אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדי העובדים בהדסה הכריזו על סכסוך עבודה: "רוטשטיין צריך להפנים שזה לא שלטון יחיד" צילום: סטודיו לם וליץ

ועדי העובדים בהדסה הכריזו על סכסוך עבודה: "רוטשטיין צריך להפנים שזה לא שלטון יחיד"

הוועדים המגובים על ידי ההסתדרות הרפואית טוענים כי המנכ"ל שנכנס לתפקיד לפני פחות משנה, מקפיא מינויים אקדמיים - דבר הפוגע בדרגת השכר שלהם ובמעמדם וכי כל ניסיון לקיים מו"מ איתו נתקל בחומה בצורה

10.01.2017, 11:10 | ספי קרופסקי

ועדי הרופאים בהדסה הכריזו הבוקר (א') על סכסוך עבודה בגיבוי ההסתדרות הרפואית מול הנהלת בית החולים בגין מה שהם מגדירים כפגיעה מתמשכת בהם ובזכויותיהם. סכסוך העבודה הוכרז בעיתוי בעייתי מאוד עבור מנכ"ל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין שנדרש כעת לנהל משבר בשתי חזיתות: מול רופאי המוסד מלמטה ומול אנשי משרד האוצר ואגף החשבת הכללית המפקחים על הליך ההבראה שבו נמצא בית החולים.

קראו עוד בכלכליסט

הוועדים טוענים כי המנכ"ל שנכנס לתפקידו לפני פחות משנה מקפיא מינויים אקדמיים – דבר המשפיע על דרגת השכר שלהם ובאופן כללי פוגע במעמדם. לדבריהם, בוצעו כמה ניסיונות להיכנס למו"מ מול ההנהלה אך הניסיונות הללו לא צלחו. בהודעה משותפת הם מסרו הבוקר כי "הדסה לא יכולה להתנהל בשלטון יחיד – אם פרופ' רוטשטיין לא יפנים עובדה זו לא יהיה לו את מי לנהל".

ועדי הרופאים טענו כי בהסכם ההבראה שנחתם בין הנהלת בית-החולים לרופאים והר"י (ההסתדרות הרפואית), ויתרו הרופאים על הטבות רבות בשכרם בכדי לאפשר לבית-החולים לצאת מהמשבר הכלכלי. לדבריהם, בעוד שהרופאים תרמו משמעותית להצלת הדסה, "הנהלת הדסה החליטה באופן חד-צדדי להקפיא ולעצור מינויים אקדמיים להם זכאים הרופאים. הקפאת המינויים פוגעת בזכויות הרופאים ובמעמדם, ובאיכות ההוראה לסטודנטים לרפואה המתבצעת בהדסה במסגרת הפקולטות לרפואה ולרפואת-שיניים באוניברסיטה העברית".

במקביל להכרזה על סכסוך העבודה, מתנהל הליך משפטי של ההסתדרות הרפואית בישראל וועדי הרופאים בבית-החולים מול ההנהלה בטענה לביזיון בית המשפט. זאת מאחר שלטענתם הנהלת בית-החולים לא קיימה את החלטת בית-הדין לכנס את הוועד הרפואי האמון על מינוי רופאים מאז אוגוסט 2016. הוועדים מסרו עוד כי "צר לנו שהגענו לרגע זה. מרגע כניסתו של פרופ' רוטשטיין לבית החולים הוא רואה ברופאים כיריבים במקום כשותפים. הדסה היא הבית שלנו ולא ניתן לה ליפול בשלישית. ברצוננו לשמר את מעמדה כאבן שואבת לרופאים וחוקרים וכפאר האקדמיה והמחקר הרפואי בישראל".

פרופ פרופ' זאב רוטשטיין | צילום: סטודיו לם וליץ פרופ

הסכסוך הפנימי מגיע בזמן שמנכ"ל הדסה מנהל עימות נוסף מול אגף החשבת הכללית באוצר ואנשי האוצר שהגיע לשיאו לאחר שהחשב המלווה את הסכם ההבראה, רו"ח רז זונטג, הודיע על התפטרות. במכתב ששיגר לחשבת הכללית במשרד האוצר מיכל עבאדי בויאנג'ו, שמינתה אותו לתפקיד, כי "במהלך השנה האחרונה, ובמיוחד מאז חודש פברואר 2016, מועד כניסתו לתפקיד של מנכ"ל בית החולים, דיווחתי למזמין (כלומר לחשבת הכללית באוצר — ס"ק), על הפרות מהותיות, מתמשכות וגורפות של כל אחת מסמכויות הפיקוח הישירות שניתנו לי כחשב מלווה, כמתואר לעיל, על ידי מנכ"ל בית החולים ועל ידי דירקטוריון בית החולים".זונטג מפרט בהמשך המכתב את שורת ההפרות שכללו לדבריו, בין השאר, "הפקעה מוחלטת של סמכויות החתימה והאישור הבלעדיות שניתנו לי כחשב מלווה בחשבונות הבנק של בית החולים"; ו"הטלת מגבלות בלתי סבירות על חופש הפעולה שלי להתנהל באופן עצמאי מול עובדי בית החולים".

החשבת הכללית שיגרה במקביל למכתב ההתפטרות של זונטג מכתב נוסף למנכ"ל האוצר שי באב"ד, שבו היא למעשה מסירה את ידי אגף החשב הכללי מהליך הפיקוח על הסכם ההבראה בבית החולים. במכתב החריף מזהירה עבאדי-בויאנג'ו כי התחזיות הכלכליות של המנכ"ל פרופ' רוטשטיין ל-2017 לא מתממשות וכי הדבר גורם ללחץ תזרימי עצום על בית החולים. "רוטשטיין, במקום לקחת אחריות על פעולותיו, ממהר להטיל על אחרים את האשם במצבו החמור של בית החולים וביניהם: המדינה, קופות החולים, החשב המלווה והחשבת הכללית. הוא אף תובע את המדינה, תוך שימוש בכספי הסכם ההבראה למימון הוצאות משפטיות מיותרות גם במאבקיו נגד המדינה בבתי המשפט וגם במאבקיו בחשב המלווה".

מנכ"ל הדסה, פרופ׳ זאב רוטשטיין, מסר בתגובה כי "עם כניסתו לתפקיד, התברר כי בתיה״ס האקדמיים של האוני׳ והדסה מייצרים גירעון שנתי של 70 מליון שקל, שחלקו העיקרי נבע מהתנאים המיוחדים של הרופאים האקדמיים בהדסה. כיוון שלא נמצא עדיין פתרון מוסכם המתחייב ממצבה של הדסה לגבי הרופאים במסלול האקדמי, מצא עצמו מנכ"ל הדסה מנוע מלהוסיף מינויים חדשים אשר פירושם הגדלת הגירעון. הנסיון להסביר לוועד הרופאים שלא ניתן לכתוב צ׳ק שבבנק אין לו כיסוי - נכשל. כל הפתרונות שהועלו עד כה על ידי הדסה נדחו על ידי הוועד, שמתעקש שהדסה תמשיך לממן באופן מלא את התנאים המיוחדים לרופאים האקדמיים, שאינם קיימים בשום בית חולים אחר בארץ. מנכ״ל הדסה מקווה ומתפלל שסכסוך העבודה עליו הוכרז יפתר ללא שביתה, שפירושה פגיעה בחולים, אבל גם חיסול מאמצי ההבראה של הדסה".

 

תגיות