אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוזון צלח את המבחן הראשון בשוק ההון: גייס 84 מיליון שקל בריבית של 6% צילום: ראובן שוורץ

לוזון צלח את המבחן הראשון בשוק ההון: גייס 84 מיליון שקל בריבית של 6%

לוזון הצליח לגייס את הכסף על אף הקשיים שהערימו עליו שני שותפיו (7.6%) בחברת הנדל"ן, האחים, אורי ורוני אדלסבורג

24.01.2017, 16:46 | אורן פרוינד

איש הנדל"ן עמוס לוזון עמד אתמול בפעם הראשונה למבחן ראשון מול שוק ההון הישראלי מאז רכש את השליטה בקבוצה בינואר 2016 תמורת מיליוני שקלים בודדים. קבוצת לוזון שבשליטתו ביצעה אתמול את השלב המוסדי בהנפקת האג"ח של סדרה ח' החדשה וגייסה 84 מיליון שקל בריבית שקלית של 6% (ריבית המקסימום).

קראו עוד בכלכליסט

לוזון כבר מורווח 'על הנייר' פי עשר (רווח של 90 מיליון שקל) על ההשקעה שלו בחברה בתוך שנה בלבד, ונראה כי המשקיעים הישראלים חזרו להאמין בחברה שכמעט והגיעה לפירוק לפני שנה בלבד. לוזון, שביצעה את ההנפקה באמצעות גוף החיתום ווליו בייס בניהולו של פלג פאר ולצדו דיסקונט חיתום, זכתה לביקושים של 112 מיליון שקל בשלב המוסדי.

החברה תכננה לגייס במקור 50 מיליון שקל בשלב המוסדי כחלק מגיוס כולל של 70 מיליון שקל, אלא שבעקבות הביקושים היא הגדילה את ההנפקה להיקף של 105 מיליון שקל ולקחה כבר במוסדי 84 מיליון שקל. בעוד מספר חודשים לוזון מתכנן להרחיב את הסדרה הזו על ידי הצעת רכש למחזיקי סדרה ו' הקיימת של החברה כך שתגיע לסך כולל של 180 מיליון שקל. בהנפקה של לוזון השתתפו בין השאר הגופים המוסדיים פסגות ואיילים.

עמוס לוזון , צילום: אורן אהרוני עמוס לוזון | צילום: אורן אהרוני עמוס לוזון , צילום: אורן אהרוני

לוזון הצליח לגייס את הכסף על אף הצרות שעשו לו שני שותפיו (7.6%) בחברה האחים אורי ורוני אדלסבורג. אלו הפעילו כלים משפטיים על מנת לטרפד את מבנה ההנפקה הקודם שכלל שעבוד ראשון על מניותיה של לוזון (9.7%) בתחנת הכוח הפרטית דוראד.

אדלסבורג טענו כי לפי הסכם עבודה משותף בינם לבין לוזון הענקת שעבוד שכזה נחשבת מכירה של מניות ומשכך דרשו להפעיל את זכות הסירוב הראשונה שלהם ודרשו לרכוש את המניות של דוראד תמורת 70 מיליון שקל (סכום הגיוס המתוכנן במקור). לוזון התנגד והצדדים התקוטטו בבית משפט עד לפני מספר ימים. אז נאלץ לוזון לוותר על השעבוד בהנפקה ומשכך משכו האחים אדלסבורג את המרצת הפתיחה שהגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב. יועציו של של לוזון אמרו לו כי אין הוא יכל להבטיח למחזיקי האג"ח שעבוד ראשון על נכס כלשהו שעה שיש מאבק משפטי בדבר התוקף של השעבוד ולכן החליט לוותר.

בעקבות הורדת השעבוד לוזון נאלץ להגדיל את הריבית בהנפקה מ-5% ל-6%. המשמעות היא תוספת של 840 אלף שקל בשנה בעלויות הריבית. בהנחה שהגיוס אכן יורחב ל-180 מיליון שקל, תהיה זו תוספת גבוהה יותר של 1.8 מיליון שקל בשנה.

תגיות