אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדוע חילקה עלבד מיליון מניות למשקיעים הקיימים צילום: אבי רוקח

מדוע חילקה עלבד מיליון מניות למשקיעים הקיימים

חלוקת מניות ההטבה נחשבת בעיני המדינה כהשקעת בעלים לצורך קבלת מענק באזורי פיתוח. החלוקה לא תשפיע על שיעורי האחזקה של בעלי המניות ותזכה את עלבד במענק בגובה 10 מיליון שקל עבור המפעל החדש שהיא מקימה בדימונה

13.02.2017, 08:08 | אלי שמעוני

חברת המגבונים הלחים עלבד תחלק השבוע כמיליון מניות הטבה. מדובר על הנפקת 0.1049 מניה נוספת על כל מניה נוספת שבעלי המניות הקיימים מחזיקים. לפיכך הנפקת מניות ההטבה מגדילה את כמות המניות המונפקת, אך לא משפיעה על שיעור הבעלות היחסיים בחברה. כך, למשל, בעל השליטה (59%) בעלבד, מושב משואות יצחק, יקבל 586 אלף מניות חדשות וישמור על חלקו היחסי בחברה.  

קראו עוד בכלכליסט

הגדילה תקציב ההשקעה

מדוע בכל זאת מחלקת עלבד מניות הטבה? כדי לקבל כסף מהמדינה. הנפקת מניות הטבה מביאה לשינויים במאזן החברה, היא גוררת שינוי בחלוקה הפנימית של ההון העצמי באופן שסעיף הון המניות והפרמיה גדלים, ומנגד סעיף הרווחים המיועדים לחלוקה (עודפים) קטן. כך שהפעולה שקולה, מבחינה חשבונאית, כאילו החברה חילקה דיבידנד לבעלי המניות, והם השקיעו בחזרה את הכסף שקיבלו בחברה. כשעלבד מעבירה חשבונאית כסף מסעיף העודפים (ראוי לחלוקה) לסעיף הון המניות, הדבר נחשב בעיני המדינה כאילו בעלי החברה השקיעו כסף בפעילות החברה, ולכן החברה זוכה למענקים והטבות בהתאם לחוק לעידוד השקעות הון.

עלבד משלימה בימים אלו את בניית המפעל החדש בדימונה, שנחשבת לאזור פיתוח א', הזכאי להטבות על פי חוק עידוד השקעות הון. מפעל זה מיועד לייצר בדים למגבונים נשטפים ומתפרקים במים. לאחרונה הגדילה החברה את תקציב ההשקעה במפעל ב־50 מיליון שקל — מהתקציב המקורי שעמד על 160 מיליון שקל ל־210 מיליון שקל.

מרכז ההשקעות משתתף בעיקר בחלק המיועד להשקעה בציוד, ולא בעלות הקמת המפעל. במקור הכיר מרכז ההשקעות בהשקעה בסכום של 100 מיליון שקל, וכעת הכיר ב־50 מיליון שקל נוספים. הדרישה של מרכז ההשקעות היא הגדלת ההון של עלבד ב־24% מההשקעה המוכרת של החברה לטובת מענק, שעומד על 20% מהיקף ההשקעה. בשנת 2015, עם הכרת ההשקעה של 100 מיליון שקל, ביצעה עלבד צעד דומה, כאשר היא הנפיקה 2 מיליון מניות, והעבירה 22 מיליון שקל מהעודפים לפרמיה.

כעת, כתוצאה מהגדלת התוכנית המאושרת מ־100 מיליון שקל ל־150 מיליון שקל, החברה הגדילה את ההון העצמי המיוחס לתוכנית ב־12 מיליון שקל (בכך שהעבירה באופן טכני הון מסעיף העודפים לסעיף הון המניות). לצורך כך מנפיקה עלבד כמיליון מניות חדשות, ובמקביל תעביר כ־11 מיליון שקל מהעודפים לפרמיה. בפועל פעולה זו היא טכנית ומנותקת ממחיר השוק של מניית עלבד. אם עלבד רצתה לבצע פעולה מדויקת, המתאימה למחיר השוק שלה שעומד על 65 שקל למניה, היה עליה להנפיק 185 אלף מניות ולהעביר 11.84 מיליון שקל מהעודפים לפרמיה.

מייצרת בשתי שיטות

עלבד פועלת בעיקר בייצור המגבונים הלחים העשויים בד לא ארוג. בדים לא ארוגים הם בדים העשויים מסיבי ויסקוזה ומסיבי פוליאסטר השלובים זה בזה בשיטות שונות. ייצור הבדים הלא ארוגים של עלבד נעשה במפעל החברה במושב משואות יצחק בשתי שיטות: ישנה המבוססת על קשר כימי בין הסיבים וחדשה הנקראת ספאנלייס.

אמנון ברודי יו"ר עלבד, צילום: ישראל הדרי אמנון ברודי יו"ר עלבד | צילום: ישראל הדרי אמנון ברודי יו"ר עלבד, צילום: ישראל הדרי

תגיות