אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחשבי גיימינג עשויים להציל את שוק ה-PC המצטמק צילום: הראל עילם

מחשבי גיימינג עשויים להציל את שוק ה-PC המצטמק

לצד הירידה המתמשכת בשוק המחשבים האישיים דווקא מחשבי הגיימינג היקרים יותר רושמים עלייה במכירות. בשנת 2016 נמכר ציוד גיימינג במעל 30 מיליארד דולר, הרבה יותר מתחזיות האנליסטים

24.01.2017, 14:06 | רפאל קאהאן
מאז 2007 נמצא שוק המחשבים האישיים בירידה קבועה ומתמשכת. כניסת התקני המובייל והתחרות מצד הטלוויזיות החכמות, הקונסולות ושאר התקני המולטימדיה הפכו את ה-PC הישיש לסוג של דינוזאור. כיום, מחשבים אלה משמשים אותנו בעיקר לעבודה או לגלישה, אבל הרבה פחות לפנאי. עם זאת נתונים של מחקר חדש שפורסמו אתמול (ב') ב-Ars Technica מראים שדווקא שוק מחשבי הגיימינג הייעודיים זוכה להתעוררות במכירות.

מתוך פסטיבל גיימינג. אוכלוסייה שמשקיעה בציוד יקר, צילום: הילה ספאק מתוך פסטיבל גיימינג. אוכלוסייה שמשקיעה בציוד יקר | צילום: הילה ספאק מתוך פסטיבל גיימינג. אוכלוסייה שמשקיעה בציוד יקר, צילום: הילה ספאק

נתוני המחקר מראים שבשנה האחרונה היקף המכירות של מחשבים וציוד גיימינג עבר במעט את רף 30 מיליארד הדולר. מדובר בעלייה חדה ביחס לציפיות האנליסטים שעמדו על כ-24.6 מיליארד דולר לפני שנתיים. על פי המחקרים שפורסמו אז, היקף המכירות הנוכחי היה אמור להיות מושג רק לקראת 2018. זאת אומרת שלפלח השוק הזה יש יתרון של שנתיים על התחזיות. חדשות טובות לכל היצרניות שמחזיקות קווי מחשבי גיימינג.

נתון מפתיע נוסף הוא שרוב השוק מוחזק בידי מערכות פרימיום או ביניים, כאשר מחשבי גיימינג זולים מייצגים רק כ-22% מהשוק לעומת 43% למחשבי הפרימיום ו-33% למחשבי הביניים. מערכות גיימינג יקרות בהרבה ממחשבים אישיים פשוטים והן כוללות לרוב מערכות קירור ייעודיות, ספקי כוח מוגדלים, כרטיסי מסך חזקים במיוחד וכמובן חומרה ייעודית. למרות ששווקי הגיימינג העיקריים הם עדיין ארה"ב, קנדה ואירופה - ניכרת עלייה חדה בביקוש באזור אסיה-פסיפיק, מה שכנראה מצביע על עלייה בביקוש בעיקר בסין.

מחשבי הגיימינג מתחרים ראש בראש עם קונסולות המשחקים - למרות שגיימרים רבים רוכשים את שניהם. שוק הקונסולות עדיין גדול בכ-15% משוק המחשבים, זאת כאשר המגמה הייתה הפוכה לגמרי לפני שנתיים (2014) אז המחשבים נמכרו כמעט פי שתיים יותר. בסך הכל שוק הגיימינג בתחום המחשבים עדיין מוביל בגדול על פני שוק המשחקי הפנאי, שפופולריים מאוד בפלטפורמות מובייל אך גם מניבים הרבה פחות הכנסות מאשר משחקי מחשב, שמחירם הממוצע יכול להגיע לכ-60 דולר עבור כותרים חדשים ונחשקים.

תגיות