אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המו"מ בין משרד האוצר וזכייני מפעל הפיס על ביטול מכונות המזל תקוע צילום: מיכאל קרמר

המו"מ בין משרד האוצר וזכייני מפעל הפיס על ביטול מכונות המזל תקוע

זכייני מפעל הפיס דורשים לדחות את ביטול מכונות המזל בשנה כדי לאפשר להם להיערך לשינוי, אך האוצר מתנגד בטענה כי הדחייה תפגע בציבור ומוכן לפצותם בסכום כולל של 26 מיליון שקל

31.01.2017, 08:16 | עמרי מילמן

משרד האוצר הגיש אתמול את תגובתו לעתירה של זכייני מפעל הפיס כנגד משרד האוצר בעקבות ביטול פעילות מכונות המזל בתחילת השנה. תגובת האוצר הוגשה לאחר שיום קודם נפגשו הצדדים, אך לא הצליחו להתקדם במשא ומתן למציאת פשרה. בעוד העתירה של הזכיינים מבקשת תקופת היערכות של שנה שבמהלכה מכונות המזל ימשיכו לפעול, עמדת מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד היא שתקופת המעבר צריכה לבוא לידי ביטוי כפיצוי כספי ולא בהשארת מכונות המזל בנקודות המכירה. זאת מכיון שלטענתו "הוכח מעל לכל ספק שהמכונות פוגעות בציבור ושר האוצר הנחה להפסיקן".

קראו עוד בכלכליסט

מהמרים משחקים במכונות המזל של מפעל הפיס, צילום: מיכאל קרמר מהמרים משחקים במכונות המזל של מפעל הפיס | צילום: מיכאל קרמר מהמרים משחקים במכונות המזל של מפעל הפיס, צילום: מיכאל קרמר

לפי עמדת האוצר שהוגשה לבית המשפט, מאחר שההגרלות אינן פעילות כבר מתחילת השנה, מתן צו עבור תקופת הסתגלות יביא לשינוי המצב הקיים — דבר שבית המשפט לא נוהג לעשות במסגרת צו ביניים. עוד טוענים באוצר כי "חידושן של ההגרלות האלקטרוניות יביא לפגיעה מובהקת באינטרס הציבורי, ובפרט בכל הנוגע לציבור מוחלש המצוי במצב כלכלי ירוד, אשר סובל מהתמכרות להגרלות אלקטרוניות - מושא ענייננו".

לטענת האוצר, הצעת הפיצוי הכספי שהוצגה במסגרת המגעים עם זכייני הפיס היא הפתרון האידיאלי. בנוסף מציינים באוצר כי ההצעה החדשה היא שיפור של הצעה קודמת. לפי ההצעה שהגיש האוצר לזכיינים, יינתן פיצוי עבור 4.5 חודשים על בסיס נתוני 2015 מאחר שאלו הנתונים המאומתים הכי מעודכנים שיצאו עד כה. עלות הפיצויים צפויה להגיע ל־26 מיליון שקל ל־150 הזכיינים, כך שהפיצוי הממוצע לזכיין יעמוד על 173 אלף שקל. לפי גורמים באוצר, מדובר בפיצוי של כ־52 אלף שקל עבור כל מכונה. עוד מציעים באוצר כי שינוי פריסת המקומות שבהם יהיה מותר לשווק את הגרלת הקינו (הגבלה לרשויות סוציו־אקונומיות חזקות יותר) יחל רק באמצע אפריל הקרוב במקום באופן מיידי, כאשר צמצום המשחקים מ־24 ביום ל־8 ביום יתבצע מיידית.

מנגד טוענים הזכיינים כי הפיצוי צריך להינתן על בסיס ההכנסות מ־2016 שגבוהות לטענתם ב־17%. לפי חישובי הזכיינים, הפיצוי החודשי לזכיין צריך לעמוד בממוצע על 69 אלף שקל ולא על 39 אלף שקל כפי שמבקשים באוצר.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
קינו
כן אבל לא רשמו פה שהוציאו רק מכונות אלה גם קינו משחק שמשודר 24 הגרלות ביום יש עסקים שהיה להם רק את המוצר הזה בקיוסק וזה מגביל אותך למכור דברים אחרים הם הוציאו יום לפני סוף שנה לא היה שום הודעה מוקדמת ובכך פגעו ב200 משפחות שהולכות לאבדון עסקים שנסגרים ועובדים שהולכים לבית ולקינו עוד לא נתנו שום פיצוי שהוא בערך 80 אחוז מהכנסות של כל עסק כזה הזוי משרד האוצר זה מאפיה של שי באבד וכחלון אנשים תתי רמה חסרי לב ורגישות מנצלים את מעמדם בכדי לדרוך על אחרים אבל יש אלהוים והוא ישלם לכם על הכל
א  |  31.01.17
1.
האוצר לא רואה זכיינים כולם שקופים אצל באב"ד
מה זה 173000 אלף שקל לפני מס לעסק שמעסיק עובדים ותקוע עם חוזי שכירות? אפוא השיפוצים שנערכו לפי דרישת מפעל הפיס, אפוא הפסד המוניטין. ובכלל מה יעשה בן אדם בן חמישים שמוצא את עצמו ללא עבודה עם השתי גרוש שישארו לו אחרי שהוא ישלם למשכיר ולעובדים?
זיו  |  31.01.17