אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד התקשורת בשירות חברות הסלולר: מוקד הפניות יפעל רק 10 שעות ביום צילום: יובל חן

משרד התקשורת בשירות חברות הסלולר: מוקד הפניות יפעל רק 10 שעות ביום

המשרד הודיע שביצע "סבב של תיקונים צרכניים ברשיונות חברות הסלולר", אבל חלקם מטיבים עם החברות. במקביל יש כמה שינויים המטיבים עם הצרכנים, כמו חיוב החברות בפרטי העסקה את התשלומים החד-פעמיים

16.01.2017, 15:54 | אלירן מלכי

משרד התקשורת הודיע היום (ב') כי ביצע "סבב של תיקונים צרכניים ברשיונות חברות הסלולר". ככל הנראה מדובר בתיקון עוולות צרכניות שהמשרד עומד מאחוריהן, אך מסתבר שהמשרד גם מטיב לא מעט עם חברות הסלולר עצמן.

המשרד קובע כי מוקד הפניות הטלפוני יעבוד 10 שעות ברציפות החל מהשעה 8:00 בבוקר, אך בחלק מחברות הסלולר המוקד הטלפוני פועל כ-13 שעות ברציפות. כך המשרד מפחית לחברות הסלולר כ-3 שעות פעילות מוקד בכל יום ובסוף החודש חוסך להם מאות אלפי שקלים בשנה על חשבון הצרכנים.

עוד שירות שמשרד התקשורת החליט פשוט לבטל – מוקדי מודיעין. צרכנים היו יכולים להתקשר לחברות הסלולר ולבקש את מספר הטלפון של אותו לקוח שנמצא אצלם (במידה והלקוח לא ביקש לחסום את המספר) בדומה לשירות מודיעין 144 של בזק. משרד התקשורת החליט לבטל את חובת הפעלת המוקדים, שהשיחה אליהם מכל רשת סלולר הייתה בחינם, וכמובן גם שירות זה יחסוך כסף לחברות הסלולר על גבי הצרכנים.

מוקד שירות של סלקום (ארכיון), צילום: יובל חן מוקד שירות של סלקום (ארכיון) | צילום: יובל חן מוקד שירות של סלקום (ארכיון), צילום: יובל חן

משרד התקשורת גם החליט לאפשר לחברות התקשורת לשלוח ללקוחות עסקיים או לקוחות המוגדרים "מנוי מפוצל" (כמו 100 אלף עובדי המדינה שמקבלים את שירותי הסלולר שלהם מפלאפון דרך מכרז החשכ"ל) את החשבונית דרך האימייל במידה והלקוח לא דורש אחרת.

משרד התקשורת לא מטיב באופן כללי עם לקוחות עסקיים. דוגמה נוספת לכך היא ההוראה החדשה של משרד התקשורת המונעת מחברות הסלולר לגבות כספים על גלישה סלולרית בחו"ל (במידה והלקוח לא הצטייד בתוכנית גלישה מבעוד מועד) הפוסחת מעל לקוחות עסקיים מאחר והם "ילדים גדולים היכולים להסתדר בעצמם" לפי גורם במשרד התקשורת שהסביר את התוכנית.

עם זאת משרד התקשורת ביצע מספר שינויים המטיבים עם הצרכנים כמו הדרישה לשלוח במייל את פרטי סיכום חבילת ההצטרפות בין הלקוח לחברת הסלולר ולהמתין עד אישור החבילה במייל חוזר מצד הלקוח, המונע מקרים בהם נציגי המכירות מבטיחים דברים שלא נכנסים בעסקה.

בנוסף, החברות מחויבות לציין בפרטי העסקה את התשלומים החד-פעמיים, ככל שיש, המתווספים לעסקה ותשלומים על שירותים נוספים מעבר לחבילות ההכול כלול. המשרד מחייב את חברות הסלולר להציג את המחירים בחשבוניות ללקוחות עם המע"מ לאורך כל הדרך וכמו כן גביית תשלום על הכרטיס החכם (SIM) יהיה בגובה עלות + רווח סביר ולא כפי המצב כיום בו חלק מחברות הסלולר גובות בין 100-50  שקל עבור הכרטיס החכם וחיבור הקו.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מי זה המנכל של משרד התקשורת...
יש לי הרגשה שהרבה פקידים שם שכחו את מי הם אמורים לייצג... ויש מצב שנמצא את המנכל בסוף הכהונה באיזה חברת סלולר או משהו דומה... זה פשוט לא יאומן גם ככה מוקדי השירות שם זוועתיים... והם עוד מקצצים להם בשעות. יש כבר בזמן האחרון יותר מידי צעקות על שחיתות והמילה איבדה מערכה. אבל כאן די נדמה לי שיש שחיתות איומה. גם הוט לא מחוייבת לפרוס תשתית וחוסכת המוובזק מקבלת מתנות במייונים רביםעל פי פרסומים.. ועכשיו בסלולר הם לא מחוייבים להפעיל מוקד שירות ... פשוט מבייש מה שקורה במדינה הזאת.
ד.  |  16.01.17
3.
כמה הערות
1) אף אחד לא משתמש במוקדי המודיעין 2) אין צורך ביותר מ-10 שעות (ומי שחושב אחרת יכול לעבור לחברה עם שעות פעילות מורחבות ולשלם יותר) 3) חשבוניות במייל כברירת מחדל זה רעיון טוב (לא רק בסלולר)- רק שצריך לחייב את חברות הסלולר לתת אופציה בהרשמה שתאפשר לקבל אותם בדואר רגיל.
אנונימי  |  16.01.17