אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל האוצר ובעלי חיפה כימיקלים דנו על מכל אמוניה משותף לישראל וירדן צילום: פיני חמו

בלעדי לכלכליסט

מנכ"ל האוצר ובעלי חיפה כימיקלים דנו על מכל אמוניה משותף לישראל וירדן

האחים אדי וג'ולס טראמפ נפגשו במיאמי עם שי באב"ד ודנו איתו באפשרות להקים מפעל אמוניה בבעלות ישראלית-ירדנית משותפת בירדן או באזור התעשייה המשותף לשתי המדינות

12.02.2017, 07:02 | גולן חזני

האחים אדי וג'ולס טראמפ, בעלי חיפה כימיקלים נפגשו ביום חמישי האחרון עם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד בכנס הבונדס במיאמי ודנו איתו באפשרות להקים מפעל אמוניה בבעלות משותפת ירדנית וישראלית. על הפרק, הקמת מפעל משותף בירדן או באזור התעשייה המשותף לישראל ולירדן. 

קראו עוד בכלכליסט

באחרונה קיימו האחים טראמפ כמה פגישות עם גורמים ממשלתיים בניסיון למצוא פתרון למכל בחיפה שחברת חיפה כימיקלים היא הנהנית העיקרית ממנו (65%) כמו גם חברת כיל. הרעיון ליצור שותפות ירדנית־ישראלית נובע מהעובדה שייצור אמוניה בכמות הנצרכת בישראל איננו כדאי כלכלית, מה שהוביל לכישלון המכרז להעבירו למישור רותם. ההערכה היא כי בשילוב הצרכים של ירדן תהפוך ההקמה לכדאית יותר, מכיוון שלמפעל הדשנים פוטאש בירדן גם צורך משמעותי באמוניה.  

מיכל האמוניה במפרץ חיפה, צילום: גיל נחושתן מיכל האמוניה במפרץ חיפה | צילום: גיל נחושתן מיכל האמוניה במפרץ חיפה, צילום: גיל נחושתן

האחים טראמפ הביעו הסכמה להשתתף בהשקעה במפעל ייצור, אבל דרשו רשת ביטחון למצב של ירידה בביקוש, השתתפות ממשלתית בהשקעה והתערבות המדינה בקבלת מחירי גז נמוכים.

עם זאת, במשרד האוצר, בראשות השר משה כחלון, יש גם מתנגדים לפתרון בטענה שמדובר בנכס אסטרטגי שמשמש תעשיות נוספות, ולכן יש להבטיח את זמינותו. היום בצהריים ייערך דיון בבית המשפט לעניינים מינהליים בצו סגירה שנתן ביהמ"ש למכל על רקע הסכנות הנשקפות ממנו לתושבי האזור.

מחיפה כימיקלים נמסר: "החברה תסייע לכל פתרון שיבטיח את אספקת האמוניה למשק".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מפעל אמוניה בירדן
בעלי המפעל משפחת טראמפ (ללא קשר לנשיא) עם מנכ"ל האוצר כבר החליטו להקים מפעל בירדן, 50% זה מסוכם, רק חסרים ה-50% של ממשלת ירדן, לא לשכוח, אזור התעשיה המשותף ישראל ירדן לא רחוק מגבול ישראל, האמוניה אם היא תתפזר תגיע גם לתוככי מדינת ישראל, אם לא בחיפה, אז במקום אחר, אם לא תושבי חיפה יסבלו, יסבלו תושבי ישראל אחרים. הכמות הדרושה למדינת ישראל היא 3000 טון, אפשר לדאוג לזה בצורה אחרת, לא חייבים מפעל .
דודו  |  12.02.17
2.
זה נראה לי פיזור עשן
בגלל שהנושא היום בחדשות ובגלל שבציבור יש לחץ רב שמשפיע גם על פוליטיקאים אז מחפשים דרכים לשחרר לחץ ואחד מהדרכים לשיחרור זה פיזור שמועות ורוח על מנת שהעשן יתפזר והלחץ ירד. אנחנו הציבור כבר למדנו שלא להאמין לכלום ובטח שלא נאמין לכלום עד שיהיה משהו אמיתי....
תושב קרית חיים  |  12.02.17
לכל התגובות