אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צפו: כיבוי בריחוף - המיכשור החדש של לוחמי האש בדובאי

סמי הכבאי, מעלייך! לוחמי האש בנסיכות הצטיידו בתרמילי ריחוף מיוחדים תוצרת ניו זילנד, שמסייעים להם לכבות שריפות מהאוויר

25.01.2017, 13:00 | שירות כלכליסט
הכבאים בדובאי הצטיידו בציוד ריחוף המופעל על ידי מים, שאמור לאפשר להם לכבות במהירות וביעילות שריפות, מזוויות ומיקומים שונים.

קראו עוד בכלכליסט

בסרטון הדגמה שפרסמה סוכנות ההגנה האזרחית של דובאי, נראה כבאי רוכב במהירות על אופנוע מים לעבר רכב שעולה באש על גשר. אם כי במקרה הזה, את הלהבות מייצג עשן מלאכותי. שניות מרגע הגעתו למקום, הכבאי עוטה על עצמו את ציוד הריחוף, כשכוח המים מניף אותו לגובה של הגשר. לאחר הערכת מצב מהירה, הוא מכבה את השריפה בעזרת צינור המחובר לציוד, המשתמש במים מהאגם שמתחתיו.

הטכנולוגיה הזו תאפשר לכבאים של הנסיכות להגיע במהירות למוקדי שריפה בגשרים, זאת לעומת הזמן שהיו לוקח להם לו היו צריכים לתמרן בכבישים העמוסים בשעות השיא. היא גם מעניקה להם גישה קלה יותר לשריפות בבניינים השוכנים לצד מקורות מים, וכמובן לשריפות על סירות.

כבאי מרחף בדובאי, •	צילום: DUBAI CIVIL DEFENCE כבאי מרחף בדובאי | • צילום: DUBAI CIVIL DEFENCE כבאי מרחף בדובאי, •	צילום: DUBAI CIVIL DEFENCE

דובאי חשפה לראשונה את התוכניות למיכשור החדש של הכבאים ב-2015, לאחר שחתמה על הסכם עם חברת מרטין איירקראפט מניו זילנד לפיתוח המערכת. בתכנון המקורי, תרמילי הריחוף היו אמורים להניף את הכבאים לגובה כזה שהיה מאפשר להם לכבות יותר בקלות שריפות בגורדי השחקים הרבים הפזורים בעיר. אולם, מכיוון שהתרמילים תלויים במים, ולפי מה שמוצג בסרטון, לא נראה כי הכבאים יוכלו בפועל לטפס לגובה רב כל כך.

לפי ההערכות, מכבי האש בעיר רכשו 20 יחידות, בעלות של 35 אלף דולר לאחד. "דובאי היא אחת מערי העתיד המתפתחות בעולם, הודות לגורדי השחקים המודרניים שלה והתשתיות הנרחבות", הגיב על הציוד החדש מנהל מכבי האש בדובאי, עלי אלמוטאווה. "הכנסת תרמילי הריחוף החדשים לצי כלי הרכב שלנו לחירום היא דוגמה נוספת לכך שדובאי היא כוח מוביל בעולם".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
בזבוז כספים
ציוד הרחיפה עובד על התחברות למקור מים. מה עושים כאשר צריכים לחבר לאותו מקור אספקה גם צנרת כיבוי וגם צנרת לרחפת? ומה עושים כאשר השריפה היא לא על גשר ליד הים אלא במרכז העיר או בשטח מדברי או בבארות נפט? אך כאשר למדינה אין בעיות תקציביות אז למה לא להשקיע בציוד רחיפה? בכל מקרה, מגיע להם שאפו על הרעיון והיוזמה. בישראל, אם מישהו היה מעלה הצעה דומה אני מסופק אם הנכדים שלו היו זוכים לראות את יישום ההצעה.
חיים  |  25.01.17
לכל התגובות