אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות הצו הנשיאותי נגד כניסת מוסלמים: גוגל משיבה לארה"ב עובדים; צוקרברג: "אני מודאג" צילום: שאטרסטוק

בעקבות הצו הנשיאותי נגד כניסת מוסלמים: גוגל משיבה לארה"ב עובדים; צוקרברג: "אני מודאג"

חברות הטכנולוגיה הבכירות, המגייסות עובדים מיומנים מחוץ לארה"ב, חוששות מהצו שעליו חתם טראמפ, המקשה מאוד כניסת מוסלמים למדינה. גוגל הורתה ל-100 עובדים לשוב מיד לארה"ב, מייסד פייסבוק כתב פוסט ארוך שבו אמר: "לו היינו אוסרים על כניסת מהגרים לפני כמה שנים אשתי לא הייתה פה"

28.01.2017, 16:24 | שירות כלכליסט

גוגל החזירה לארה"ב 100 עובדים מוסלמים השוהים כעת מחוץ למדינה, זאת לאחר חתימתו של דונלד טראמפ על צו נשיאותי המגביל את כניסתם לארה"ב של אזרחי שבע מדינות בעלות רוב מוסלמי. במקביל פרסם מייסד פייסבוק מארק צוקרברג פוסט לוחמני בפייסבוק, שבו ציין בין השאר: "סבא-רבא שלי הגיע מאירופה, ואשתי ממשפחת פליטים מסין ו-ויאטנם, כמו רבים מכם אני מודאג".

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת הצו, נאסרה כניסת מהגרים סורים לארה"ב עד להודעה חדשה. כמו כן במהלך שלושת החודשים הקרובים לא יונפקו ויזות לאזרחי שש מדינות - כולל איראן ועיראק.

משרדי גוגל בארה"ב, צילום: שאטרסטוק משרדי גוגל בארה"ב | צילום: שאטרסטוק משרדי גוגל בארה"ב, צילום: שאטרסטוק

משמעות הצו הנשיאותי עלולה להיות שאלפי תושבים מאיראן, עיראק, סוריה, תימן, סודן, סומליה ולוב, לא יוכלו לעלות לטיסות לארה"ב. הצו החדש עלול לפגוע בחברות הטכנולוגיה שמגייסות עובדים מרחבי העולם, תחת אשרות עבודה מיוחדות מסוג H1-B. בראיון ל-BBC אמרו בכירים בגוגל כי הם חוששים שהצו וצעדים נוספים שיינקטו, ימנעו כניסה של כוח אדם מיומן ומקצועי לארה"ב.

בעוד גוגל השיבה לארה"ב 100 מאנשי הצוות שלה שעלולים להיפגע מהצוף מיקרוסופט הודיעה לבעלי המניות שלה כי ההגבלות על ההגירה עלולות לפגוע באופן משמעותי בעסקי החברה. כבר עתה ישנם דיווחים על בעלי גרין קארד, המחזיקים במשרה בארה"ב, שאינם מורשים לעלות על טיסות לארה"ב. עם זאת, הצו הנשיאותי לא מזכיר מפורשות את מחזיקי הגרין קארד.  

 

מייסד פייסבוק מארק צוקרברג פרסם הודעה ארוכה ובה אמר כי הוא "מודאג" מהצווים הנשיאותיים, וציין כי הוא עצמו, בדומה לכל כך הרבה אזרחים אמריקאים, נצר למשפחת מהגרים.

 

כך כתב צוקרברג בפוסט שהעלה: "הסבים שלי הגיעו מגרמניה, מאוסטריה ומפולין. הוריה של פרסילה היו פליטים מסין ומווייטנאם. ארצות הברית הינה אומה של מהגרים ועלינו להיות גאים בכך.

"כמו רבים מכם, גם אני מודאג לגבי ההשלכות של הצווים הנשיאותיים החדשים שנחתמו בידי הנשיא דונלד טראמפ. אנו צריכים לשמור על מדינה בטוחה, אולם עלינו לעשות זאת באמצעות התמקדות בגורמים שאכן מהווים איום. הרחבת אכיפת החוק מעבר לאנשים שהינם איום ממשי יפגע בבטחונם של כל האמריקאים בשל הטיית המשאבים, ואילו מיליוני מהגרים לא רשומים שלא מהווים סכנה יחיו בפחד מגירוש.

"עלינו להשאיר את הדלת פתוחה למהגרים ולאלו הזקוקים לעזרה. לו היינו אוסרים על כניסת מהגרים לפי כמה עשורים, משפחתה של פרסילה לא הייתה פה היום.

"עם זאת, אני שמח לשמוע שהנשיא טראמפ מתכוון לחשוב על פתרון, כדבריו, לחולמים – למהגרים שהובאו למדינה זו בגיל צעיר בידי הוריהם. כרגע 750 אלף חולמים כאלו מוגנים על-ידי החוק המבטיח את זכות ההישארות של מהגרים שהגיעו כילדים, והמאפשר להם לחיות ולעבוד באופן חוקי בארה"ב. אני מקווה שהנשיא וצוותו יותירו על כנם הגנות אלו ובמהלך השבועות הבאים יפעלו למצוא פתרון.

"אני שמח שהנשיא מאמין שהמדינה שלנו צריכה להמשיך ליהנות מאנשים בעלי כישרון המגיעים למדינה"

תגיות