אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון: יש לנו דיאלוג עם חברות טכנולוגיה שרוצות להיכנס לישראל צילום: צביקה טישלר

כחלון: יש לנו דיאלוג עם חברות טכנולוגיה שרוצות להיכנס לישראל

לדברי שר האוצר, צריך להשתדרג מאומת סטארט אפ לאומת הייטק: "שצעיר ישראלי יקבל הצעות עבודה, בסיליקון וואלי, סינגפור, ברלין, אבל יחליט להישאר בישראל - החברות יישארו כאן וזה יזניק את המדינה"

24.01.2017, 11:33 | עמרי מילמן

שר האוצר כחלון אמר כי בעקבות הטבות המס החדשות שניתנו לחברות הטכנולוגיות מתקיימים כעת דיונים עם חברות שמתעניינות בהעברת הפעילות שלהן לארץ. לדבריו "בעקבות הרפורמה, יש לנו דיאלוג עם חברות שרוצות להכנס לישראל ויזרימו מיליארדים רבים. הורדנו בירוקרטיה והפחתנו מסים, ברגע שהבאנו שיש פה סביבה עסקית מאד קשה ואנחנו חלק מסביבה גלובלית." הדברים נאמרו בכנס "מהפכה במיסוי חברות טכנולוגיה בישראל" של פירמת רואי החשבון EY ו-IATI (האיגוד הישראל לתעשיות מתקדמות).

במסגרת חוק ההסדרים האחרון החוק לעידוד השקעות הון קבע שיעורי מס של 6% לחברות טכנולוגיות עם היקף פעילות של מעל 10 מיליארד שקל ו-12% לחברות עם היקף פעילות נמוך מסכום זה על הכנסות מקניין רוחני. עוד נקבע שיעור מס דיבידנד של 4% לכל החברות האלו.

קראו עוד בכלכליסט

כחלון פנה למשתתפי הכנס ואמר "תעזרו לנו לצמצם פערים במדינת ישראל. אני חושב שזה אצלכם. רווחה זה בסדר. אנחנו נותנים קצבאות והכל, אבל אני חושב שהגוף היחידי שיכול לצמצם פערים זה אתם."

כחלון. "תעזרו לנו לצמצם פערים", צילום: איתמר סיידא כחלון. "תעזרו לנו לצמצם פערים" | צילום: איתמר סיידא כחלון. "תעזרו לנו לצמצם פערים", צילום: איתמר סיידא

"כשנכנסתי לתפקיד התחלתי להפגש עם אנשי הייטק, בארץ ובחו"ל. חלק אמרו – אל תפריע לנו, חלק אמרו בואו תעשו מספר צעדים כדי שנגיע לישראל. יש לנו חזון לא גדול, הוא אומר שצעיר ישראלי יקבל הצעות עבודה, בסיליקון וואלי, סינגפור, ברלין, אבל יחליט להישאר בישראל. זה מה שאנחנו רוצים, לזה אנחנו שואפים. אם הצעירים יישארו כאן, החברות יישארו כאן, המחקר ופיתוח יישאר כאן, המעטפת תישאר כאן. זה יזניק את מדינת ישראל הרבה מעבר."

עוד הוסיף כחלון כי "אנחנו רוצים להגיע למצב ולשדרג את מדינת ישראל מאומת סטארט אפ לאומת הייטק. סטראט אפ זה בסדר, מביא כבוד וכסף, אבל אנחנו צריכים להיות אומת הייטק, שיותר חברות ישראליות יצמחו להיות ענקיות עולמיות, שגם אחרי אקזיט חברה תשאיר את הפעילות בארץ, שחברות רב לאומיות יעמיקו את הפעילות בישראל ולא רק יעסיקו עובדים, שסטארטאפיסים יקימיו חברה הם ירשמו אותה בישראל."

