אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יפן לא מתרגשת מטראמפ, בינתיים

הבנק המרכזי של יפן שמר על המדיניות המוניטארית שלו ללא שינוי ועל תחזיות המחירים האופטימיות שלו. עם זאת, נגיד הבנק המרכזי, הרוהיקו קורדה, אמר: "אנו כן חוששים שחלק מקווי המדיניות השמרניים שלו יצמצמו את היקף המסחר העולמי, ויאטו את הצמיחה של הכלכלה העולמית"

31.01.2017, 14:44 | שירות כלכליסט

הבנק המרכזי של יפן שמר על המדיניות המוניטארית שלו ללא שינוי ועל תחזיות המחירים האופטימיות שלו. ההחלטה משקפת אמון בהתאוששות הכלכלית, ובכך שתעזור לדחוף את האינפלציה לעבר היעד של 2%, גם בלי תוספת תמריצים. אולם, המדיניות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עלולה להתגלות כנקודת חולשה, כך לפי דיווח ברויטרס.

"אנחנו כן חוששים שחלק מקווי המדיניות השמרניים שלו יצמצמו את היקף המסחר העולמי, ויאטו את הצמיחה של הכלכלה העולמית", אמר נגיד הבנק הרוהיקו קורדה. מלבד השמירה על המדיניות המוניטארית ועל התחזית ללא שינוי, בבנק שמרו גם על קצב רכישת אג"ח ממשלתיות הנוכחי. אולם, חלק מהאנליסטים חושבים שדווקא יש סיבה לצמצם חלק מתוכנית ההקלה הכמותית. "למדיניות היפנית יש יתרונות חיוביים, אך הסיכונים שתשתבש מתגברים ומתקרבים לנקודה שהיא צריכה לסגת קצת", אומר ג'ספר לאולר, אנליסט בחברה LCG.

עלייה בביקושים העולמיים סייעה ליצואנים היפנים להתאושש, וההערכה היא כי הצעד הבא של הבנק המרכזי יהיה העלאת ריבית. אולם, טראמפ פצח בהתקפות ישירות נגד תעשיית הרכב היפנית, שהיא מרכיב חיוני בכלכלה של המדינה. על פי הדיווחים, ביפן עובדים על תכניות שיוכלו להציג לטראמפ לפיהן החברות ייצרו משרות בארה"ב.

ראש הממשלה שינזו אבה מתוכנן לבקר בוושינגטון ביום שישי הבא לפגישה עם טראמפ, ונושא חברות הרכב צפוי לעלות לדיון.

תגיות