אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסנני הרשת תובעים: מה עובר על האנשים שנחשפים לכל הרוע האנושי

דו"ח טכנולוגי

מסנני הרשת תובעים: מה עובר על האנשים שנחשפים לכל הרוע האנושי

עובדים לשעבר של מיקרוסופט תובעים את החברה בטענה שהתפקיד גרם להם לטראומה, שליש מהמשתמשים יצטרפו לשירותי בנקאות של חברות הטכנולוגיה, ומדינת המעקב הסינית מעמידה את המידע למכירה

12.01.2017, 14:12 | יוסי גורביץ

בשדות התועבה 

שני עובדים לשעבר של מיקרוסופט תובעים את החברה, לאחר שבמסגרת עבודתם הם סיננו את הדברים הגרועים ביותר שמועלים לרשת: פורנו ילדים, תמונות אלימות במיוחד, ועוד. לטענת העובדים, הם לוקים בהפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) בשל מה שחוו.

מיקרסופט. העובדים טוענים שהטיפול הפסיכולוגי שקיבלו לקה חסר, צילום: microsoftproductreviews.com מיקרסופט. העובדים טוענים שהטיפול הפסיכולוגי שקיבלו לקה חסר | צילום: microsoftproductreviews.com מיקרסופט. העובדים טוענים שהטיפול הפסיכולוגי שקיבלו לקה חסר, צילום: microsoftproductreviews.com

בכתב התביעה נאמר שהתוכן היה כה חריג, עד שהעובדים סובלים מאירועי טריגר מעצם ראייתם של ילדים, ושהם אינם יכולים עוד להשתמש במחשב מבלי להתמוטט. התביעה טוענת שמיקרוסופט לא העניקה לעובדי הסינון שלה את הסיוע הפסיכולוגי הנדרש וההכנה הנדרשת ומשום כך היא אחראית למצבם.

מאז 2008, החוק האמריקאי מחייב חברות רשת להעסיק צוות אבטחה, שתפקידו בין השאר הוא לנטר את כל התקשורת ולהעביר לרשויות החוק כל מידע על פורנו ילדים ועבירות נוספות. שני העובדים נאלצו, במסגרת תפקידם, לחזות באלפי תמונות מזעזעות.

בפועל, הם הועסקו בתפקיד שברשויות החוק זיהו כבר לפני שני עשורים ויותר כמסוכן פסיכולוגית. בלשים שעוסקים בתחום הזה אמורים להימצא תחת פיקוח פסיכולוגי צמוד. וגם כך השחיקה בתחום הזה יוצאת דופן.

לטענת כתב התביעה – יש לציין שוב שמדובר בתביעה, ואין בה פסק דין – מיקרוסופט הציעה לעובדיה שירות פסיכולוגי, אך זה היה רחוק ממספק. העובדים לא זכו לסיוע שהם נזקקו לו, ואחד מהם מציין שהיועץ הפסיכולוגי של החברה הציע לו לצאת להליכות, הפסקות עישון ולשחק יותר משחקי מחשב – ושאחר כך הוא זכה להערכה נמוכה משום שהוא שיחק יותר משחקי מחשב. עוד טוענים העובדים שמיקרוסופט לא הבהירה להם את הסכנות הכרוכות בעבודה כזו.

מיקרוסופט מסרה בתגובה שהיא "חולקת" על התביעה, ושהיא לוקחת ברצינות את חובתה להגן על הציבור מפורנו ילדים, כמו גם להגן על בריאותם של העובדים. מי מהשניים צודק, יתברר בבתי המשפט. במידה והתביעה תתקבל, צפויות להיות לכך השלכות ניכרות על תנאי ההעסקה של התעשייה החשאית של מסנני תוכן. אלפי אנשים, אם לא עשרות אלפים, מועסקים בתפקידים כאלה ובהתחשב בשכר הנמוך שמקובל בתחום, ספק רב אם הם מקבלים את הסיוע הנדרש.

שתינו לכם את הפרטיות. אפשר לשים יד גם על החסכונות?

