אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנדי רובין מייסד אנדרואיד מפתח סמארטפון מהפכני צילום: בלומברג

אנדי רובין מייסד אנדרואיד מפתח סמארטפון מהפכני

הסטארט-אפ החדש של רובין, Essential, מפתח סמארטפון בעל יכולות בינה מלאכותית מתקדמות שאמור להביא לשוק את המהפכה הבאה בתחום המובייל

15.01.2017, 20:24 | עומר כביר

מייסד אנדרואיד, אנדי רובין, מתעתד לחזור לשוק המובייל עם סטארט-אפ חדש שמפתח סמארטפון בעל יכולות בינה מלאכותית (AI) מתקדמות – כך לפי דיווח של בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

רובין הקים את אנדרואיד ב-2003 במטרה לפתח מכשירי מובייל "חכמים יותר", כהגדרתו. אחרי שגוגל רכשה את החברה ב-2005, הוביל רובין את הצוות שהפך את הטכנולוגיה של הסטארט-אפ למערכת ההפעלה אנדרואיד והיווה גורם מרכזי בהפיכתה למערכת ההפעלה הפופולרית ביותר במכשירי מובייל ולנדבך מרכזי בתעשיית הסמארטפונים המודרנית.

אנדי רובין. כבר מנהל מגעים עם ספקיות מובייל, צילום: בלומברג אנדי רובין. כבר מנהל מגעים עם ספקיות מובייל | צילום: בלומברג אנדי רובין. כבר מנהל מגעים עם ספקיות מובייל, צילום: בלומברג

לפני שנתיים עזב רובין את גוגל וכעת חושפת בלומברג את המיזם החדש שלו: סטארט-אפ בשם Essential שמתעתד להביא לשוק את המהפכה הבאה בתחום המובייל. לדברי מקורות בעלי ידע בנושא, אסנטייל מפתחת שורה של מוצרי חומרה לשוק הצרכני, בהם גם מכשירי מובייל ומכשירים לבית חכם, שיתקשרו זה עם זה ויפעלו במשותף באמצעות פלטפורמת AI ייחודית.

גולת הכותרת של החבילה תהיה סמארטפון פרימיום עם מסך גדול קצה-אל-קצה נטול ברזלים. המכשיר מיועד להתחרות במכשירים היוקרתיים ביותר, ובראשם אייפון של אפל, גלקסי S של סמסונג, G של LG ופיקסל של גוגל. הוא עתיד להתבסס על חומרים יוקרתיים ואת יכולות החומרה שלו ניתן יהיה לעדכן עם הזמן.

לפחות אבטיפוס אחד של המכשירים שמפתחת החברה כולל מסך גדול יותר מזה של האייפון 7 פלוס, שעומד על 5.5 אינץ'. ואולם, המכשיר עצמו קטן יותר בגלל היעדר הברזלים. כן בוחנת החברה שימוש במסך שמסוגל לזהות הבדלים בעוצמת הלחיצה, יכולת שקיימת גם בדגמי האייפון העדכניים.

פתח הטעינה של המכשיר לא צפוי להיות USB-C, שהופך לסטנדרט במכשירי מובייל בשנה האחרונה, אלא חיבור מגנטי ייחודי שפותח על ידי החברה ושיאפשר להרחיב את יכולות המכשיר לאורך זמן. זאת, באמצעות יצירת אביזרים היקפיים שיפותחו על ידי אסנטייל עצמה או על ידי מפתחים חיצוניים. אחד האביזרים שמפתחת החברה הוא מצלמת 360 מעלות ברזולוציה גבוהה. לדברי מקור, רובין מקווה להשיק את המכשיר לקראת אמצע השנה, עם תג מחיר שאפתני דומה לזה של האייפון 7 (649 דולר).

לפי הדיווח, במהלך תערוכת CES שנערכה בשבוע שעבר בלאס-וגאס רובין דיבר על המכשיר עם נציגי ספקיות סלולר, ובהם גם נציגים של Sprint. בשלב זה לא ברור האם המכשירים שמפתחת החברה יתבססו על אנדרואיד, או שאסנטייל תיצור בעבורם מערכת הפעלה חדשה לגמרי.

על מנת להגשים את החזון השאפתני שכר רובין, שמתפקד כמנכ"ל החברה החדשה, 40 עובדים, רובם יוצאי אפל וגוגל. בין הצוות הבכיר באסנטייל נמנים רבקה זאווין, לשעבר מהנדסת תוכנה בכירה בגוגל שאחראית על תחום התוכנה בחברה; ג'ייסון קיטס, לשעבר הארכיטקט הראשי של האייפד ומעצב מוצר בכיר באפל, שמוביל את ארכיטקטורת המוצר; ג'ו טייט, שהחזיק בתפקידים בכירים בקוואלקום, HP ופאלם, ושמעורב בפיתוח החומרה; לינדה ג'יאנג, לשעבר מעצבת תעשייתית בכירה במוטורולה מוביליטי שמחזיקה בתפקיד מרכזי בעיצוב המוצר בחברה; קלי ליאנג, לשעבר מנהלת פיתוח עסקי בגוגל X וביוטיוב, שמובילה את הפיתוח העסקי; ובריאן וואלס, שהחזיק בתפקידי שיווק בכירים בסמסונג, גוגל, מג'יק ליפ, שמוביל את השיווק.

לא מדובר בפעילות הראשונה של רובין בתחום הבינה המלאכותית. אחרי שעזב את גוגל הוא הקים אינקובטור שמיועד לסטארט-אפים שפועלים בתחומים פורצי דרך כמו בינה מלאכותית, רובוטיקה ומציאות מוגברת (AR). רובין עצמו העריך בעבר שהשיבוש המשמעותי הבא של תעשיית הטכנולוגיה יגיע מתחום ה-AI. "פלטפורמות מחשוב חדשות מגיעות כל 10 עד 12 שנים. מה תהיה הפלטפורמה הבאה? זה יהיה משהו שקשור למידע ולאנשים שמאמנים AI ללמוד", הוא אמר בוועידה של בלומברג ביוני האחרון.

תגיות