אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוצים לעבוד בפייסבוק? כך תעברו בהצלחה ראיון עבודה בחברה צילום: איתי סיקולסקי

רוצים לעבוד בפייסבוק? כך תעברו בהצלחה ראיון עבודה בחברה

מנהלת הגיוס של פייסבוק העולמית נותנת טיפים לצליחת ראיונות עבודה עם הצצה לתהליכי הגיוס של הרשת החברתית

07.02.2017, 14:37 | שירות כלכליסט
הצלחה בראיונות עבודה היא מיומנות שרוכשים עם הזמן, כך שלמרבה האירוניה ככל שמתאמנים יותר כך משתפרים בזה. מנהלת הגיוס בפייסבוק מירנדה קלינאוסקי סיפקה לאתר ביזנס אינסיידר כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח את הראיון הבא עם הצצה לתהליכי הגיוס של החברה:  

קראו עוד בכלכליסט

1. חשבו על ערכים:

ודאו שאתם מחברים בין הניסיון שלכם לאתוס והיעדים המרכזיים של החברה. בפייסבוק, אומרת קלינאוסקי, מנהלי הגיוס מחפשים תכונות ספציפיות. "אנחנו מעסיקים בנאים", היא אומרת. "פירוש הדבר, שבין אם מדובר במועמדים לתפקיד אנליסט פיננסי, מעצב או מהנדס, האנשים שמשגשגים אצלנו הם אלה שמסתכלים מעבר לסטטוס קוו. הם אוהבים ליצור דברים חדשים ומחפשים כל העת כיצד לשפר את אופן העבודה שלנו ואת המוצרים שאנחנו בונים".

2. ספקו פרטים:

כשאתם עונים על שאלות בראיון עבודה, אל תשמרו על עמימות. "המראיין ירצה לרדת לפרטים הקטנים של הסיטואציה ולהקשיב למה שהמועמד אומר, זאת כדי ללמוד כיצד הוא פותר בעיות", היא מסבירה. לכן, התאמנו מראש על דוגמאות ספציפיות המבוססות על הניסיון שלכם, והיו מוכנים לשוחח עליהן בפירוט. שלבו בסיפור פרטים מסוימים שיעזרו להציג אתכם באור חיובי. לעיתים קרובות, המראיין מתעניין יותר בתהליך החשיבה שלכם מאשר באנקדוטה עצמה. "אנחנו תמיד רוצים להבין כיצד המועמד ניגש לבעיה", אומרת קלינאוסקי.

משרדי פייסבוק, אחד ממקומות העבודה המבוקשים ביותר בעולם, צילום: facebook משרדי פייסבוק, אחד ממקומות העבודה המבוקשים ביותר בעולם | צילום: facebook משרדי פייסבוק, אחד ממקומות העבודה המבוקשים ביותר בעולם, צילום: facebook

 

3. הפגינו ביטחון:

קלינאוסקי מציינת שחשוב לדעת להציג את עצמכם בצורה הטובה ביותר. היא מודה שבראיון שלה בפייסבוק היא הציגה דוגמה לכישורים שלה, שהיא עצמה הודתה שהייתה "עלובה למדי". "החלטתי לעצור את הראיון ואמרתי למראיין שאני מרגישה שנתתי דוגמה גרועה, ואני יכולה לחשוב על אחת יותר טובה, ושאלתי אותו אם איכפת לו שאענה שוב". לדבריה, המראיין עודד אותה, וזקף לזכותה נקודות על היותה אמיתית ובעלת ביטחון. אם אתם מוצאים עצמכם במצב דומה, קחו נשימה עמוקה והפכו את המצב.

4. נהלו שיחה:

חשוב כמובן להתאמן לפני ראיון, אבל קלינאוסקי מזהירה לא להגזים, ולוודא שהראיון נהנה מזרימה של שיחה רגילה, כך שהתשובות מתייחסות לשאלות ולא נשמעות כמו אנקדוטות שהתאמנו עליהן בבית.

5. הפגינו התלהבות:

קלינאוסקי נזכרת במועמד שהפגין רמת התלהבות "מדבקת ומרעננת" לנוכח האפשרות שיעבוד בפייסבוק. הוא אפילו הציע לעבוד בחינם לתקופת מבחן. פייסבוק אמנם לא יקבלו הצעה כזו, אך קלינאוסקי מדגישה כי זו הייתה "מחווה יוצאת דופן". אתם לא צריכים להציע לעבוד בחינם, אך בהחלט חשוב למצוא דרך לבטא את ההתלהבות וההתרגשות שלכם.

6. תתכוננו מראש:

אל תוותרו על המחקר המקדים. קלינאוסקי ממליצה לעבור על אתרים מתמחים כמו גלאסדור, וללמוד את תהליך הגיוס של החברה. לחברות רבות, ביניהן פייסבוק יש באתר מאמרים מועילים בנושא.

תגיות