סקר שנערך לאחרונה מצא שכשליש מלקוחות הבנקים וחברות הביטוח בעולם ישקלו להעביר את החשבונות שלהם לידי אמזון, גוגל או פייסבוק, בהנחה שהחברות הללו יחליטו להתרחב גם אל התחומים האלה.

ג ג'ף בזוס. יעבור למכור ביטוח? | צילום: אי פי איי ג

מילא אמזון, בדוחק גוגל – אבל פייסבוק? החברה שהתמחתה בהשמדת הפרטיות שלך ומכירת הפרטים שלך למישהו אחר? כמה מפרסמים מוכנים לשלם עבור מידע על מצב חשבון הבנק שלך? יש איזו חברת תרופות שעוד לא יודעת ממה אתה סובל? הנה, קחו. וביחס לגוגל ופייסבוק: אם אתם חושבים שיש לכם בעיות תקשורת עם הבנק או עם חברת הביטוח שלכם, חכו עד שתצטרכו להוציא תשובה משירות הלקוחות של גוגל ופייסבוק. אם יהיה להן שירות כזה.

יש פה שני סוגים של חדשות טובות: קודם כל, ששני שליש מהאוכלוסייה עדיין זוכרת איפה היא חיה ואומרת "לא" לדיל הזה, ושנית שכניסה לתחום הבנקאות תאלץ את פייסבוק וגוגל לכזו כמות של רגולציה (בצדק) שהן בעצמן כנראה יעדיפו שלא.

חומת האש הגדולה גם רווחית

זה שממשלת סין אוספת כל סוג מידע אפשרי על נתיניה, זה ידוע מזמן. גם העובדה שהיא מצנזרת כל מידע שלא מוצא חן בעיניה היא לא בדיוק חדשות. בשנים האחרונות, שמנו לב למהלך הזוחל שבו הממשלה העבירה חלק מתפקידי המעקב והניטור לחברות, במיוחד לחברות מדיה חברתית; ועכשיו מגיע השלב המתבקש שבו עושים קצת כסף מכל זה.

אם המידע כבר שמור למה לא למכור אותו?, צילום: shutterstock אם המידע כבר שמור למה לא למכור אותו? | צילום: shutterstock אם המידע כבר שמור למה לא למכור אותו?, צילום: shutterstock

בסין רווח כעת סוג חדש של עסק: תמורת 140 דולר קנדי, על פי אחד התחקירים, תקבל כל סוג של מידע שאתה רוצה על אנשים אחרים בסין. איפה הוא היה, עם מי הוא נפגש, עם מי הוא משוחח.

חלק מהמידע מגיע כמובן מחברות עסקיות: מסעדות, בתי מלון וכן הלאה, שמחויבות על ידי הממשלה לאסוף מידע על הלקוחות שלהם. ואם כבר אספו אותו, למה לא לסחור בו? אבל חלק ממנו מגיע מהסוכנויות הממשלתיות עצמן.

רשמית, החוק הסיני והחוקה הסינית מבטיחים את פרטיות הנתינים – אבל הגנה על הפרטיות כמסתבר לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של המשטר. ומאחר וסין פרצה את הדרך שבה הולכות מדינות המעקב המערביות, נותר רק לשער מתי יהיה שוק אפור במידע כזה גם אצלנו.

קצרצרים

1. בנובמבר האחרון, ביקש האיחוד האירופי מארה"ב הבהרות ביחס לצו בית המשפט הסודי שאפשר לשירותי המודיעין האמריקאים לסרוק את כל המיילים של יאהו – בכלל זה המון מיילים של אזרחים אירופאים. בינתיים קרו כמה דברים, כידוע, כמו התאיידותה של יאהו, אבל הפרשה הזו עדיין איתנו. הנציבות האירופית הודיעה אתמול (ד') שהיא לא מרוצה מהתשובה האמריקאית, שלטעמה היתה מאוחרת וכללית מדי. לדברי הנציבות האירופאית, ההתנהלות הזו מקשה על ההסכם החדש להעברה של מידע בין היבשות, אחרי שבית המשפט האירופי העליון ביטל את ההסכם הקודם. מחכים להחלטות של טראמפ.

