אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הציפיות ל"ברקזיט קשה" הפילו את הליש"ט לשפל של 23 שנים מול השקל צילום: גטי אימג'ס, איי אף פי

הציפיות ל"ברקזיט קשה" הפילו את הליש"ט לשפל של 23 שנים מול השקל

המטבע הבריטי ירד ב-1% מול המטבע הישראלי והשער היציג נקבע על 4.61 שקלים; פריקו: "הליש"ט צפויה להמשיך להיחלש אל עבר רמות שפל"

16.01.2017, 15:37 | אמיר רוזנבאום ומיקי גרינפלד

מחזורים גובהים נרשמו היום (ב') בשוק המט"ח העולמי כשבמרכז החדשות הנפילה של הלירה שטרלינג הבריטית, לקראת נאומה של ראשת הממשלה הבריטית תרזה מיי מחר - נאום שיעסוק ככל הנראה בהליך הפרידה מהאיחוד האירופי.

קראו עוד בכלכליסט

הסאנדיי טיימס דיווח אתמול שמיי צפויה להכריז בנאום על "ברקזיט חזק ונקי", ושבכוונתה לנתק, בניגוד להערכות, את הממלכה מהשוק האירופי לגמרי, ובכלל זה מכפיפות לחוק הסחר והמכס של אירופה - צעד שיאפשר לבריטניה שליטה מלאה על חוקי ההגירה וביטול הכפיפות שלה לבית המשפט האירופי לצדק. ללא שני תנאים אלה, בריטניה לא תוכל להיות חלק מהשוק האירופי המשותף, בדומה לשוויץ ולנורבגיה. המו"מ מול אירופה צפוי להיפתח בחודש מרץ.

המטבע הבריטי הגיב בירידה חדה של 1% מול השקל לשפל של 23 שנים - 4.6 שקלים. כמו כן, הוא משלים ירידה של 45% ב-10 שנים מול המטבע הישראלי. בשווקים העולמיים, הליש"ט מאבד 1.2% מערכו מול המטבע האמריקאי, ל-1.203 דולר.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו אמר כי "להערכתנו, תרזה מיי תיישם 'ברקזיט קשה' ותביא להיחלשות משמעותית בלירה שטרלינג אל מול המטבעות המרכזיים בעולם וגם אל מול השקל הישראלי. הליש"ט צפויה להמשיך להיחלש אף לעבר רמות שפל של 1.13 דולר לליש"ט ואף למטה מכך, אולם חולשה זו תגביר את ההשקעות באנגליה ותהווה אפקט מקזז להשפעה השלילית של הברקזיט. מצד אחד חולשת הליש"ט תסייע לכלכלה הבריטית, אך מנגד סגירת שווקים כאירופה תפגע ברמת החיים ותוביל לירידה בשכר לעובד לפגיעה בעושרו של הציבור ולאובדן של עשרות עד מאות אלפי משרות כבר בטווח הזמן המיידי".

לירה שטרלינג, צילום: איי פי לירה שטרלינג | צילום: איי פי לירה שטרלינג, צילום: איי פי

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
"אנגלופיל בפלשתינה-א"י" - מפספס את הנקודה המרכזית
"אנגלופיל בפלשתינה-א"י" - מפספס את הנקודה המרכזית : קווין. רוב האנשים שציינת הם באמת ענקים - בעיני אלן טיורינג ואייזק ניוטון הם הענקים האמיתיים (למרות שהם לא שייכים ל"תרבות וכלכלה"). דרך אגב, שים לב שכל מה שהזכרת הם דברים "ישנים" (הכי חדשים הם משנות השבעים והשמונים של המאה הקודמת). בכל מקרה, כל הענקים הללו לא משנים את העובדה שה"אנגלים" באמת נפוחים מחשיבות עצמית (כולל חלק מהאנשים שהזכרת). בעצם לא כולם, מי שנפוח מחשיבות עצמית הם אלו שתופסים את המרחב הציבורי (בעצם גם אצלנו).
מ1.  |  16.01.17
5.
מגיב 1 צודק. הבריטים בכלל תרמו לעולם? אולי את זה?
הביטלס, מונטי פייטון, הכדורגל האנגלי, שרלוק הולמס, רולס רויס יגואר וכו', פינק פלויד, אלן טיורינג, אייזק ניוטון, השביעייה הסודית, שר הטבעות, סיפורי אגתה כריסטי, לד זפלין, האבנים המתגלגלות, הבלש המזמר, בני היל, גבינות צ'דר, דייוויד הוקני, כן אדוני השר, טים ברנרס לי, הארי פוטר, ג'ון לה קארה, מריאן פייתפול, אלטון ג'ון, ג'יימס בונד, קנת בראנה, אמה תומפסון, ונסה רדגרייב, דיאנה ריג, רוברט וייאט, ניק דרייק, מייק אולדפילד, אדוארד אלגר וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'
אנגלופיל בפלשתינה-א"י  |  16.01.17
4.
ל 2 - כי כמות היבוא הישראלי מבריטניה נמוכה.
אני מניח, כפי שאמר שי (מגיב 3) שאתה מכוון לעלות היבוא לישראל. במקרה כזה שער שטרלינג נמוך לעומת השקל אכן מוזיל את עלות המוצר המיובא אבל הסחר שלנו עם בריטניה לא משמעותי כל כך וכולל יבוא קטן מאוד בכל קטגוריה כך שתנודות בשער השטרלינג לא משפיעות כמעט.
אמיר  |  16.01.17
לכל התגובות