אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
8 האנשים העשירים בעולם מחזיקים בהון השווה לזה שבידי 3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר צילום: איי אף פי

8 האנשים העשירים בעולם מחזיקים בהון השווה לזה שבידי 3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר

בין השמונה: ביל גייטס, אמנסיו אורטגה, וורן באפט קרלוס סלים ומארק צוקרברג. על פי חברת המחקר אוקספם, ל-1% מהעשירים ביותר יש הון השווה להונם המצרפי של שאר 99%

16.01.2017, 12:09 | שירות כלכליסט
8 האנשים העשירים בעולם מחזיקים בהון מקביל לזה שבידי 3.6 מיליארד האנשים המהווים את החצי העני בעולם, כך על פי מחקר שפרסמה אוקספם לקראת הפורום הכלכלי בדאבוס, שמתחיל מחר (ג').

קראו עוד בכלכליסט

באוקספם הדגישו כי הנתונים שלהם מבוססים על מידע משופר, שמצביע על כך שהפער בין עשירים ועניים "גדול מכפי שחששנו". קאתי רייט, ראש מחלקת יחסי חוץ

דוגמה מיוחדת במינה תגדילי לי ב־1.9 מיליארד: האשה שהרוויחה הון עתק ממקדונלד'ס, ותרמה את כולו ריי קרוק נכנס כשותף לרשת קטנה שנקראה מקדונלד'ס, הפך אותה לאימפריה אדירה, סילק את מייסדיה ונהיה מיליארדר. על אשתו ג'ואן כל זה היה קצת כבד, והיא לקחה את ההון המשפחתי, תרמה אותו ונהפכה לפילנתרופית הבולטת ביותר בארצות הברית. ספר חדש על חייהם חושף את העול שבכסף הגדול ואת ההחלטות האימפולסיביות מאחורי תרומות ששינו להרבה מאוד אנשים את החיים קרן צוריאל הררי, 47 תגובותלכתבה המלאה

בארגון ציינה עוד כי אי השוויון הכלכלי עומד מאחורי הקיטוב הפוליטי, הבא לידי ביטוי בבחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב ובהחלטה הבריטית לעזוב את האיחוד האירופי. "אנשים כועסים ומחפשים אלטרנטיבות. הם מרגישים שנזנחו מאחור מכיוון שלא משנה כמה קשה הם עובדים, הם לא שותפים בצמיחה של המדינה", אמרה. לפיכך באוקספם קוראים לאנשי העסקים לשלם "שיעור מס הוגן" ודוחקים בחברות לשלם לעובדים "שכר מחייה", שהוא גבוה לרוב משכר המינימום הקבוע בחוק.

בארגון מפרסמים דו"חות דומים כבר ארבע שנים. על פי הדו"ח שפורסם בשנה שעברה, 62 האנשים העשירים בעולם החזיקו בהון המקביל לזה של 50% העניים ביותר. מדובר בנתון משונה למדי, לאור הפער האדיר מנתוני הדו"ח השנה. כיצד מסבירים באוקספם את השוני בין הנתונים? בכך שהדו"ח השנה "מתבסס על נתונים מדויקים יותר".

עוד הוסיפו שם כי ל-1% העשירים ביותר יש הון השווה להונם המצרפי של שאר 99%. המידע של אוקספם מתבסס על נתונים מפורבס ומדו"ח ההון השנתי של קרדיט סוויס.

ביל גייטס וורן באפט, צילום: גטי אימג ביל גייטס וורן באפט | צילום: גטי אימג'ס ביל גייטס וורן באפט, צילום: גטי אימג

אותם שמונה אנשים הם: ביל גייטס (75 מיליארד דולר), הבעלים של זארה אמנסיו אורטגה (67 מיליארד דולר), וורן באפט (60.8 מיליארד דולר), קרלוס סלים (50 מיליארד דולר), ג'ף בזוס (45.2 מיליארד דולר), מארק צוקרברג (44.6 מיליארד דולר), לארי אליסון (43.6 מיליארד דולר) ומייקל בלומברג (40 מיליארד דולר). עם זאת, מרביתם התחייבו לתרום את המיליארדים שלהם. כך למשל מייסד פייסבוק צוקרברג ואשתו פריסיליה צ'אן הודיעו בשנה שעברה כי בכוונתם לתרום 99% מהונם עוד בעודם בחיים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
נכון שהם יודעים לנהל את הכסף אבל
הם משתלטים על השוק ויוצרים מונופול, מקדמים או בולמים חוקים לטובתם. ובסופו של דבר אין תחרות וזה האסון של ימינו. כי אם הם היו מתנהלים בהוגנות היו נוצרים עוד חברות על ידי יזמים מוכשרים לא פחות מהם, והיתה התקדמות של שכלולים ואיכויות במוצר. ובנוסף המחירים היו נשארים ברמה שהם היו צריכים להיות ולא גבוהים בלי שום קשר לעלויות המוצר העיקר לנפח את כיסם של בעלי החברה.
מני  |  28.07.17
8.
טט
אני הייתי אומר אחרת,זה שהם יודעים לנהל את הכסף ומעסיקים מיליונים,באמת עדיף שהכסף ישאר אצלם,אך הם היחידים שיכולים להשפיע על הפוליטיקה ולהיות חוד החנית של המאיון העליון,כדי ששוויים ירד בצורה בריאה תוך שהוא מוחזר לשכבות הנמוכות תוך כדי יצירת מקומות תעסוקה והשכלה לציבור הרחב ואז ה-3 מיליארד שכל אחד מהם יהיה שווה ,יהיה שווה עשרות מונים. אבל זה אמור להקיף את כל המאיון העליון ברוב המדינות.
נתנאל  |  19.01.17
6.
הכסף הזה אצלם כי הוא צריך להיות אצלם!
כי הם יודעים איך לעשות כסף ואיך לשמור עליו. בניגוד לשאר 99% של האנשים שלא מבינים את חוקי המשחק. אם נניח ניקח את כל הכסף שבעולם ונחלק אותו שווה בשווה בין כל אזרחי העולם, במוקדם או במאוחר הכסף יחזור שוב לאותם ידיים וייעלם מהשניות.
יגאל  |  18.01.17
לכל התגובות