אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנדה: שישה נרצחו במתקפת טרור במסגד צילום: רויטרס

קנדה: שישה נרצחו במתקפת טרור במסגד

כמה חמושים נכנסו למסגד בקוויבק סיטי בזמן תפילת הערב, צעקו "אללה אכבר", וירו במתפללים. לפי העדויות, החמושים דיברו במבטא צרפתי מקומי. במקום היו כ-40 איש, בהם ילדים. שני חשודים נעצרו. ראש ממשלת קנדה: "מתקפת טרור נגד מוסלמים. תנחומיי למשפחות הקורבנות"

30.01.2017, 08:54 | שירות כלכליסט

שישה בני אדם נרצחו הלילה (יום ב') ושמונה נפצעו במתקפת ירי במהלך תפילת הערב במסגד בקוויבק סיטי שבקנדה. כך הודיע נשיא המסגד, מוחמד ינגוי. ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו אמר כי זו הייתה "מתקפת טרור נגד מוסלמים". עד ראייה מסר כי כ-40 איש שהו בזמן המתקפה במסגד, ששוכן במרכז תרבות מוסלמי. הוא הוסיף כי ככל הנראה שלושה חמושים ביצעו את המתקפה. "אנחנו מגנים את המתקפה הזה שהתרחשה במרכז של פולחן ומקלט", נכתב בהודעה מטעמו.

ראש ממשלת קנדה שיגר מוקדם יותר תנחומים למשפחות הקורבנות: "הלילה, אזרחי קנדה אבלים על אלו שנהרגו במתקפה פחדנית במסגד בקוויבק סיטי. תנחומיי לקורבנות ולמשפחותיהם", צייץ בטוויטר. השר לביטחון הציבור, רלף גודל, צייץ כי הוא "התמלא בעצב עמוק בעקבות אובדן החיים והפציעות".

דוברת המשטרה כרסיטין קולומב מסרה כי נעצרו שני חשודים במעורבות במתקפה, ואמרה כי אין מידע על מעורבים נוספים. היא לא מסרה פרטים על החשודים, אך סיפרה שגיל ההרוגים נע בין 35 ל-70.

עד ראייה סיפר כי כוחות משטרה רבים, חמושים בכבדות, נכנסו למסגד. עדי ראייה מסרו כי החמושים, שהיו רעולי פנים, צעקו "אללה אכבר" במבטא צרפתי-מקומי. "הכדורים פגעו במתפללים. היו שם ילדים, אחד מהם היה בן שלוש. אחד הכדורים עבר ממש ליד הראש שלי", סיפר אחד מהם.

הפיגוע בקנדה, צילום: איי אף פי הפיגוע בקנדה | צילום: איי אף פי הפיגוע בקנדה, צילום: איי אף פי

 

הפיגוע בקנדה, צילום: רויטרס הפיגוע בקנדה | צילום: רויטרס הפיגוע בקנדה, צילום: רויטרס

 

"למה זה קורה כאן? זה ברברי", שאל נשיא המסגד ינגוי, שלא נכח במקום בזמן האירוע. ינגוי סיפר שקיבל שיחות רבות מאנשים במהלך תפילת הערב, והוסיף שאינו יודע כמה אנשים נפצעו, ושהם נלקחו לבתי חולים שונים ברחבי קוויבק סיטי. בחודש יוני האחרון הונח ראש חזיר על מפתן דלת מרכז התרבות שבו שוכן המסגד.

כשלוש שעות לפני האירוע, הודיע שר ההגירה של קנדה, אחמד חוסיין, כי ארצו תציע מעמד של תושב זמני למי שייאלץ להישאר במדינה כתוצאה מצו איסור הכניסה לארצות הברית שעליו חתם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ.

כמו צרפת, גם קוויבק (המחוז דובר הצרפתית בקנדה) נמצאת במתח בין זהותה החילונית לבין הכמות הגדלה של תושביה המוסלמים, רבים מהם מהגרים מצפון אפריקה. בבחירות שהתקיימו במדינה ב-2015, הרעלה המסורתית ("ניקאב") אשר מכסה את כל פניה של האישה מלבד פתח צר לעיניים, הפכה לנושא מרכזי על סדר היום, במיוחד בקוויבק. הרוב המכריע של האוכלוסייה תמך באיסור על לבישתה בטקסים אזרחיים.

מספר המקרים של איסלאמופוביה במחוז קוויבק נמצא בעלייה בשנים האחרונות. ב-2013 פתחה המשטרה בחקירה לאחר שדם של חזיר הותז על מסגד באזור העיר סאגנה בקוויבק. במחוז השכן אונטריו הוצת מסגד בשנת 2015, יום לאחר מתקפת הטרור בפריז.

"אנחנו לא בטוחים כאן", אמר מוחמד אודגירי, שבדרך כלל משתתף בתפילות במסגד, אך לא בימי ראשון. הוא סיפר שהוא מתגורר בקוויבק במשך 42 שנים, אך כעת הוא "מודאג מאוד" ושוקל לחזור למרוקו. ראש מחוז קוויבק, פיליפ קוילארד, אמר כי "המחוז דוחה אלימות ברברית. אני מביע הזדהות עם תושבי קוויבק המוסלמים".

תגיות