אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: ב-2020 יהיו בעולם כ-6 מיליארד סמארטפונים צילום: שאטרסטוק

מחקר: ב-2020 יהיו בעולם כ-6 מיליארד סמארטפונים

מחקר חדש צופה זינוק של כ-50% במספר הסמארטפונים בפחות מארבע שנים בהתבסס על קצב גידול האוכלוסייה, זאת למרות ההאטה הקלה שנצפתה בשוק בשנה האחרונה

17.01.2017, 13:11 | רפאל קאהאן

מחקר של חברת IHS Markit מצא שעד 2020 מספר הסמארטפונים הנמצאים בשימוש יגיע לכ-6 מיליארד מכשירים. המחקר שדווח על ידי אתר CNBC היום (ג') מצא גם שעל פי ההערכות שווי השוק צפוי להגיע לכ-355 מיליארד דולר. מספר הסמארטפונים שנמצאים בשימוש כיום עומד על כ-4 מיליארד מכשירים, זאת אומרת שעל פי הערכות החוקרים השוק צפוי לצמוח בכ-50% בפחות מ-4 שנים.

קראו עוד בכלכליסט

מסקנות המחקר מבוססות על הגידול הטבעי של האוכלוסייה ועל ההשקעה בתשתיות התקשורת ברחבי העולם. אם ב-2008 נתח השוק של המכשירים המחוברים עמד על 17%, הרי שכיום טאבלטים וסמארטפונים מייצגים נתח שוק של כ-60% מסך כל המכשירים המחוברים.

החוקרים צופים צמיחה משמעותית בתחום התשלומים, צילום: שאטרסטוק החוקרים צופים צמיחה משמעותית בתחום התשלומים | צילום: שאטרסטוק החוקרים צופים צמיחה משמעותית בתחום התשלומים, צילום: שאטרסטוק

החוקרים הסבירו שעל פי המודל שפיתחו הסמארטפונים הפכו למרכז החיים המקוונים של רוב המשתמשים במקום המחשבים. "הם לא משמשים רק לתקשורת אלא גם לבידור ועסקים", מסר מנהל במכון המחקר. במקביל לצמיחה המרשימה במספר הסמארטפונים, גם שוק האפליקציות צפוי לגדול והיקפו יגיע לכ-74 מיליארד דולר ב-2020, ביחס לכ-54 מיליארד דולר כיום.

מקור הצמיחה העיקרי לדברי מחברי הדו"ח הוא אזור אסיה, ושני השירותים העיקריים שצפויים לייצר את מנוע הצמיחה של השוק הם מסרים מידיים ותשלומים, כאשר מספר המכשירים שתומכים בארנקים דיגיטליים צפוי לצמוח מ-2.7 מיליארד כיום לכ-5 מיליארד ב-2020. אפליקציות כגון ווטסאפ ייראו את קהל המשתמשים שלהם צומח מ-5 מיליארד כיום לכ-7.5 מיליארד משתמשים בעוד ארבע שנים.

המספרים אמנם נראים מרשימים. אך הם מעוררים קצת תהייה לגבי האמינות שלהם. הסיבה לכך היא ההאטה הקלה שחווה שוק הסמארטפונים בשנה האחרונה. השוק הסיני רווי למדי והודו עדיין לא מחליפה אותו, זאת ועוד, נתוני רוב היצרניות מראים שהיקף הגידול, בעיקר בשני הרבעונים האחרונים, קטן ביחס ל-2015. הסיבה לכך היא שעבור רוב הצרכנים, המכשירים שיש בידם כיום מספקים את רוב השירותים להם הם נזקקים.

התמריץ לשדרוג מכשירים ירד בעיקר בגלל שהיצרניות לא מצליחות לחדש באופן קיצוני את הסמארטפונים, שרובם ככולם עדיין מבוססים על אותו פורמט פיזי. התשלומים הדיגיטליים אמנם החלו לצבור תאוצה, אך הם עדיין לא הפכו לתחליף אמיתי לשימוש בכסף מזומן או בכרטיסי אשראי למעט במדינות כגון ארה"ב, יפן, סין או אירופה המערבית וגם שם מדובר בשלב הנוכחי על שוק נישה.  

תגיות