אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היום: איגוד המזון יציג רשימת מכשולים בדרך לסימון המוצרים בפגישה עם ועדת הסוכר צילום: איי אף פי

היום: איגוד המזון יציג רשימת מכשולים בדרך לסימון המוצרים בפגישה עם ועדת הסוכר

משרד הבריאות מתחיל לפעול לקביעת הסטנדרטים לסימון מוצרים, אולם נראה כי התעשיינים ינסו להערים קשיים. ל"כלכליסט" נודע כי היום בצהריים תיערך פגישה ראשונה בין נציגת הוועדה ד"ר אנדוולט לחברות המזון

17.01.2017, 08:24 | נורית קדוש

כחודשיים לאחר שהגישה ועדת האסדרה של המזון את מסקנותיה לשר יעקב ליצמן, משרד הבריאות מתחיל לפעול לקביעת הסטנדרטים לסימון מוצרים, אולם נראה כי התעשיינים ינסו להערים קשיים. ל"כלכליסט" נודע כי היום בצהריים תיערך פגישה ראשונה בין נציגת הוועדה, ד"ר רונית אנדוולט, לחברות המזון.

קראו עוד בכלכליסט

לקראת הפגישה, ביקש איגוד המזון מחברות המזון להיערך עם רשימה של חסמי תקינה לביצוע שינויים בהרכב המוצרים. במסגרת הפגישה אמורים התעשיינים להתחלק לקבוצות עבודה שיעסקו בהיערכות לסימון המוצרים שיוכלו לקבל סימון חיובי בצבע ירוק. עוד צפויים המשתתפים להעלות סוגיות בנושא הסימון השלילי האדום שעל משרד הבריאות יהיה לשקול. בעוד הפרמטרים לסימון מוצרים בחותמת אדומה שלילית ברורים וקבועים, הרי שכיוון שאין כוונה שכל מוצר שלא עומד בהגדרת מזון מזיק על פי אותם פרמטרים, יקבל חותמת ירוקה, רבים מהמוצרים לא יקבלו כל חותמת, ולכן נדרש לקבוע פרמטרים לסימון החיובי. ההמלצות העיקריות של הוועדה נוגעות לסימון מזון, מגבלות על שיווק ופרסום של מזון מזיק, רה־פורמולציה של מזונות שונים להפחתת נתרן, סוכר ושומן רווי ורגולציה תזונתית במערכת החינוך.

יו"ר איגוד המזון שלום זיידלר. טרם נקבעו קריטריונים לסימון החיובי, צילום: רפי דלויה יו"ר איגוד המזון שלום זיידלר. טרם נקבעו קריטריונים לסימון החיובי | צילום: רפי דלויה יו"ר איגוד המזון שלום זיידלר. טרם נקבעו קריטריונים לסימון החיובי, צילום: רפי דלויה

תגיות