אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צעד קטן לילד: כיף בתערוכת החלל צילום: עמית שעל

צעד קטן לילד: כיף בתערוכת החלל

בתערוכת החלל בתל אביב ייהנו הילדים מסיור במאדים ומאסטרונאוט אמיתי. כתבתנו התנחמה בכריך ביו־גלקטי

01.02.2017, 09:31 | דנה קסלר

השבוע מתקיים ברחבי הארץ זו השנה החמישית שבוע החלל הישראלי. לרגל האירוע לקחתי איתי את בני בכורי לסיור במתחם החלל שהוקם במוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב. הילד - אין מה לומר -ספץ בחלל, הודות לספר "100 עובדות על החלל". אני, לעומת זאת, חלשה מאוד בנושא (וגם באבירים, דינוזאורים, פרה־היסטוריה, לגו, גיבורי־על, מצרים העתיקה ועוד כמה נושאים שמאוד מעניינים בני 5 ושלושת רבעי, שהופכים אותי שוב ושוב לקלישאה טרום־פמיניסטית שממלמלת "תשאל את אבא"). בקיצור, הילד הבין יותר ממני.

האטרקציה המרכזית לילדים בתערוכה, המיועדת לכל המשפחה, היתה מבוך משימות שהעבירה בחורה מקסימה בשם נועה. מזל שברגע שנכנסנו לחדר עם טפטים של מדבר אדום, הילד הסביר לי שאנחנו על המאדים, אחרת כנראה הייתי ממשיכה לתהות למה הירח אדום. במסגרת הסיור החווייתי הילדים ראו רכב חלל, למדו על האפשרות לגדל מזון במאדים, קפצצו במתקן בנג'י להדגמת תנאי תת־כבידה, טפטפו כל מיני חומרים מבקבוקונים לצלחות פטרי ואספו אותיות שהרכיבו בסופו של דבר מילה רלבנטית - שלא נגלה כאן מחשש לספוילרים.

תערוכת החלל במוזיאון ארץ ישראל, צילום: עמית שעל תערוכת החלל במוזיאון ארץ ישראל | צילום: עמית שעל תערוכת החלל במוזיאון ארץ ישראל, צילום: עמית שעל

בתום מבוך המשימות, שהושלם בהצלחה יתרה על ידי חבורת ילדים נלהבת, הסתובבנו באולם המרכזי של התערוכה, שכלל דגמים של לוויינים, עמדת וירטואל ריאליטי חללית, ארטיפקטים הקשורים לאילן רמון ומידע על מיני פיתוחים ישראליים מרשימים, והשטח היה זרוע בנציגים אדיבים שששו להסביר ולהשיב לשאלות של ילדים ומבוגרים כאחד. עוד אטרקציה היתה אסטרונאוט אמיתי, נחמד ומסביר פנים מנאס"א הרחוקה, ריצ'רד ארנולד שמו, ששוחח עם באי התערוכה באנגלית, ואמהות ניסו לשדל את ילדיהן הסרבנים להצטלם איתו. אני בעיקר התלהבתי מ"מזנון שביל החלב", שהציע תירס ממאדים ב־10 שקלים, כריך ביו־גלקטי וכוס אנטי־גרביטי קפאין.

פייר, אני מתקשה להבדיל בין מדע בדיוני למדע רגיל. כשסיפרו לנו בתערוכה שבימים אלה ממש נבנית חללית ישראלית שאמורה להיות משוגרת בשנה הבאה לירח, וגם הראו לנו דגם מוקטן שלה, זה היה נשמע לי לא אמין — עד כדי כך שטרחתי לגגל את העניין עם שובי הביתה. גוגל אישר, ולא רק שהוא אישר, יש לו גם יד בדבר. הייתי צריכה להאמין לבחורה שהסבירה לנו שהיא נציגת SpaceIL — קבוצה ישראלית שמשתתפת בתחרות הבינלאומית של גוגל, המציעה פרס ראשון של 20 מיליון דולר לקבוצה הפרטית הראשונה שתצליח להנחית בנחיתה רכה חללית בלתי מאוישת על הירח, לנוע על פניו 500 מטר ולשלוח לכדור הארץ תמונות וידיאו בחדות גבוהה. מרשים. אני לא הצלחתי לצלם את הילד ליד הדגם של החללית בפוקוס.

מתוך התערוכה. יש גם רכב חלל ומתקן בנג מתוך התערוכה. יש גם רכב חלל ומתקן בנג'י להדגמת תנאי תת־כבידה | צילום: עמית שעל מתוך התערוכה. יש גם רכב חלל ומתקן בנג

חזרנו הביתה עמוסי פרוספקטים ופמפלטים עם מידע על משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, על סוכנות החלל הישראלית ועל הקרן הממלכתית להנצחת אילן רמון. כמו כן, קיבלנו אוזניות של סוכנות החלל, חוברת פעילות, סימנייה, מדבקות וגלויות עם ברקודים שיש לסרוק, כי שבוע החלל הישראלי מעודד קדמה וטכנולוגיה ומטרתו לפתח דור חובב מדע. לא שזה מפתיע, אבל אין לי מושג איך סורקים ברקוד. אני למדתי מדעי הרוח.

תגיות