 

2. אדם בשם שיווה איהדוראי מסתובב בעולם וטוען שהוא המציא את המייל ב-1978. העובדה שמערכות מייל היו קיימות קודם לא כל כך משנה לו; זו כמסתבר הטענה היחידה שלו לחשיבות כלשהי. האתר שלו נקרא theinventorofemail. עיקר הטענה שלו נשען על כך שהוא הוציא סימן רשום בשם EMAIL על מערכת מייל בקולג' רפואי כלשהו. כשאנשים הצביעו על המציאות, איהדוראי תבע. כעת הוא תובע את אתר טקדירט על כתיבת האמת בסכום של 15 מיליוני דולרים. האיש שמייצג אותו הוא כלב התקיפה של פיטר ת'יל, שחיסל את גוקר לפני כמה חודשים. לא ברור מה האינטרס של ת'יל בסיפור הזה, אבל בטקדירט נשבעים להלחם עד הסוף.

3. מלחמת החדשות המזויפות – במלחמת העולם השנייה קראו לה בפשטות מלחמת התעמולה – לא מפסיקה. אחרי הידיעות על התקפות תעמולה רוסיות בגרמניה וצרפת, מגיע תורה של צ'כיה. לאור ההיסטוריה – רוסיה הסטליניסטית כבשה את צ'כוסלובקיה ב-1945, חיסלה את הדמוקרטיה שם וביצעה הפיכה אלימה ב-1948, ואחר כך פלשה למדינה ב-1968 וחיסלה את "האביב של פראג" – הסיכויים לתמיכה במשהו שמזכיר את רוסיה נמוכים משהו. ואף על פי כן, הממשלה הצ'כית מזהירה מניסיון של המשטר הפוטיניסטי להטות את הבחירות (שייערכו באוקטובר), ופקידי ממשל אמרו שהם זיהו 40 אתרים קיצוניים שמופעלים על ידי מוסקבה.

4. סמסונג הודיעה שהיא קיבלה בחזרה 96% מהזיקוקים הפופולריים שלה, מכשירי הגלקסי נוט 7, ארבעה חודשים אחרי שהחלה למשוך אותם. בדצמבר הודיעה החברה ששיעור המכשירים שהצליחה למשוך עמד על 85%. חלק מהמכשירים הושבתו מרחוק על ידי החברה, והשאלה היא מה קרה לארבעת האחוזים האחרים – אם מישהו לא שמע עד כה על כך שמדובר במלכודות קטלניות, הוא כנראה כבר נשרף למוות. כעת מקווה סמסונג שמשרדי ממשלה שונים, במיוחד רשויות התעופה, יפסיקו להתריע מפני המכשיר ושאנשים לא יעברו לבונקר בצד השני של הרחוב כשהם מבחינים בו.

עמדה להחזרת נוט 7 בשדה תעופה, צילום: Twitter / @svqjournalist עמדה להחזרת נוט 7 בשדה תעופה | צילום: Twitter / @svqjournalist עמדה להחזרת נוט 7 בשדה תעופה, צילום: Twitter / @svqjournalist

 

5. צ'לסי (לשעבר ברדלי) מאנינג, שמרצה עונש של 35 שנות מאסר על הדלפת מסמכי וויקיליקס, עשויה לקבל בימים הקרובים הקלה בעונש מצד הנשיא אובמה. גל של חנינות והמתקת עונשים בימיו האחרונים של נשיא כבר הפכו לסוג של מסורת בארה"ב. ספק אם יש מישהי שראויה להם כמו מאנינג, שעשתה שירות ציבורי לארה"ב והפכה למטרה להתעללות בלתי פוסקת מצד הרשויות הצבאיות. משפחתה של מאנינג העריכה בשעתו שהיא שילמה מחיר בשל חוסר יכולתן של הרשויות לשים את ידן על אדוארד סנודן. נעדכן. 

תגיות