אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי מפעל התרופות של קמהדע משבשים את הייצור צילום: נטי לוי

עובדי מפעל התרופות של קמהדע משבשים את הייצור

העובדים השביתו את מלאכת מילוי התרופות במחאה על תנאי השכר ותנאי העבודה - ולאחר שכבר ביולי הוכרז סכסוך עבודה בחברה. הנהלת קמהדע: "הסכסוך בלתי מוצדק. קוראת לוועד להימנע מצעדים נוספים"

10.01.2017, 13:43 | דרור רייך

עובדי מפעל התרופות של קמהדע בקיבוץ בית קמה משבשים את העבודה בפס הייצור על רקע מבוי סתום במו"מ עם ההנהלה. ל"כלכליסט  נודע כי בקמהדע השביתו את מלאכת מילוי בקבוקי התרופות, צעד העשוי לגרום לנזק משמעותי - במידה שהפעילות במתקן הייצור לא תחודש עד מחר, הנוזל התרופתי צפוי לקפוא.  

קראו עוד בכלכליסט

קמהדע עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק תרופות בתחום הביו-פרמצבטיקה והיא מעסיקה 180 עובדים. צעדים ארגוניים בחברה הם שעומדים ברקע למשבר ביחסי העבודה, ועובדי קמהדע הודיעו כי אם ההנהלה לא תשנה את התנהלותה ולא תשוב לשולחן הדיונים, יחריפו העובדים את צעדיהם. 

העובדים מוחים בין היתר על תנאי השכר, ועל ההחלטה להגביר את קצב הייצור מבלי לתת לכך מענה אנושי וכספי מספק. עוד מוחים העובדים על כוונת ההנהלה שלא לעמוד בחלק מסעיפי ההסכם הקיבוצי אליהם התחייבה בעבר.

קמהדע היא חברת ציבורית הנסחרת בבורסות בתל-אביב ובניו-יורק לפי שווי שוק של 830 מיליון שקל. מטה החברה נמצא בנס ציונה, והמפעל בקיבוץ בית קמה. מניית החברה התחזקה מתחילת השנה ב-8% לאחר עלייה של 29% ב-2016. את החברה מוביל המנכ"ל עמיר לונדון.

כבר בחודש יולי האחרון אישרה ההסתדרות לעובדים להכריז סכסוך עבודה בחברה, על רקע מחלוקות הקשורות לקידומי העובדים ושכרם, השחיקה הכרוכה בהגברת קצב היצור והתגמול הבלתי הולם. קמהדע מצידה הודיעה כי לא תכבד חלק מסעיפי ההסכם הקיבוצי אליהם התחייבה בעבר, עד שההסתדרות תחזור בה מההכרזה על הסכסוך.

נציגי ההסתדרות והעובדים ניסו להגיע בשבועות האחרונות להסכמות עם ההנהלה, לפתור את המחלוקות ולהשיב את יחסי העבודה בחברה לסדרם. ואולם אתמול הודיעה ההנהלה כי היא חוזרת בה מההסכמות.

תגובת חברת קמהדע: "קמהדע נמצאת בתנופת צמיחה משמעותית אשר באה לידי ביטוי בגידול בהיקפי הייצור במפעל. זו הסיבה שהחברה הגדילה את מצבת העובדים במפעל בעשרות עובדים נוספים בחצי השנה האחרונה ומשקיעה רבות בהרחבת יכולות והיקפי הייצור. כל עובדי החברה נהנים מהצמיחה והגידול בפעילות המאפשרת תעסוקה איכותית, מקצועית והוגנת למאות משפחות בישראל, רובם בנגב.

ההסתדרות הפרה את ההסכם הקיבוצי במפעל והכריזה סכסוך עבודה תמוה ובלתי מוצדק לפני כמה חודשים, אך מאז העבודה במפעל נמשכה כסדרה, מכיוון שרוב רובם של העובדים מתנגדים לצעדי הוועד ונציגי ההסתדרות הכוחניים והבלתי אחראיים. היום, מספר עובדים בודדים מתוך כ-300 עובדי המפעל בחרו לשבש את העבודה וההשפעה לכך היא מזערית. ההנהלה מעריכה את תרומת העובדים להצלחה ומקיימת את ההסכם הקיבוצי בחברה כלשונו וקוראת לוועד ולהסתדרות להימנע מצעדים נוספים מיותרים שעלולים לפגוע בפרנסת העובדים". 

עמיר לונדון מנכ"ל קמהדע, צילום: נטי לוי עמיר לונדון מנכ"ל קמהדע | צילום: נטי לוי עמיר לונדון מנכ"ל קמהדע, צילום: נטי לוי

מאבק על רבע מיליון דולר

ברקע לסכסוך הנוכחי, הארכת השותפות האסטרטגית עם חברת הפארמה שייר (Shire), במסגרת הסכם ההפצה לתרופת ה-Glassia מבית קמהדע. ההסכם הוא לשלוש שנים, מ-2017 עד ל-2020, וההכנסות הצפויות ממנו יעמדו על לכל הפחות 237 מיליון דולר – עם אופציה להרחבה עד ל-288 מיליון דולר.

קמהדע מייצרת מוצרים המבוססים על חלבוני פלסמה והיא מתמקדת בתרופות יתום. היא תמשיך בייצור ה-Glassia עבור שייר עד לתום תקופת ההסכם. לאחר מכן זכאית שייר לייצר את המוצר בעצמה ולשלם לקמהדע תמלוגים מוסכמים. זוהי הרחבה רביעית של ההסכם בין שני הצדדים מאז ההתקשרות הראשונה בשנת 2010.

Glassia הוא מוצר הניתן בתמיסה נוזלית במצב מוכן לעירוי, המאושר כטיפול כרוני משמר, במבוגרים בעלי נפחת קלינית חמורה כתוצאה מחסר גנטי ב-AAT (חלבון המופק מפלזמה אנושית, בעל יכולת לווסת את מערכת החיסון, להגן על רקמות ובזכות תכונות אנטי דלקתיות ואנטי מיקרוביאליות). המוצר ניתן ניתן בהזרקה לווריד פעם בשבוע כדי להגדיל את הרמות של AAT בדם.

תגיות