אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התור לבריאות

יו"ר ההסתדרות הרפואית: "מערכת הבריאות לא מצליחה לספק שירותים סבירים"

פרופ' ליאוניד אידלמן התייחס למצוקת התורים הארוכים בבתי החולים בכנס "התור לבריאות" של כלכליסט: "לא יתכן שאישה בת 70 שסובלת מכאבים עזים ומבעיה בתנועה תחכה שנה להחלפת מפרק". לדבריו, אם חדרי הניתוח ייפתחו גם אחרי הצהריים ההמתנה תתקצר

15.02.2017, 09:54 | תומר הדר
"נושא אורכי התורים הוא נושא כאוב. מערכת בריאות צריכה לספק שירותי בריאות סבירים. אך אנו לא עושים זאת. מערכת הבריאות לא עושה זאת", כך פתח את דבריו פרופסור ליאוניד אידלמן, יושב ראש ההסתדרות הרפואית בישראל בכנס "התור לבריאות" של כלכליסט שמתקיים כעת בבורסה בתל אביב.

לדבריו, "היום הייתי בחדר ניתוח וניסינו לסייע לקשישה אשר זקוקה לניתוח שישפר את איכות חייה וימנע ממנה סבל והתלבטנו ביחד עם הרופאים, האם לנתח אותה ואז התברר שהיא חיכתה לניתוח שמונה חודשים, זה פשוט בלתי נסבל, לא יתכן שקשיש בן 80 זקוק לניתוח ראייה פשוט ואינו מקבל אותו. עבור קשיש, חוסר ראיה עלול להביא אותו חלילה למצב של נפילה בבית שתיגמר רע מאוד עבורו, הוא עלול להפוך לחולה סיעודי ולחכות שנה לניתוח".

אידלמן התווה בדבריו תמונה קשה על מצב שירותי הבריאות בישראל של שנת 2017, ובמיוחד על הקשיים הקשורים בקשישים. "לא יתכן שאישה בת 70 שסובלת מדי יום מכאב עז ומבעיה בתנועה תחכה שנה להחלפת מפרק. כיצד אנשים לא יכולים לקבל טיפול בזמן סביר במדינת ישראל"? "לא יתכן", מסביר אידלמן, "שרופא לא יתן טיפול בזמן קצר וסביר".

יו״ר ההסתדרות הרפואית בישראל פרופ׳ ליאוניד אידלמן , צילום: עמית שעל יו״ר ההסתדרות הרפואית בישראל פרופ׳ ליאוניד אידלמן | צילום: עמית שעל יו״ר ההסתדרות הרפואית בישראל פרופ׳ ליאוניד אידלמן , צילום: עמית שעל

אידלמן הדגיש, "החלטנו לבדוק, מה הציבור יודע על אורכי תורים בישראל? כמה זמן נדרש לחולה בישראל כדי לקבל מועד לניתוח"? ראשית, הסביר אידלמן, הם יכולים כמובן להתקשר לבית החולים ולשאול. אני שמח על שגם אתמול שר הבריאות התייחס לנושא קיצור התורים, אנו שומעים כבר שנתיים על תקציב של 800 מיליון לקיצור תורים, אך לדוגמה, פסיכיאטר, לא רופא מנתח, גם קשה להשיג בזמן. ילד שזקוק לעזרה דחופה במישור פסיכיאטרי, צריך לחכות שנה, ילד שסובל וניתן לשפר את מצבו. כיצד ניתן לחיות כך??"

אידלמן המשיך, "ניתוחים מתוכננים הם ניתוחים אלקטיביים. אנו פנינו לחברת סקרים באמצעות לקוחות סמויים, הם התקשרו לכמה בתי חולים כדי לבדוק כמה זמן לוקח להמתין. לניתוח בקע לדוגמה מחכים שנה במרכז הארץ. החלפת מפרק בסורוקה דורשת 30 חודשי המתנה. זה אבסורד. אם חדרי ניתוח יפתחו לדוגמה גם אחר הצהריים, ההמתנה תתקצר. בתל השומר מחכים 22 חודשים לניתוח שקדים וככל שהמרכז הרפואי יותר גדול, כך מחכים יותר. כולנו חייבים להתגייס לנושא כדי לסייע לחולים, אנשים שסובלים", הדגיש אידלמן, "ניתן לשנות את המצב שקיים בישראל. אני מדגיש כי בעוד עשר שנים רופאים לא ירצו לעבוד שעות ארוכות, זה הזמן להתגייס למטרה זו, אחרת המצב יהיה גרוע".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אם המדינה לא תתחיל לשנות סידרי עדיפויות
בתחום הבריאות הציבורית והרפואה, העתיד מבטיח צרות צרורות. יו"ר ההסתדרות הרפואית אומר בפירוש שאם לא ישקיעו היום בתשתיות, כדי לקדם את הרפואה בישראל, המצב רק ילך ויחמיר ומי שישלם את המחיר, הם אנחנו האזרחים. הממשלה הזו חייבת לשקול מחדש את סידרי העדיפויות של ההשקעות שלה ולהחליט שבריאות היא תחום קריטי. הרי מדובר בחיים ומוות ובאיכות החיים של כולנו. אז למה מתמהמהים???
גודברג  |  15.02.17
לכל התגובות