אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות הטכנולוגיה מעבירות את המאבק בטראמפ לבית המשפט צילום: amazon

חברות הטכנולוגיה מעבירות את המאבק בטראמפ לבית המשפט

התובע הכללי של מדינת וושינגטון הגיש תביעה נגד מדיניות ההגירה של הבית הלבן, אליה הצטרפו שלוש חברות שהמטות הראשיים שלהן ממוקמים במדינה, מיקרוסופט, אמזון ואקספדיה

31.01.2017, 12:01 | עומר כביר

מאז חתימת צווי ההגירה החדשים של טראמפ ביום שישי האחרון, הפכו חברות הטכנולוגיה למובילות המחאה הציבורית נגדם. בכירי עמק הסיליקון לא מהססים להתעמת ישירות עם הממשל בדרישה לבטל את הצו: בסוף השבוע, פרסמו ראשי כל החברות הבולטות – ובראשם מארק צוקרברג מפייסבוק, ריד הייסטינגס מנטפליקס, סונדאר פיצ'אי מגוגל, סאטיה נאדלה ממיקרוסופט ואילון מאסק – הודעות חריפות נגד החלטת טראמפ. מפתחת אפליקציית הזמנת הנסיעות Lyft אף הכריזה על תרומה של מיליון דולר לאיגוד זכויות האזרח ACLU.

אתמול עלתה המחאה שלב, בדמות סיוע של מיקרוסופט ואמזון לתביעה שהוגשה נגד החלטת טראמפ, הפגנות ענק של עובדי גוגל בהובלת ראשי החברה, ומפגש פסגה מתוכנן של מנהיגי החברות הבולטות לתכנון צעדים משותפים נגדה.

הבית הלבן יצטרך לעבור למגננה, צילום: שאטרסטוק הבית הלבן יצטרך לעבור למגננה | צילום: שאטרסטוק הבית הלבן יצטרך לעבור למגננה, צילום: שאטרסטוק

התביעה המדוברת הוגשה אתמול (ב') על ידי התובע הכללי של מדינת וושינגטון, בוב פרגוסון. לפי התביעה, הצו הנשיאותי שעליו חתם טראמפ, ושאוסר הגירה חוקית וחוסם כניסת פליטים משבע מדינות מוסלמיות למשך 120 ועל כניסת מבקרים מסוריה לפרק זמן בלתי מוגבל, מנוגד לחוקה. "ההחלטה תפריד בין משפחות, תפגע באלפים מתושבי וושינגטון, תפגע בכלכלה של וושינגטון, תזיק לחברות שפועלות מוושינגטון, והיא נגד האינטרס העצמאי של וושינגטון להישאר מקום שמקבל מהגרים ופליטים", נכתב בה.

"מערכת של איזונים ובלמים מעולם לא היתה חשובה יותר", אמר מושל וושינגטון, ג'יי אינסלי, בהודעה לעיתונות. "וושינגטון היא הראשונה להגיש תביעה שכזו. אני לא אופתע אם נראה עוד. עד שהקונגרס לא יטפל בממשל הזה, בגין הפגיעות המשפטיות והמוסריות שנגרמות לאנשים חפים-מפשע ושומרי חוק שנכנסים למדינה, מוטלת על המדינות חובה להגן ולקדם את זכויות האנשים ששוכנים בין גבולותינו".

שלוש חברות שהמטות הראשיים שלהן ממוקמים במדינה, מיקרוסופט, אמזון ואקספדיה, מיהרו למסור את תמיכתן לתביעה. לפי דיווח של רויטרס, מיקרוסופט מסרה שהיא משתפת פעולה בנושא עם משרד התובע הכללי, ושהיא סיפקה לו מידע על השפעת הצו "על מנת להראות תמיכה". "אנחנו נשמח גם לספק עדות נוספת במקרה הצורך", נמסר.

מיקרוסופט. המטה הראשי שלה נמצא בוושינגטון, צילום: microsoftproductreviews.com מיקרוסופט. המטה הראשי שלה נמצא בוושינגטון | צילום: microsoftproductreviews.com מיקרוסופט. המטה הראשי שלה נמצא בוושינגטון, צילום: microsoftproductreviews.com

אקספדיה סיפקה סיוע בדמות תצהיר שהגיש לבית המשפט היועץ המשפטי של החברה, רוברט דז'ילאק. בתצהיר נטען, בין השאר, שההחלטה משפיעה ישירות על הפעילות השוטפת של החברה, שנאלצת למצוא פתרונות מיידים ללקוחות שעלולים להיפגע ממנה וכן על פעילות גיוס העובדים שלהם. "לאקספדיה יש מספר עובדים במשרדים מחוץ לארה"ב, שלא יכולים להגיע למטה החברה בארה"ב", נכתב. "חוץ מהעלויות האישיות לעובדים אלו, הצו מטיל מגבלות על יכולתה של אקספדיה לפעול ביעילות. אקספדיה צופה שהיכולת שלה לגייס כישרון מכל העולם תיפגע".

ג ג'ף בזוס. פנה גם לנציגים בקונגרס | צילום: רויטרס ג

אמזון הגישה תצהיר ברוח דומה. "אנחנו לא תומכים בצו הנשיאותי הזה", כתב מייסד ומנכ"ל החברה, ג'ף בזוס, במכתב שהופץ לעובדיה. "הצוות המשפטי שלנו הכין תצהיר של תמיכה בתביעה, ואנחנו בודקים אפשרויות משפטיות נוספות". ואולם, אמזון לא הסתפקה בתצהיר ולפי בזוס נוקטת גם בפעולה ישירה: "פנינו למנהיגים בקונגרס משני הצדדים על מנת לבדוק אפשרויות חקיקתיות אנחנו אומה של מהגרים, עם רקע, רעיונות והשקפות מגוונים שעוזרים לנו לבנות ולהמציא כאומה כבר יותר מ-240 שנה. אין אומה טובה יותר ברתימת האנרגיה והכישרון של מהגרים. זהו יתרון מובהק ותחרותי של המדינה שלנו – כזה שאסור לנו להחליש".

תגיות