אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי SAP חתמו על הסכם קיבוצי מקיף ראשון בהייטק בישראל צילום: שאטרסטוק

עובדי SAP חתמו על הסכם קיבוצי מקיף ראשון בהייטק בישראל

ההסכם שיחול על כ-600 עובדים כולל הגדלת ההפרשות לפנסיה, העלאת דמי ההבראה ומכסת ימי החופשה, והטבות רכב וסעיפים שיבטיח ביטחון תעסוקתי לעובדים

15.01.2017, 18:49 | אסנת ניר
הסכם קיבוצי מקיף ראשון בהייטק בישראל נחתם היום בין עובדי SAP להנהלה. ההסכם שיחול על כ-600 עובדים כולל הגדלת ההפרשות לפנסיה, העלאת דמי ההבראה ומכסת ימי החופשה, והטבות רכב וסעיפים שיבטיח ביטחון תעסוקתי לעובדים.

SAP היא חברת ההייטק הראשונה שהתאגדה לפני שנתיים וחצי, מספר ל"כלכליסט" יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק בהסתדרות, יקי חלוצי, ומאז החל משא ומתן להסכם, ענף שלא התאפיין בהתאגדות. כשהוחלט ע"י SAP העולמי לסגור את מעבדת הפיתוח של החברה בכרמיאל ב-2014 ולהביא לפיטורי עשרות עובדים בעקבות זאת, הבינו העובדים את הצורך בהתארגנות.

sap, צילום: שאטרסטוק sap | צילום: שאטרסטוק sap, צילום: שאטרסטוק

עובדי SAP היו הראשונים למעשה שהתארגנו בהסתדרות מאז הוקם איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק, בראשות יקי חלוצי, לפני כשנתיים וחצי ומדובר בהסכם המקיף הראשון שנחתם להסדרת זכויות העובדים בהייטק בארץ שהדיונים לגביו החלו מאז. עד כה נחתמו בענף ההייטק הסכמים קיבוציים המוגדרים כהסכמי ביניים בלבד, כמו ההסכמים הנוגעים לעובדי זורה (קומברס לשעבר) וטק מהינדרה ביחס לחוזה הרכישה שנחתם בין שתי החברות.

התארגנויות עובדים אינם דבר מובן מאליו בהייטק בישראל, בו מרבית העובדים בענף אינם מאוגדים עדיין. מלבד חברות הענק אינטל ותעשייה אווירית בהן התקיימה עבודה מאורגנת לאורך השנים, הענף מאופיין לרב בהיעדר ביטחון תעסוקתי, ובמשך שנים עובדים בענף לא התאגדו בשל התנאים הטובים יחסית וגם בשל ביקורות שנשמעו לגבי התארגנויות בחברות אלו שאופיין שונה מחברות מסורתיות משום שדורשות דינמיות רבה יותר. תפיסה זו התערערה במידה רבה בשנים האחרונות בעקבות קשיים גלובליים אליהם נקלעו חברות שערערו את התפיסות הקיימות וצרך של עובדים ותיקים יותר לשמור על מעמדם וביטחונם. עם זאת יש לציין כי ההתאגדות בהייטק נמצאת עדיין בראשית דרכה ועומדת על פי הערכות סביב 10% מהעובדים.

במסגרת ההסכם העובדים יהיו זכאים להגדלת ההפרשות הפנסיוניות, הגדלת מכסת ימי החופשה השנתית וערך יום ההבראה יוגדל ל-450 שקל. עוד הוחלט על הגדלת הסבסוד של תוכנית הליסינג לעובדים וסוכם על ניהול משותף של תקציב הרווחה על ידי ההנהלה ונציגות העובדים, שעומד על 4,150 שקל לעובד. בנוסף, סוכם על קיבוע ההטבות הקיימות בחברה, כביטוח בריאות, בדיקות סקר רפואיות, וקרן השתלמות לכל עובד החל מיום העבודה הראשון בחברה עם שיעור הפרשה מקסימלי מטעם המעסיק.

בהנהלת SAP בישראל מברכים על ההסכם ומציינים כי: "יישום ההסכם יגביר את ביטחונם התעסוקתי של העובדים, יעגן את תנאיהם, ויאפשר משיכת הון אנושי איכותי לחברה בעתיד".

גד רביד, יו"ר ועד עובדי SAP בישראל אמר כי: "אני שמח וגאה שהגענו להסכם הקיבוצי הראשון בהייטק הישראלי. הצלחנו לעגן סוגיות קריטיות לעובדים בהייטק, ולהגביר את הביטחון התעסוקתי והשקיפות".

תגיות