אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפקס במגעים לרכישת סינרון ב-400 מיליון דולר צילום: ערן יופי כהן

בלעדי לכלכליסט

אייפקס במגעים לרכישת סינרון ב-400 מיליון דולר

קרן אייפקס העולמית מקדמת משא ומתן לרכישת חברת האסתטיקה הרפואית מיקנעם שייסד שמעון אקהויז, ונציגיה כבר ביקרו בשבוע שעבר בישראל. שתי ענקיות ישראליות בתחום, לומניס ואלמה לייזרס, כבר עברו לידיים סיניות

13.02.2017, 06:45 | גולן חזני

חברת סינרון מיקנעם עשויה להיות החברה השלישית בתעשיית האסתטיקה הרפואית לעבור לידיים זרות. זאת לאחר ששתיים מהחברות הגדולות בתעשייה העולמית, אלמה לייזרס ולומניס, נמכרו לחברות סיניות. ל"כלכליסט" נודע כי קרן אייפקס העולמית מנהלת מגעים לרכישת סינרון הישראלית בסכום המוערך ב־400–350 מיליון דולר (כ־1.5 מיליארד שקל).

קראו עוד בכלכליסט

עוד נודע כי משלחת מטעם אייפקס העולמית ביקרה בישראל בשבוע שעבר והגיעה לפגישות במשרדי החברה ביקנעם, הן עם המנכ"ל עמית מרידור והן עם שמעון אקהויז, מייסד ויו"ר החברה. אייפקס לא הודיעה על הגשת הצעה רשמית לרכישה או על כוונתה להגיש הצעה כזו בעקבות הפגישות שערכה.

סינרון נסחרת לפי שווי של 322 מיליון דולר בבורסת נאסד"ק. מספטמבר האחרון רשמה מניית החברה עלייה של יותר מ־45%. המניה מרכזת מחזורים של 1.5 מיליארד דולר בממוצע ביום מסחר.

שמעון אקהויז יושב ראש חברת סינרון, צילום: ערן יופי כהן שמעון אקהויז יושב ראש חברת סינרון | צילום: ערן יופי כהן שמעון אקהויז יושב ראש חברת סינרון, צילום: ערן יופי כהן

המגעים מנוהלים באמצעות בנק ברקליס, בשלוחתו הבינלאומית וגם זו הישראלית, שבניהול לן רוזן. ככל הידוע, אייפקס העולמית היא שמנהלת ישירות את המגעים לעסקה, ולא קרן אייפקס ישראל. זו האחרונה גייסה בשנה החולפת 500מיליון דולר לעסקאות בישראל.

הצליחה להתאושש ב־2016 מהפסדים שספגה

סינרון שצפויה לדווח על תוצאותיה לשנת 2016 מחרתיים, הצליחה להתאושש בשנה זו לאחר שנים של הפסדים. החברה סיימה את תשעה החודשים הראשונים של 2016 עם הכנסות של 215 מיליון דולר, עם רווח תפעולי של 3 מיליון דולר ועם רווח נקי של מיליון דולר. זאת לעומת 2015, שבה נרשמו הכנסות של 278 מיליון דולר, הפסד תפעולי של 6.5 מיליון דולר והפסד של 6.4 מיליון דולר בשורה התחתונה.

החברה פעילה בעיקר בתחום הסרת השיער בלייזר. בשנת 2009 ביצעה רכישה גדולה בתחום ושילמה 65 מיליון דולר תמורת קנדלה האמריקאית ממסצ'וסטס. ב־2012 נכנסה סינרון לתחום נוסף, כשרכשה את חברת אולטרה שייפ הישראלית, שפיתחה מכשיר להצרת היקפים תמורת 12 מיליון דולר. תחומי פעילות נוספים שלה הם הלבנת עור והלבנת שיניים.

אקהויז, מייסד סינרון, הוא גם ממייסדי המכשור האסתטי הרפואי בעולם. בשנת 1991 ייסד את ESC מדיקל, שהפכה בהמשך ללומניס. בהובלת אקהויז הונפקה ESC בנאסד"ק ב־1996 ובשיאה הגיעה לשווי של מיליארד דולר לפני שהתרסקה. שותפו של אקהויז בלומניס, אריה גנגר, ארגן את בעלי המניות והביא להדחתו מלומניס ב־1999 לאחר צניחה בשווייה.

בשנת 2000 ייסד אקהויז את סינרון והוביל גם אותה להנפקה לפי שווי של 330 מיליון דולר ב־2004. גם סינרון הגיעה לשווי מיליארד דולר ואף עקפה את לומניס, אבל גם היא סבלה מהתחרות הגוברת וירדה לשווי הנוכחי, הנמוך משווייה בהנפקה.

אקהויז, שהחזיק ב־23% ממניות סינרון, מימש את מרביתן לאורך השנים, ולמרות זאת הוא עדיין בעל המניות הגדול בחברה עם 7.6% ממניותיה.

אייפקס אינה הקרן הראשונה שמוזכרת בהקשר של רכישת סינרון. ב־2013 הגיעה קרן פימי, שבניהול ישי דוידי, לאחזקה של 4.5% ממניות החברה. ההערכות גרסו כי הרוחות נושבות לכיוון של ניסיון השתלטות. בסופו של דבר פימי לא ביצעה מהלך כזה, אולי לאור שווייה של סינרון, שעמד אז על 350 מיליון דולר.

שלוש החברות הגדולות בעולם פועלות מיקנעם

על פי הערכות, החברות הישראליות שולטות ביותר מ־50% משוק האסתטיקה הרפואית העולמי. שלוש החברות הגדולות בעולם — לומניס, סינרון ואלמה לייזרס — פועלות באותו רדיוס (שתי הראשונות מיקנעם, האחרונה מקיסריה), וביניהן שוררת יריבות מרה ונרשמו לא מעט תביעות משפטיות על גניבות פטנט.

אלמה לייזרס, שמתמחה ברפואת עור, נרכשה ב־2013 על ידי חברת פוסון הסינית, הנסחרת בהונג קונג, תמורת 240 מיליון דולר. המתחרה לומניס נמכרה ביוני 2015 לקרן ההשקעות הסינית־בריטית XIO תמורת חצי מיליארד דולר.

ישראליות נוספות בתחום הן הום סקינוביישן, המתמחה במכשירים להסרת שיער בלייזר ומצויה בשליטת משה מזרחי, ופוטומדקס, שמתמקדת בהצערת העור ובהסרת קמטים בלייזר.

תגיות