אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח למשטרה או לחברת הסלולר על גניבת מכשיר יביא לניתוקו המיידי צילום: שאטרסטוק

דיווח למשטרה או לחברת הסלולר על גניבת מכשיר יביא לניתוקו המיידי

כך הודיעו משרד התקשורת והמשטרה. עד היום, מי שנגנב לו הסלולר היה צריך להגיש תלונה במשטרה ובמקביל להודיע לחברת הסלולר ולדווח על גניבת המכשיר. עתה פניה אחת תספיק

11.01.2017, 15:59 | אלירן מלכי

משרד התקשורת ומשטרת ישראל הודיעו היום (ד') במשותף כי מכשיר סלולר שידווח כגנוב יחסם באופן מיידי בכל חברות התקשורת בישראל גם אם החליפו לו את כרטיס ה-SIM.

במשטרה מסבירים כי לאור ריבוי גניבות הסלולר, הם מקדמים מספר צעדי מניעה על מנת להקשות על עבריינים לבצע את גניבות הסלולר. עד היום, מי שנגנב לו הסלולר היה צריך להגיש תלונה במשטרה ובמקביל להתקשר לחברת הסלולר ולדווח על גניבת המכשיר. לכל מכשיר, מעבר לכרטיס החיוג שיש לו (sim card) יש גם סוג של תעודת זהות (IMEI), מזהה ייחודי של אותו מכשיר סלולר. 

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

החידוש כעת הוא השילוב בין משרד התקשורת למשטרת ישראל. ברגע שסלולר נגנב, בין אם מודיעים על הגניבה במשטרה ובין אם לחברת התקשורת, הקו ומכשיר הסלולר נחסמים כאמור ובנוסף גם המכשיר עצמו נחסם בכל רשתות הסלולר בישראל.

בהודעת המשטרה ומשרד התקשורת נאמר: "החסימה תביא לכך שלא יתאפשר שום שימוש במכשיר שנחסם גם אם יוכנס אליו כרטיס חכם (SIM) פעיל אחר של כל חברה סלולרית. בפועל, עם ביצוע החסימה לא ניתן יהיה לעשות במכשיר כל שימוש שהוא. ההודעה לחברת הסלולר וחסימת המכשיר אינה מייתרת את הצורך לאתר את הגנב ועל כן במקביל לחסימה יש לדווח ולהגיש תלונה במשטרת ישראל על כל גניבה של טלפון סלולרי, במועד הקרוב ביותר ככל שניתן לאירוע הגניבה. נציין כי משטרת ישראל רואה חשיבות רבה במאבק בגניבת טלפונים סלולרים ובמסגרת ריכוז המאמץ להשבת הגניבה לבעליה, הוחזרו בשנת 2016 למעלה מ-2,000 טלפונים סלולרים

ומחשבים ניידים".

עם זאת, במשטרה לא הודיעו על השקעת משאבים נוספים שיאתרו מכשירי סלולר גנובים כפי שהיה במקרה של שדרנית הספורט, שרון פרי, שמכשיר הסלולר שלה נגנב והשר לביטחון פנים, גלעד ארדן, דאג שיחזירו לה את המכשיר בחזרה.

כמו כן, במשטרה לא ידעו למסור את מספר מכשירי הסלולר שנגנבים מידי שנה משום שלא כל אחד שנגנב לו מכשיר מדווח למשטרה. מספר התלונות בשנת 2016 על גניבות סלולר (כולל פריצה לבתים בה גונבים את מכשירי הסלולר לצד חפצים נוספים) עומד על 600.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-4 למי אתה חושב שהגנבים מוכרים את הסלולרים?
מדובר בדרך כלל בחנויות סלולר שלא אכפת להן לקנות טלפונים במחירים זולים ולא לשאול שאלות. החנויות הללו יזייפו את ה-IMEI תוך דקות אם לא שניות ואנשים רגילים שיקנו מכשירים יאכלו אותה בגדול (עדכון של המכשיר או החזרה להגדרות יצרן יהפכו את המכשיר ללבנה)
ggg  |  12.01.17
7.
מספר 1 - אינטרס עליון לפרסם את זה כמה שיותר.
קודם כל, כדי שאנשים ידעו לדווח למשטרה/חברת סלולר על כך שהמכשיר נגנב ויבקשו חסימה ושנית כל, כדי שהגנבים יבינו שאין טעם לגנוב מכשירי סלולר. מעבר לכך, לגנב אין שום אפשרות ריאלית להתגבר על קוד IMEI שהוגדר כחסום בשרתים של חברות התקשורת. במיוחד כאשר בדרך כלל הגנבים אינם גאונים גדולים בתחום התכנות (שכן, אם היו, היו מרוויחים מספיק כדי לרכוש כל סלולרי שיעלה בדעתם).
רועי  |  11.01.17
לכל התגובות