אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפון תוצרת הודו? אפל לקראת סיכום על פתיחת מפעלי ייצור במדינה

אייפון תוצרת הודו? אפל לקראת סיכום על פתיחת מפעלי ייצור במדינה

ענקית הטכנולוגיה קרובה לסיכום עם ממשלת הודו על העברת הייצור של חלק ממכשיריה למפעלים במדינה. החברה צפויה לקבל פטור ממס על יבוא ציוד ורכיבים

25.01.2017, 21:52 | עומר כביר

אפל והודו צפויות לסגור בקרוב עסקה להעברת הייצור של חלק מהמכשירים של ענקית הטכנולוגיה למדינה – כך אומר גורם בכיר בממשלת הודו ל"וול סטריט ג'ורנל".

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, מוקדם יותר היום נפגשה פרייה בלסוברמניאם (Balasubramaniam), סגנית נשיא לתפעול באפל, עם בכירים בממשלת הודו על מנת לדון בהצעת החברה להפעיל מתקני ייצור במדינה. "זה כמעט עסקה סגורה", אמר לעיתון מקור בעל ידע בנושא.

טים קוק. אפל הכריזה על השקעות רחבות היקף בהודו, צילום: צילום מסך טים קוק. אפל הכריזה על השקעות רחבות היקף בהודו | צילום: צילום מסך טים קוק. אפל הכריזה על השקעות רחבות היקף בהודו, צילום: צילום מסך

במרכז המגעים עומדת בקשת אפל לקבל פטורים ממס וממכסים בתמורה להעברת היצור למדינה. "משרד האוצר ייבחן את הבקשות", אמר המקור. "רבים מהתמריצים שמבקשת אפל אפשריים". מקור אחר, שעובד בצמוד לראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, אמר שההחברה מבקשת פטור ממס על יבוא ציוד ורכיבים לתקופה של 15 שנה, ושהממשלה מתכוון להגיע להסדר עם אפל.

המגעים בנושא החלו לקראת סוף 2016. כיום מחזיקה אפל בנתח של פחות מ-5% משוק הסמארטפונים בהודו. ב-2017 עתיד שוק הסמארטפונים ההודים לעקוף בגודלו את השוק בארה"ב, ובאפל מקווים שפתיחת מתקני ייצור במדינה תסייע לה לרכב על גל הצמיחה ולהפוך לשחקנית משמעותית בשוק המקומי.

מאפל נמסר בתגובה ל"וול סטריט ג'ורנל": "אנחנו מעריכים את הדיאלוג הבונה והפתוח שהיה לנו עם ממשלת הודו על הרחבת הפעילות המקומית שלנו. עבדנו קשה כדי לפתח את הפעילות שלנו בהודו".

המגעים הם חלק ממהלך נרחב הרבה יותר של אפל להגדלת היקף מכירותיה בהודו. במאי 2016 ביקר המנכ"ל, טים קוק, במדינה במטרה לגייס רצון טוב מצד ממשלו של נרנדרה מודי, וניצל הביקור על מנת להכריז על השקעות רחבות היקף בכלכלה המקומית, בדמות מאיץ למפתחי אפליקציות ו מרכז מו"פ.

המאמצים לא זכו בשלב ראשון להצלחה, וזמן קצר אחרי שחזר קוק לארה"ב דחה הממשל את בקשת אפל לקבל פטור מתקנות שמחייבות קמעונאים זרים למכור לפחות 30% תוצרת מקומיות בחנויותיהם. זאת, אחרי שימים ספורים לפני ביקורו של קוק נדחתה בקשת אפל לאפשר לה למכור במדינה אייפונים מחודשים. ואולם, ביוני רשמה החברה הישג משמעותי לאחר שממשלת הודו החליטה לתת לחברות כמו אפל פטור מתקנת ה-30% למשך שלוש שנים.

כיום, מרבית הייצור וההרכבה של מכשירי אפל מתבצע במפעלי פוקסקון בסין. עם זאת, חברות כמו סמסונג ושיואומי כבר מרכיבות בהודו סמארטפונים שמיועדים לשוק המקומי.

תגיות