אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התור לבריאות

מנכ"ל שירותי בריאות כללית: התקציב לרפורמת קיצור התורים אינו מספיק

אלי דפס חשף בכנס "התור לבריאות" כי מנכ"ל משרד הבריאות הבטיח כי תוך זמן קצר יועברו התקציבים ל-2017, אך לדבריו, 150 מיליון שקל ל-27 בתי חולים - "זה לא מקצר תורים"

15.02.2017, 12:23 | ספי קרופסקי

מנכ"ל שירותי בריאות חולים כללית, אלי דפס, חשף בנאום בפני באי כנס "התור לבריאות" של "כלכליסט" כי מנכ"ל משרד הבריאות הבטיח כי תוך פרק זמן קצר יועברו התקציבים לרפורמת קיצור התורים ל-2017. יחד עם זאת, דפס חזר על טענתו שהתקציב המוצע - 780 מיליון שקל המחולקים בין הקופות ובתי החולים ב-2017 ו-880 מיליון שקל ב-2018 ואילך - הוא לא מספיק. "זה לא מקצר תורים", טען דפס, "נותנים 150 מיליון שקל לקיצור תורים ל-27 בתי חולים. רק סורוקה (בית החולים הגדול ביותר של כללית, ס"ק) שהתקציב שלו הוא מעל 2 מיליארד שקל - יקבל במסגרת הרפורמה רק 2 מיליון שקל, תנו כסף לקיצור תורים אמיתי".

קראו עוד בכלכליסט

דפס התייחס כמה פעמים בנאומו לסורוקה שבבאר שבע, ואף עקץ את נציגי משרד האוצר שהזמינו בדיקה של חברת מקינזי על התנהלות בית החולים ששורתה התחתונה הייתה כי מדובר ב"אחד מבתי החולים הטובים שראינו". יחד עם זאת, מנכ"ל כללית הבהיר כי "אי אפשר שלמיליון תושבים בנגב יהיה בית חולים אחד. במרכז הארץ יש חמישה בתי חולים. סורוקה לא יפתור את הבעיות לכל הנגב ואני צריך להתנצל שאנחנו לא זמינים לכל הנגב".

"תנו תקציבים לפריפריה ותצבעו אותם", המשיך דפס, אל תתנו שקל לפני שצבעתם את התקציב. בצפון אורכי התורים בכללית הם הכי קצרים, אך בדרום הם הכי אורכים. אין לי רופאים שם, תנו לי מחר 50 רופאי משפחה או 50 רופאי ילדים ואני קולט אותם מחר. בדצמבר האחרון נגמרו מענקי הפריפריה (לרופאים העוברים לעבוד בפריפריה, ס"ק) ואנחנו לוחצים להמשיך בזה. לשמחתי משרדי האוצר והבריאות במו"מ לחדש אותם, כי רופאים לא יגיעו לעבוד במצפה רמון או בירוחם ללא פיצוי על זה, ואני בינתיים צריך לעמוד פה ולהסביר על אורכי התורים בדרום".

"מי קובע היום כמה רופאי עור או ניאורולוגים יהיו לנו בעוד שנה, שנתיים, שלוש וארבע?", תהה דפס, "למה אני צריך להסביר כמנכ"ל קופה שאורך התור לרופא עור בדרום הוא חודשיים? בא רופא עור ואמרתי לו שאני לא רוצה לקנות אותו? האם הצורך הרפואי קובע? לא משרד הבריאות קובע? לא אמר שר הבריאות שהוא רוצה להיות מעורב בהכשרות הרופאים? הר"י (ההסתדרות הרפואית) מעורבת חלקית". מנכ"ל כללית הוסיף, עוד כי "היום יושבים מתמחים כי הם רוצים לעבוד באזור מסוים או במקצוע מסוים. אף אחד לא מסוגל באמת לאכוף עליהם מקצוע או אזור כלשהו".

מנכ"ל כללית אלי דפס, בכנס "התור לבריאות", צילום: עמית שעל מנכ"ל כללית אלי דפס, בכנס "התור לבריאות" | צילום: עמית שעל מנכ"ל כללית אלי דפס, בכנס "התור לבריאות", צילום: עמית שעל

לשיטתו של מנכ"ל כללית, על משרד הבריאות והר"י "לקחת אחריות ולקבוע מסלולי הכשרה לרופאים. אנחנו מבקשים משני הגופים הללו שישלבו ידיים ושיבצעו תכנון". בהקשר למחסור באחיות אמר דפס, כי הבעיה היא של אי פתיחה של כיתות לימוד. "פתחנו כיתת סיעוד לאחיות והיא התמלאה", אמר דפס, והציע לקדם האצלת סמכויות נוספות לאחיות שבעבר היו נחלתן של רופאים בלבד, כדי להקל על העומסים בטיפול הרפואי במחלקות. כמו כן הוא קרא למדינה להגדיל את התקינה לתפקידים אדמינסטרטיביים במערכת הבריאות שיאפשרו להוריד את הנטל מהרופאים הנדרשים לעבודה מנהלתית בנוסף לשעות הטיפול.

יש צורך בבת חולים בקריות

בהתייחס לבית החולים הציבורי החדש שצפוי להיפתח השנה באשדוד, טען מנכ"ל כללית כי למרות שיש חשיבות בהקמתו - ישנו צורך גדול יותר להקים בתי חולים בקריות, בשרון ובנגב. "בפועל מה שקורה זה שבונים באשדוד, אבל האם צריך? צריך, אבל זה לא צורך לאומי", אמר.

במהלך דבריו פנה דפס למנכ"ל מאוחדת שכיהן גם כקודמו בתפקיד בכללית, זאב וורמברנד שישב בקהל, ואמר: "שימו לב שמאוחדת לא עושה הסכם עם אף בית חולים של כללית (במסגרת הסדרי הבחירה של הקופות עם בתי החולים, ס"ק), העיקר לא אלינו".

דפס (63) משמש בתפקידו כמנכ"ל כללית זה כעשור. כללית היא הקופה הגדולה ביותר מבין ארבע קופות החולים במדינה ומבוטחים בה יותר ממחצית מאזרחי המדינה. היא הוקמה בשנת 1911 ועובדים בה 44 אלף עובדים ב-8 מחוזות והיא מחזיקה ב-14 בתי חולים ברחבי המדינה.

תגיות