"KKR משקיעה בחברות בצמיחה"
לושיאן שונפלדר, האחראי על ההשקעות בישראל ובאירופה: "מחפשים חברות תוכנה ואינטרנט"
חברת ההשקעות האמריקאית KKR החלה את דרכה ב־1976 בניו יורק וכיום היא מנהלת הון של 130 מיליארד דולר באמצעות קרנות רבות. הקרן מומחית בעסקאות רכישה של חברות גדולות. ההשקעות של החברה בישראל יגיעו מקרן חדשה של 711 מיליון דולר אותה השלימה KKR לגייס בשלהי 2016. הקרן נחשבת לקטנה במונחים של KKR ומיועדת להשקעות בחברות טכנולוגיות בצמיחה. האחראי על ההשקעות בישראל ובאירופה הוא לושיאן שונפלדר, דירקטור בחטיבה האירופית האחראי להשקעות במדיה ובדיגיטל. בראיון ל"כלכליסט" מספר שונפלדר על התוכניות של הקרן החדשה.
קראו עוד בכלכליסט
"אנחנו רוצים להשקיע בכל חברה 25-100 מיליון דולר בכל השקעה", אומר שונפנדר. "החברות שאנחנו מחפשים הם חברות תוכנה ואינטרנט. אנחנו לא משקיעים בחברות שמייצרות חומרה ולא בחברות שמייצרות תרופות. אנחנו מוכנים למכור תוכנה לחברות חומרה אבל משקיעים כעיקרון רק בחברות תוכנה.יש לנו קרן נפרדת לתחום מדעי החיים אבל היא לא במרכז הפעילות שלנו", הוא אומר.
KKR אינה משקיעה בשלבים מוקדמים של חברות אלא מחפשת חברות עם הכנסות וצמיחה מסוג החברות שהיא יודעת לסייע להן. "אנחנו לא מחפשים סיכונים בשלב הטכנולוגיה או המוצר. אנחנו רוצים חברה שיש לה מספר משמעותי של לקוחות ולפחות 15 מיליון דולר הכנסות. לעתים נשקיע בחברות עם הכנסה מעט נמוכה יותר אבל החברה חייבת להיות כזו שתדהים אותנו", אומר שונפלדר. "גם אופטימל פלוס וגם קליקטייל (חברות בהן השקיע החברה — מ"א) היו שייכות לטווח הזה של ההכנסות כאשר השקענו בהן. אנחנו מחפשים חברות שנמצאות בשלב מתקדם של צמיחה עם לפחות 30% צמיחה. אנחנו לא משקיעים בחברות שצריכות בנייה מחדש או חברה שגדלה וצריך להחיות איתה. אנחנו מחפשים בעיקר חברות שאנחנו נוכל לתת להן ערך מוסף באמצעות היכולות שלנו", הוא מציין.
חברת קליקטייל, שהיתה השקעת ההייטק הראשונה של KKR בארץ, הוקמה על ידי שוורץ ואריק יאבילביץ. החברה שגייסה מ־KKR כ־35 מיליון דולר פיתחה שירות־תוכנה (SaaS) מבוסס ענן המנתח את התנהגות המבקרים לפי תנועות העכבר, האצבעות והקליקים בדפי האתר.
אופטימל פלוס, ההשקעה השנייה של KKR בארץ, גייסה מחברת ההשקעות בסוף 2015 כ־40 מיליון דולר. הקרן שנוסדה על ידי דני גלוטר מפתחת מערכת שמתחברת לקווי ייצור של שבבים ומבצעת אנליזה לאיתור שבבים תקולים.
"יש לנו קרן של 711 מיליון דולר כאשר העסקאות הממוצעות שלנו הן של כ־40 מיליון דולר. לפי הערכתי נבצע כ־15—20 השקעות לאורך חיי הקרן. אני מעריך שחצי מההשקעות יהיו באירופה וישראל והשאר בארצות הברית. יהיו לפחות שבע עסקאות באזור הזה כלומר 2—3 עסקאות בשלוש השנים הקרובוות ואני מאוד אשמח אם לפחות אחת מכל העסקאות שנעשה באזור הזה בכל שנה תהיה בישראל.
"ישראל היא עבורנו אקוסיסטם חשוב מאוד יש כאן הרבה כישרון ויכולות טכנולוגיות מתקדמות ביותר. ישראל ואנגליה הן אזורי הציד המרכזיים שלו באירופה. זה אומר שאם נעשה עסקה בשנה בישראל זו תהיה הצלחה גדולה מאוד", אומר שונפלדר.
כאשר נשאל שונפלדר על השקעות בתקופה הזו הוא מסכים שהשווי של חברות עדיין גבוה מאוד וצריך קצת לחכות. לדעתו התיקון התחיל כבר בשנת 2016. "הרבה חברות שראינו ביקשו השקעות בשווי גבוה מאוד לטעמנו ואנחנו מחכים שהשווי יירד לרמות השפויות", הוא מסכם.
תגובה אחת לכתיבת תגובה