אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנקאי ארה"ב נושמים לרווחה: הרגולטור הקשוח הולך הביתה צילום: בלומברג

בנקאי ארה"ב נושמים לרווחה: הרגולטור הקשוח הולך הביתה

דניאל טרולו, חבר במועצה המנהלת של הפד ומי שנתפס כמוציא לפועל של רפורמת דוד-פרנק, הודיע על התפטרותו; הדבר עשוי להעניק דחיפה לתוכניות טראמפ להקל ברפורמות שנכנסו לתוקף אחרי המשבר הפיננסי

11.02.2017, 09:19 | שירות כלכליסט
דניאל טרולו, חבר במועצה המנהלת של הבנק המרכזי בארה"ב (הפדרל ריזרב) ומי שנתפס כרגולטור הקפדני ביותר בה, הודיע אתמול (ו') על פרישתו - החלטה שעשויה להעניק דחיפה לתוכניות נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להקל ברפורמות שנכנסו לתוקף לאחר המשבר הפיננסי של 2008. בעקבות הודעת הפרישה נרשמה עלייה של 0.4% במניות הבנקים במדד S&P 500 אתמול. 

קראו עוד בכלכליסט

טרולו, שכיהן בדירקטוריון במשך שבע שנים, ציין במכתב ההתפטרות שלו כי יעזוב את הבנק ב-5 באפריל. בעקבות עזיבתו, יצטרך טראמפ לאייש שלושה תפקידים במועצת הפד, שמורכבת משבעה חברים. עם זאת, טרולו עדיין יהיה נוכח בפגישת קובעי המדיניות במרץ, שבה ידונו בהעלאה נוספת של הריבית. טרולו, שהינו בעל זכות הצבעה על מדיניות הריבית, הפגין לרוב זהירות בנוגע להעלאות. המועמדים הבולטים להחליף את טרולו הם דיוויד נייסון, סגנו של שר האוצר לשעבר הנרי פולסון, וג'ון אליסון, המנכ"ל לשעבר של חברת BB&T, שהכריז בעבר כי ברצונו לבטל את הפד. טראמפ יצטרך בקרוב להחליט גם לגבי זהות מחליפה של יו"ר הבנק ג'נט ילן, שכהונתה מסתיימת בינואר 2018. גם סגנה, סטנלי פישר, מסיים את כהונתו באותו זמן.

דניאל טרולו. הבנקאים נושמים לרווחה, צילום: בלומברג דניאל טרולו. הבנקאים נושמים לרווחה | צילום: בלומברג דניאל טרולו. הבנקאים נושמים לרווחה, צילום: בלומברג

המורשת של טרולו מורכבת בעיקרה מהצבת הגנות למערכת הפיננסית לאחר המשבר. הוא היה נחוש להוציא לפועל במלואה את רפורמת דוד-פרנק, שאושרה ב-2010, כולל החלת "מבחני לחץ" קפדניים על הבנקים כדי לבדוק את רמת המוכנות שלהם לזעזועים לא צפויים בשוק. בשבוע שעבר חתם טראמפ על לתחילת צמצום משמעותי של דוד-פרנק. מבחני הלחץ העניקו לטרולו שליטה נרחבת על הבנקים הגדולים בארה"ב. הביצועים של הבנקים במבחנים קובעים כמה כסף הם יוכלו להעביר לבעלי המניות בצורת דיבידנדים או כמה יוכלו להוציא על רכישה חוזרת של מניות. כישלון במבחנים מפעילה לחץ על המנכ"לים, ולכן הם מקצים אלפי עובדים ומשקיעים מיליוני דולרים על מנת להבטיח שיעברו אותם.

עזיבתו של טרולו מעלה לפיכך ספק לגבי עתיד הרגולציה הפיננסית. אף שלדבריו כיוון השינוי תחת טראמפ אינו ברור, הוא אמר כי הוא מצפה שמרכיבים בסיסיים של הרגולציה, בהם העלאת דרישות ההון שמחזיקים הבנקים ומדיניות ניהול הסיכונים, יישארו על כנם. "אני מקווה שהעקרונות הללו זכו לתמיכה מספיק רחבה ונתפסים כדרך להילחם בבעיית הבנקים שנחשבו גדולים מכדי ליפול", אמר בראיון לסוכנות רויטרס.

עם זאת, בכיר באחד הבנקים, שסירב להזדהות בשמו, אמר כי התעשייה שמחה שעידן טרולו עומד להסתיים. הבנקים התלוננו לא פעם כי הוא שינה לעתים קרובות את מבחני הלחץ ואת הביקורות על המאזנים. "הוא המציא חוקים בתוך קופסה שחורה ולא טרח להסביר לבנקים את הרציונל", אמר אותו בכיר.

תגיות