אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר לבג"ץ בעניין מכונות המזל: "חידוש פעילותן יפגע קשות באינטרס הציבורי" צילומים: אלעד גרשגורן ומפעל הפיס

האוצר לבג"ץ בעניין מכונות המזל: "חידוש פעילותן יפגע קשות באינטרס הציבורי"

לפי תשובת האוצר עלות הפיצויים תגיע ל-26 מיליון שקל ל-150 הזכיינים, כך שהפיצוי הממוצע לזכיין יעמוד על 173 אלף שקל. הזכיינים: "מדובר בפיצוי נמוך מההוצאות שלנו"

30.01.2017, 15:24 | עמרי מילמן

משרד האוצר הגיש היום (ב') לבג"ץ את תגובתו לעתירה שהגישו זכייני מפעל הפיס נגד משרד האוצר בעקבות כוונתו להפסיק מיידית את פעילות מכונות המזל. אתמול בערב עוד ישבו הצדדים אך לא הצליחו להתקדם במשא ומתן, ולפיכן ניתנה הבוקר עמדת האוצר לבג"ץ.

קראו עוד בכלכליסט

בעוד שהעתירה של הזכיינים מבקשת תקופת הערכות של שנה במהלכה ימשיכו לפעול מכונות המזל עמדת מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד היא כי אכן יש לתת להם תקופת מעבר אבל תקופת המעבר צריכה להיות בפיצוי כספי ולא בהשארת מכונות המזל ש"הוכח מעל לכל ספק שהן פוגעות ושר האוצר הנחה להפסיקן".

עמדת האוצר היא כי מאחר וההגרלות אינן פעילות כבר מתחילת השנה קיים כבר "מצב הדברים". מתן צו עבור תקופת הסתגלות יביא לשינוי המצב הקיים - מה שבית המשפט לא נוהג לעשות במסגרת צו ביניים.

עוד טוענים באוצר כי "חידושן של ההגרלות האלקטרוניות יביא לפגיעה מובהקת באינטרס הציבורי, ובפרט בכל הנוגע לציבור מוחלש המצוי במצב כלכלי ירוד, אשר סובל מהתמכרות להגרלות אלקטרוניות מושא ענייננו".

מכונות המזל של מפעל הפיס, צילום: מיכאל קרמר מכונות המזל של מפעל הפיס | צילום: מיכאל קרמר מכונות המזל של מפעל הפיס, צילום: מיכאל קרמר

לטענת האוצר הפתרון שהציע במסגרת המגעים עם זכייני הפיס הוא הפתרון האידיאלי ואף מציינים כי ההצעה החדשה היא שיפור של הצעה קודמת.

לפי הצעת האוצר יינתן פיצוי עבור 4.5 חודשים על בסיס נתוני 2015 מאחר ואלו הנתונים המאומתים הכי מעודכנים שיצאו עד כה. לפי תשובת האוצר עלות הפיצויים תגיע ל-26 מיליון שקל ל-150 הזכיינים, כך שהפיצוי הממוצע לזכיין יעמוד על 173 אלף שקל.

לפי גורמים באוצר מדובר בפיצוי של כ-52 אלף שקל עבור כל מכונה. עוד מציעים באוצר שינוי פריסת מכירת כרטיסי הגרלת ה-KENO לרשויות סוציו-אקונומיות חזקות יותר, יחל רק באמצע אפריל במקום באופן מיידי כאשר צמצום המשחקים מ-24 ל-8 ביום יתבצע מיידית.

מנגד טוענים הזכיינים כי הפיצוי צריך להינתן על בסיס ההכנסות מ-2016 שגבוהות לטענתם ב-17%. לפי חישובי הזכיינים כל חודש פיצוי צריך לעמוד בממוצע על 69 אלף שקל ולא 39 אלף שקל כפי שמבקשים באוצר. כאמור מבחינת הזכיינים הפיצוי המוצע הוא מאוד קטן לעומת ההוצאות שהם נקלעו אליהן כמו ההתאמות שנדרשו להכניס לעסק כחלק מתהליך הסטנדרטיזציה של הפיס, פיצויים לעובדים, אובדן הכנסות, התחייבות לשכירות וכו'.

עוד טוענים הזכיינים כי מגיע להם פיצוי גם על צמצום משחקי ה-KENO שיפגע בהכנסותיהם. מנגד באוצר לא רוצים לקבוע תקדים בו על כל שינוי במשחקים יינתן פיצוי. הפסקת פעילות מכונות המזל, מבחינתם הוא כבר אירוע אחר.

תגיות