוק החדש
המקבוק פרו החדש בהחלט מכשיר מדהים אבל בתור משתמש אפל מושבע אז אני נהנה בהחלט מהמחשבי מק האפל ווטש האייפון וכל שאר השירותים במסגרת החברה אבל אם לומר את האמת הדבר שאני חושב שאפל הכי טובה בו אבל צריכה לתת לו יותר יחס זה המערכת של המק כי באמת אין לי שום דבר רע להגיד עליה אבל אני הייתי שמח מאוד אם היה למקבוק שלי אפשרויות כמו של האייפד פרו וגם לגרום לזה שחיבור מסכים של כמה יישומים יהיה בשלוש יישומים ולא דווקא בשניים אבל בעיקרון אין שום דבר רע לומר על מק והמערכת הכל יציב ונוח ואני יכול לומר לכם שגם 8 זיכרון ראם ומעבד i5 של אינטל יעשה לכם את העבודה, ויש עוד דבר שצריך לומר אני לא מבין למה אפל הוציאו את המקלדת הפרפר המדהימה והנוחה למדי אני נהנה ממנה ואין לי איתה שום תקלות אבל חבל שהם החליפו את המקלדת
אפל  |  09.04.20
4.
2018 macbook pro
לא מומלץ לקנות חשוב לדעת כמה דברים מעבר למה שאתם יודעים אמנם רובכם יודעים שבתוכנה של המק לא תצליחו לפתוח את כל התוכנות שאתם עובדים איתם בווינדוס , כן אבל עוד כמה דברים שאתם לא יודעים שחברת אפל נכון תספק לכם להתקין את הווינדוס אבל במהדורה מצומצמת מה זאת אומרת .....היא תספק לכם דרייברים שיעבדו באיכות מאוד נמוכה אם זה wifi שמיעה או כרטיס המסך ובנוסף לכל זה אתם לא תוכלו לשמור את הדרייברים אצלכם למקרה שצריך אלא יותקנו בזמן ההתקנה ומיד יעלמו הקבצים אלה . בשורה תחתונה אתם תחזיקו מחשב יוקרה בביצועים די נמוכים .
אמגד  |  09.02.19
2.
מאוד אוהב את הטראקפד ואת מערכת ההפעלה
החסרונות העיקריים הם המחיר, והעובדה שמחייבים אותך לקנות מתאמים, ולהתאים לסטנדרטים שלהם כל פעם מחדש. לעומת זאת, העובדה שלא צריך רשיונות בשביל מערכת ההפעלה, וחבילת התוכנות הבסיסית (pages, numbers, keynote, mail, calendar, etc) מקילה מאוד, והופכת אותו ללא פחות חסכוני, עבור מי שמשתמש בתוכנות חוקיות. אני אישית ממליץ על מק דווקא בשביל המשתמשים ה״טיפשים״, משום שמערכת ההפעלה שלו יותר איטואיטיבית, ופחות חשופה לסיכונים. המשתמשים המתקדמים יכולים למצוא בעבור מחיר דומה מחשב יותר חזק.
צ  |  24.01.17
לכל התגובות