אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גפני: "הממשלה לא עושה מספיק כדי לקדם את התעשייה בישראל" צילום: עומר מסינגר

גפני: "הממשלה לא עושה מספיק כדי לקדם את התעשייה בישראל"

יו"ר ועדת הכספים אמר את הדברים בכנס השנתי של התאחדות התעשיינים; קודם מתחה שרת המשפטים ביקורת על אי הגדלת התקציבים לתמיכה בתעשייה: "הרבה יותר קל להחליט שהמעסיק יספוג עוד קצת הוצאות בשעה שהמהלך הזה מצטייר בתקשורת באופן חיובי"

12.01.2017, 13:37 | אסנת ניר

"הממשלה לא עושה מספיק כדי לקדם את התעשייה בישראל. אנחנו בקואליציה ולכן ובכך אני מאשים גם את עצמי", כך אמר היום יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני בוועידת התעשייה של התאחדות התעשיינים בתשובה לשאלה מדוע מפעלים בורחים מהארץ. גפני הוסיף כי, "במקום שיהיו פה הנחות במיסוי למפעלים, יש כאלו שמתנגדים והעזרה למפעלים מתעכבת ולא עומדת מספיק על סדר היום. דווקא בנקודת המפגש הזו, כשיש משק חזק וההכנסות של המדינה הן 10 מיליארד שקל יותר ממה שחזו, זה מצב כמעט בלתי הגיוני שדווקא עם התעשייה אנחנו לא מצליחים לגרום לה להתרומם בחזרה. כדי לשנות את המגמה, אנחנו בוועדת הכספים מנסים להיות תמיד בני ברית של התעשייה, אנחנו רוצים לעמוד לצדכם ולעזור".

קראו עוד בכלכליסט

גפני. "אני מאשים גם את עצמי", צילום: אלכס קולומויסקי   גפני. "אני מאשים גם את עצמי" | צילום: אלכס קולומויסקי גפני. "אני מאשים גם את עצמי", צילום: אלכס קולומויסקי

איילת שקד: "היחסים בין כלכלה וחקיקה מוכתבים ע"י מודל מהמנדט הבריטי"

"היחסים בין הכלכלה לחקיקה בישראל מוכתבים עדיין על פי מודל אנגלי מימי המנדט של רובין הוד" - כך אמרה היום (ה') שרת המשפטים איילת שקד, בכנס השנתי של התאחדות התעשיינים. "המנדט הבריטי אולי הסתיים לפני שבעים שנה", המשיכה שקד, "אבל ההשפעה שלו על חיינו חזקה כבעבר; את החיילים הבריטים הצלחנו אומנם לגרש מכאן, אבל הקרב התודעתי שלנו מול המסורת והתרבות האנגלית רחוק מלהסתיים".

שקד הציגה נתונים לפיהם 3,577 הצעות חוק פרטיות הונחו על שולחנה של הכנסת ה-20 מאז שזו החלה לפעול: "אני רואה את שטף הצעות החוק הפופוליסטיות ואני נתקלת ברמיסה של זכויות הקניין הבסיסיות ביותר ושל החופש לנהל עסקים", הוסיפה שקד. "לפרץ החקיקה הזאת שמכלה את זמנו של בית המחוקק הישראלי אין אח ורע בעולם כולו. מה מי מייצר יותר נזק? רובין הוד ההוא המפורסם מימי הביניים, או כל אותם שמשחקים בלהיות רובין-הודים במאה ה-21?"

כזכור, ביקורת רבה נשמעה כלפי שקד לפני כחצי שנה על כך שקידמה הטלת אגרה בגובה של 62 אלף שקל על בקשות לאישור תביעות ייצוגיות, צעד שמיטיב עם תעשיינים, אך מחליש את כוחו של האזרח להגן על זכויות הסחר ההוגן שלו.

שרת המשפטים איילת שקד, צילום: אלכס קולומויסקי שרת המשפטים איילת שקד | צילום: אלכס קולומויסקי שרת המשפטים איילת שקד, צילום: אלכס קולומויסקי

לטענת שקד, "הסקטור הפרטי בישראל הפך להיות בשנים האחרונות שק החבטות של בית המחוקקים. הרבה מאוד מהגידול בחקיקה שתיארתי לכם מתנקז להצעות חוק מזיקות בתחום הכלכלי הפוגעות במשק ובתעשייה הישראלית. חקיקה פרטית זו שמרביתה מתמקדת בשוק הפרטי, מעידה על הכישלון המפואר הממתין בקצה דרכו של מי שמבקש לפתור כל בעיה בדרך של חקיקה".

שקד הוסיפה ביקורת על אי הגדלת התקציבים לתמיכה בתעשייה: "הרבה יותר קל להתמודד עם התעשיינים והמעסיקים ולפגוע בהם מאשר להתמודד עם נערי האוצר ולהילחם מולם על הגדלת התמריצים וחבילות הסיוע. הרבה יותר קל להחליט שהמעסיק יספוג עוד קצת הוצאות ועוד קצת עלויות בשעה שהמהלך הזה מצטייר בתקשורת באופן חיובי. החופש לנהל עסקים הוא החמצן של המגזר היצרני שלנו. משטר של הגבלות רגולטוריות כה רבות וכה חמורות שכמעט ומביא את המגזר העסקי שלנו למצב שבו לעסקים בישראל, כל מה שלא הותר - אסור".

תגיות