אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות חשד להטעיית משקיעים: הרשויות בארה"ב אסרו על FXCM לפעול במדינה

בעקבות חשד להטעיית משקיעים: הרשויות בארה"ב אסרו על FXCM לפעול במדינה

חברת הפורקס בגדולה בארה"ב, הפועלת גם בישראל, הבטיחה ללקוחותיה כי תשמש כמתווכת בלבד אך בפועל החזיקה בעמדות הפוכות משלהם במטרה ליצור רווח; מהחברה נמסר: "לא מכחישים את ההאשמות"

07.02.2017, 10:48 | שירות כלכליסט

FXCM, חברת הפורקס הגדולה ביותר בארה"ב, מתכוונת לסגת מפעילותה בארה"ב ולמכור את החשבונות שלה במדינה לגאיין קפיטל הולדינגס (Gain Capital Holdings), זאת בעקבות הסדר אליו הגיעה עם הרגולטורים הפיננסים בארה"ב לאחר שהואשמה בהטעיית משקיעים. בתגובה לכך, מניית החברה נפלה ב-20% במסחר המאוחר בנאסד"ק.

קראו עוד בכלכליסט

FXCM, הפועלת גם בישראל, חתמה על חוזה לא מחייב עם גאיין המכריז על הכוונה למכור את החשבונות שלה בארה"ב. סכום העסקה עוד לא נקבע, והעסקה עוד צריכה לזכות באישור הרגולטורים בארה"ב. הצורך במכירת החשבונות נובע מהסדר אליו הגיעה החברה עם הרשות האמריקנית האמונה על חוזים עתידיים על סחורות (CFTC), הכולל גם תשלום קנס של 7 מיליון דולר.

ההסדר התאפשר לאחר שהמייסדים וויליאם אחדות ודרור "דרו" ניב הסכימו להסיר את הרישום של החברה מה-CFTC. הם הואשמו שהוליכו שולל סוחרים שרכשו ומכרו מטבעות בחטיבת 'No Dealing Desk' של החברה בין ספטמבר 2009 ועד 2014. לפי ההאשמות, בעוד שהחברה הבטיחה ללקוחות כי היא משמשת כמתווכת בלבד, ולכן אין לה ניגודי אינטרסים ואינה צפויה להרוויח אם יפסידו כסף, בפועל היה לה אינטרס חבוי בחברה שניהלה את מרבית העסקאות, והחזיקה בעמדות ההפוכות לאלו של הלקוחות של FXCM.

"FXCM והמנהלים שלה לא מודים ולא מכחישים את ההאשמות", נכתב בהצהרה מצד החברה.

דרור דרור 'דרו' ניב מנכ"ל ודירקטור של FXCM דרור

ההכנסות של החברה בארה"ב עמדו ב-2016 על 48 מיליון דולר, כשבתשעת החודשים הראשונים של אותה השנה, הכנסות החברה מפעילות מתמשכת עמדו על 196.6 מיליון דולר. עסקת המכירה לא צפויה להשפיע על לקוחות החברה מחוץ לארה"ב. עוד נמסר מהחברה כי תמשיך לשרת את הלקוחות האמריקאים שלה בתקופת המעבר של החשבונות. "אנחנו רוצים להביע תודה מקרב הלב ללקוחות האמריקאים שהיו איתנו לאורך השנים ומאחלים להם בהצלחה בהמשך", נמסר בהצהרה. "אנחנו מדגישים כי להסדרים אין השפעה על הלקוחות של העסקים הבינלאומיים שלנו".

עזיבת השוק האמריקאי תשחרר הון של כ-52 מיליון דולר. החברה מתכוונת להשתמש בכספים וההכנסות ממכירת החשבונות כדי לשלם את החובות שלו לליוקדיה נשיונל (Leucadia National) הבעלים של בנק ההשקעות ג'פריז גרופ. בינואר 2015, חברת הפורקס הפסידה למעלה מ-200 מיליון דולר לאחר החלטת הבנק המרכזי של שוויץ לבטל את ההצמדה של הפרנק ליורו. יוקודה הזרימה ל-FXCM כ-300 מיליון דולר כדי להציל את החברה ולמנוע ממנה להפר את דרישות ההון.

תגיות