כחלון התייחס גם למהלך שנחשף ב"כלכליסט", להקצות מקומות בנבחרת הדירקטורים למנהלים מעולם ההייטק, זאת ברקע הזימון שהוציא מנכ"ל המשרד, שי באב"ד למנהל רשות החברות אורי יוגב, אחרי הכרזתו על הקמת נבחרת דירקטורים חדשה, מאחר שהדבר לא תואם עם הנהלת המשרד. לדברי כחלון "קיבלנו החלטה בממשלה, לשתף ולהקצות מקורות לאנשי הייטק בדירקטוריונים של החברות הממשלתיות. אנחנו רוצים לנצל אתכם לטובת החברות הממשלתיות, לצרכים החברתיים. היום כל חברה עסקית שאין בה ראיה טכנולוגית, הדירקטוריון הזה חסר משהו. קבלנו את ההחלטה הזו שבכל דירקטוריון יהיה מקום לאיש הייטק. זה משהו יותר חדשני, יותר גלובלי. אנחנו קוראים בעיתונים שהיום אותו דירטקור עובר מחברה לחברה, הכל מועדונים סגורים. תראו איזה עולם נבנה פה, איזה חזון נבנה פה. חושבים שזה תרומה ענקית. שאתם תוכלו לתרום לישראל כדירקטורים".

שרון שולמן, שותף בכיר ב-EY ישראל, אמר: "למשרד האוצר וממשלת ישראל מגיע צל"ש על החקיקה החדשה לעידוד חברות טכנולוגיה בישראל. האוצר, בעבודת צוות עם נציגי חברות ישראליות וגלובליות ובסיוע גורמי מקצוע זיהו הן את האיום והן את ההזדמנות להיי טק הישראלי ובזמן שיא הובילו חקיקה המותאמת לחוקי המס החדשים והופכת את ישראל לאחת המדינות האטרקטיביות בעולם לרכז בה קניין רוחני. בנוסף משרד האוצר עוסק באופן אינטנסיבי בשיווק של התוכנית לחברות הרלוונטיות בעולם. החוק החדש זוכה לשבחים של חברות בארץ ובעולם הן על ידי אנשי מקצוע והן בעיתונות הכלכלית הזרה. כבר כיום, שבועות בלבד לאחר שהושלמה החקיקה נמצאות כ 10 חברות רב לאומיות מובילות במגעים עם משרד האוצר לייבוא IP לישראל בשווי של מיליארדים רבים של דולרים".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
משה כחלון - שנוא הנכים בישראל!
אל תפרסמו שום עניין שקשור במשה כחלון,הוא הרים יד נגד רבע מיליון נכים בישראל ובאותו הרגע הפך למאוס ולא רלוונטי! היום הוא מקים ועדת בדיקה כדי למשוך זמן ולמסמס את הנושא ולספר לנכים ש"זה בטיפול"? מה בטיפול? אין שום טיפול מלבד אישור הצעת החוק והזרמת כסף לנכים כדי שיתחילו לחיות. משה כחלון הרים יד נגד כל הנכים בישראל והפך לשנוא הציבור בישראל. צאו לרחובות ודברו עם אזרחים,קראו ברשתות החברתיות,הכל גלוי וידוע!אינני מחדש שום דבר!
אדם שלא שונא נכים  |  24.01.17
1.
מה שישאיר את ההייטקיסטים בישראל
זה תנאים נורמליים ופחות ניצול עובדים ולחץ. המעסיקים הישראליים מתנהגים אל העובדים שלהם כמו זבל, ברגע שאתה מועסק מבחינתם לגיטימי להתקשר ולסמס אליך גם ב2 בלילה, חופשות זה בגדר מותרות שמתרחשות באופן נדיר מאוד. באירופה המעסיק לא מעיז לדבר איתך אחרי שעות העבודה, 26 ימי חופש בשנה בכיף, והאווירה היא של חשיבות המטרות, אבל בלי לחץ של "חיים או מוות" ושעות עבודה פסיכיות. 8 שעות לעומת 10-15 שעות בארץ.
הייטקיסט באירופה  |  24.01.17