אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שבוע לאחר ההכרזה על סכסוך העבודה: הנהלת XURA והעובדים חתמו על הסכם קיבוצי צילום: ערן גרנות

שבוע לאחר ההכרזה על סכסוך העבודה: הנהלת XURA והעובדים חתמו על הסכם קיבוצי

ההסכם שנחתם בחברת ההייטק, לשעבר קומברס, נוגע ל-280 עובדים וכולל תוספות שכר, תקציב רווחה ותקציב ייעודי שישמש לקידום מקצועי. בנוסף ההסכם מסדיר את תנאי השכר של עובדים שעברו מהחברה לחברה ההודית טק מהינדרה

02.02.2017, 17:24 | אסנת ניר
כשבוע לאחר שהכריזו על סכסוך עבודה, ועד עובדי חברת ההייטק זורה (XURA, לשעבר קומברס) ובראשם ירון דקל והנהלת החברה בישראל חתמו על הסכם קיבוצי ראשון.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם נוגע ל- 280 עובדי החברה וכולל תוספות שכר לטובת לעובדים ששכרם נשחק מתחת לנהוג בשוק, הגדלה של תקציב הרווחה ב-500 שקל לעובד בשנה ותקציב ייעודי לטובת קידום מקצועי.

ההסכם גם קובע כי 110 עובדי מרכז הפיתוח שהועברו בעבר מהחברה לטק מהינדרה (קבוצת הייטק בבעלות הודית שחתמה ב-2015 על הסכם מסחרי שהעביר אליה את עובדי חטיבות שירותי הדיגיטל והפיתוח של זורה) ייקלטו בחזרה כשתנאי העסקתם ישמרו.

זורה, שמשרדיה בישראל נמצאים ברעננה, היא ספקית גלובלית של תוכנות ומערכות המאפשרות לספק שירותי תקשורת מולטימדיה-משופרת.

יו"ר איגוד עובדי האינטרנט, הסלולר וההייטק בהסתדרות, יקי חלוצי, מסר כי: "היום הוכחנו שוב שהתאגדות בהסתדרות הכללית היא הכלי המרכזי של עובדים לשפר את מעמדם ומצבם. בתחום ההייטק, כאשר השתייכות לאיגוד מקצועי מספקת ביטוח תעסוקתי גם בשעות משבר".

בניין זורה ברעננה, צילום: ערן גרנות בניין זורה ברעננה | צילום: ערן גרנות בניין זורה ברעננה, צילום: ערן גרנות

עובדי SAP היו הראשונים למעשה שהתארגנו בהסתדרות מאז הוקם איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק, בראשות יקי חלוצי, לפני כשנתיים וחצי ומדובר בהסכם המקיף הראשון שנחתם להסדרת זכויות העובדים בהייטק בארץ שהדיונים לגביו החלו מאז. עד כה נחתמו בענף ההייטק הסכמים קיבוציים המוגדרים כהסכמי ביניים בלבד, כמו ההסכמים הנוגעים לעובדי זורה (קומברס לשעבר) וטק מהינדרה ביחס לחוזה הרכישה שנחתם בין שתי החברות.

התארגנויות עובדים בהייטק החלו לפני שנתיים וחצי כשהוועד הראדון היה בחברת SAP בה נחתם הסכם קיבוצי רטשון בענף, בו מרבית העובדים אינם מאוגדים עדיין. מלבד חברות הענק אינטל ותעשייה אווירית בהן התקיימה עבודה מאורגנת לאורך השנים, הענף מאופיין לרב בהיעדר ביטחון תעסוקתי, ובמשך שנים עובדים בענף לא התאגדו בשל התנאים הטובים יחסית וגם בשל ביקורות שנשמעו לגבי התארגנויות בחברות אלו שאופיין שונה מחברות מסורתיות משום שדורשות דינמיות רבה יותר. תפיסה זו התערערה במידה רבה בשנים האחרונות בעקבות קשיים גלובליים אליהם נקלעו חברות שערערו את התפיסות הקיימות וצורך של עובדים ותיקים יותר לשמור על מעמדם וביטחונם. עם זאת יש לציין כי ההתאגדות בהייטק נמצאת עדיין בראשית דרכה ועומדת על פי הערכות סביב 10% מהעובדים.

תגיות