אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיסכון לכל ילד: ההורים למדו שהשד הפנסיוני לא כל כך נורא צילום: אוראל כהן

חיסכון לכל ילד: ההורים למדו שהשד הפנסיוני לא כל כך נורא

היענות הציבור לחיסכון לכל ילד הוכיחה שכאשר הציבור נדרש לאקטיביות, הוא לא חושש לדרג תשואות

15.01.2017, 08:36 | רחלי בינדמן
נתוני חיסכון לכל ילד נחשפים 55% מתוכניות החיסכון לכל ילד בגמל נפתחו באלטשולר כ־40% ממשקי הבית בעלי ילדים כבר בחרו כיצד ישקיעו את כספי חיסכון לכל ילד. מתוך כ־900 אלף תוכניות שנפתחו, 270 אלף בלבד הן בבנקים, והשאר בקופות גמל. הנתח של אלטשולר־שחם בין הקופות הוא יותר ממחצית, גבוה בהרבה מהנתח שלה בשוק הגמל הכללי רחלי בינדמן, 19 תגובותלכתבה המלאה

זה לא סוד שאנשים לא אוהבים לפתוח את דו”חות הפנסיה שהם מקבלים מדי רבעון, שרבים מהם כלל לא יודעים איפה הם חוסכים ושעל פי מחקרים שונים לרובם אין צל של מושג מה קצבת הפנסיה הצפויה להם בעת פרישה. לא בכדי, ברגע שאנשים עוזבים מקום עבודה, רבים מהם בוחרים למשוך את כספי הפיצויים שלהם אף על פי שאלו מהווים נדבך משמעותי מהקצבה העתידית הצפויה להם; וחלק גדול אף בוחר לפדות קרנות השתלמות כדי לקנות רכב חדש או לשפץ את המטבח מבלי להבין שגם סכום זה יכול היה להגדיל את קצבתם.

כך, אנשים בישראל 2017 פועלים בשיטת "אחרי המבול": חיים את ההווה וחושבים פחות על העתיד הפיננסי שלהם ושל ילדיהם. חלקם לא חושבים על כך כי אין להם ממש ברירה ופנאי, ואחרים פשוט מעדיפים לעצום עיניים ולקוות לטוב.

חיסכון לכל ילד (אילוסטרציה). כשתוחלת החיים עולה, הציבור צריך לשנות דיסקט. אולי חיסכון לכל ילד יעזור להגביר את העניין בחיסכון לעתיד, צילום: שאטרסטוק חיסכון לכל ילד (אילוסטרציה). כשתוחלת החיים עולה, הציבור צריך לשנות דיסקט. אולי חיסכון לכל ילד יעזור להגביר את העניין בחיסכון לעתיד | צילום: שאטרסטוק חיסכון לכל ילד (אילוסטרציה). כשתוחלת החיים עולה, הציבור צריך לשנות דיסקט. אולי חיסכון לכל ילד יעזור להגביר את העניין בחיסכון לעתיד, צילום: שאטרסטוק

על הנגשה, באזז ובחירה חופשית

 

והנה הגיעה תוכנית חיסכון לכל ילד — פרי הסכמות קואליציוניות בין המפלגות החרדיות (שדרשו להגדיל חזרה את קצבאות הילדים) ושר האוצר משה כחלון (שהתנה את ההחזר בהפקדת הכסף בחיסכון בחסות המדינה) — והצביעה על העובדה המעניינת הבאה: כאשר אנשים נדרשים לפעול באופן אקטיבי ביחס לכסף, ולהחליט בעצמם היכן כספי החיסכון ינוהלו, הם מתעוררים לעשייה. כל זה התבטא בכמות הטלפונים והשאלות שבהם נתקלה כותבות שורות אלה, בשיחות הערות בקבוצת הווטסאפ של הגן בה היא חברה ובהבנה בקרב רבים כי השד הפיננסי אינו כה מפחיד ומרתיע.

ההוכחה המוחצת לעניין הציבור בתוכנית חיסכון לכל ילד מתבטאת בכך ש־40% ממשקי הבית עם ילדים החליטו בתוך כחודשיים לפעול באופן אקטיבי, ובחרו בעצמם באיזה בנק או קופת גמל ינוהלו כספי החיסכון. להורים היתה האופציה להמשיך להיות פסיביים, לא לבחור באיזה גוף ינוהלו כספי החיסכון של ילדיהם, ולחכות שהמדינה תבחר עבורם. אבל, הם בכל זאת החליטו לפעול.

הנתון המדהים הזה — 40% בחירה אקטיבית — מוכיח שקצת באזז והנגשה ידידותית יכולים להסיר חסמים ולהגביר את המודעות הפיננסית של הציבור.

צוהר לתודעה פנסיונית

 

תוחלת החיים רק הולכת ועולה, וכך מתארכת תקופת החיסכון של העובד אל מול התקופה שבה ישהה בפנסיה. מלבד זאת, הטכנולוגיה והרפואה רק הולכות ומתקדמות, ובכך ומצליחות להחזיק אנשים בחיים לתקופות ממושכות יותר, לעתים תוך צורך בעזרה מתמדת בעלות כלכלית גבוהה.

כל אלו מחייבים את הציבור הישראלי להחליף דיסקט, ולהפנים שאין ברירה אלא לוותר על חלק מהצריכה של היום לטובת העתיד. יש לקוות שתוכנית חיסכון לכל ילד תהווה צוהר להגברת התעניינות משקי הבית בצורך בחיסכון, ותגרום להורים וליתר הציבור הישראלי לשאול את עצמם לגבי הדרכים לחסוך לעתיד.

תגיות