אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות ההתנגדויות: דירקטוריון לוזון אישר שכר של 4.1 מיליון שקל למנכ"ל החדש צילום: אוראל כהן

למרות ההתנגדויות: דירקטוריון לוזון אישר שכר של 4.1 מיליון שקל למנכ"ל החדש

למרות שבעלי המניות וחברת הייעוץ אנטרופי התנגדו לחבילת התגמול שהוצעה לארז תיק, בטענה שהוא מופרז, וועדת הביקורת והדירקטוריון החליטו לנצל את הסמכות שניתנה להם ואישרו השכר

07.02.2017, 15:40 | אורן פרוינד

קבוצת הנדל"ן והאנרגיה לוזון שבשליטת עמוס לוזון הצטרפה היום (ג') לרשימה הלא מכובדת של החברות שמאשרות הסכמי שכר למנכ"לים שלהן למרות התנגדותם של בעלי המניות וחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי.

קראו עוד בכלכליסט

האסיפה הכללית של לוזון דחתה בשבוע שעבר, בהתבסס על המלצה שלילית של אנטרופי, את הסכם השכר המוצע של המנכ"ל החדש ארז תיק שכולל חבילת שכר מפנקת של עד 4.1 מיליון שקל בשנה. החבילה כוללת שכר חודשי של 200 אלף שקל (לפני מע"מ), מענק שנתי תלוי ביצועים של עד 1.2 מיליון שקל, והקצאת אופציות שיהוו 5% ממניות החברה שמוערכות בשווי של 2.4 מיליון שקל.

למרות ההתנגדות, וועדת הביקורת והדירקטוריון החליטו לנצל את הסמכות שניתנה להם בחוק החברות להפוך החלטה של בעלי המניות והחליטו בצעד שנהיה שגור בשוק ההון הישראלי לאשר לתיק את השכר. בנימוקיו כתב הדירקטוריון כי "בשים לב לנימוקים המפורטים להלן, בהמשך לנימוקים כפי שהובאו בהרחבה במסגרת תגובת הדירקטוריון, ולאור נסיונם והיכרותם עם החברה, צרכיה, סביבת פעילותה, והאתגרים הניצבים בפניה, וועדת התגמול ודירקטוריון החברה בדעה כי ההחלטות בנוגע לאישור מדיניות התגמול ואישור תנאי כהונתו של עו"ד ארז תיק, הינם בגדר צו השעה, ומחובתם של ועדת הדירקטוריון וועדת התגמול לפעול לאישורן בהתאם לסמכות שהוקנתה להם על פי דין, ולולא יעשו כן, יימצאו חוטאים לתפקידם, ולחובות המוטלות עליהם כדירקטורים בחברה לפעול לטובת ותכלית החברה".

חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי התנגדה להסכם השכר של תיק. אנטרופי ציינה בנימוקיה כי: "אנו סבורים כי רכיב התגמול הקבוע גבוה ביחס לחברות בעלות היקפי פעילות הדומים לחברה, ובפרט לאור הפסדי החברה בשנים האחרונות ומצבה הפיננסי. אנו סבורים כי בשלב זה מבנה חבילת התגמול צריך להיות מוטה לטובת הרכיב המשתנה כדי להגביר את זהות האינטרסים עם כלל בעלי המניות. משכך, לדעתנו, על החברה להסיט חלק מהתגמול הקבוע לעבר תגמול משתנה, במזומן או באופציות, אשר במתכונת הנוכחית כבר מותנים ביעדים מאתגרים המשקפים את השאת ערך החברה לבעלי מניותיה בטווח הארוך".

עמוס לוזון , צילום: ראובן שוורץ עמוס לוזון | צילום: ראובן שוורץ עמוס לוזון , צילום: ראובן שוורץ

ארז תיק הוא שותף מייסד במשרד עורכי הדין TGK ועורך דינו של עמוס לוזון ב-18 השנים האחרונות. אנטרופי התייחסה גם לניגוד העניינים בינו לבין לוזון: "אין פירוט בדוח הזימון האם ועדת הביקורת של החברה בחנה את היקף ההתקשרויות של החברה עם משרד עו"ד תיק, קינן, גלעד ושות', והאם היקף זה הינו מהותי למי מהצדדים, והאם ועדת הביקורת בחנה את הפוטנציאל לניגודי עניינים העשוי לנבוע אגב מינויו של מר ארז תיק לתפקיד מנכ"ל במקביל להמשך התקשרות".

לוזון היא לא החברה היחידה שמאשרת תנאי שכר למרות התנגדותם של בעלי המניות. כדי להפוך החלטה של האסיפה הכללית, ועדת התגמול והדירקטוריון חייבים לדון מחדש בתנאי ההעסקה ולספק נימוקים משכנעים לשינוי ההחלטה. חברות נוספות שביצעו מהלך דומה בשנים האחרונות, הן מליסרון, שאישרה את הסכם השכר החדש (עד 9.8 מיליון שקל) של המנכ"ל אבי לוי למרות התנגדותה של האסיפה הכללית, אלקטרה בע"מ, שאישרה למנכ"ל איתמר דויטשר הענקת 133 אלף כתבי אופציה, שפרוסות על פני ארבע שנים בשווי כלכלי של 12.5 מיליון שקל והעלאת השכר החודשי שלו ב־21 אלף שקל ל־150 אלף שקל.

גם המנהלים הבכירים של אשטרום קבוצה, חברת התשתיות והנדל"ן שבשליטת משפחות נוסבאום, גירון, משורר, רובין וליפשיץ, ניצלו את הסייג לטובתם. הדירקטוריון של הקבוצה אישר את מדיניות התגמול של מנהליה הבכירים הכוללת בין היתר את בעלי השליטה רמי נוסבאום, המכהן כיו"ר וגיל גירון המכהן כמנכ"ל, למרות התנגדות של האסיפה הכללית. הדירקטוריון, שטען כי האישור שלו נעשה לטובת החברה, אישר לגירון ונוסבאום (לכל אחד) עלות שכר שנתית של עד 4.275 מיליון שקל כשהוא מסתמך על המלצה חיובית שקיבל מאנטרופי.

תגיות