אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסטטיסטיקה לא משקרת: הליגה הישראלית בכדורסל לא שייכת לישראלים צילום: עוז מועלם

הסטטיסטיקה לא משקרת: הליגה הישראלית בכדורסל לא שייכת לישראלים

רק ב-3 קבוצות תוכלו לראות כדורסל כחול לבן שבו רוב השחקנים הוא ישראלי: מכבי ראשון לציון, הפועל ת"א, ומכבי קרית גת

16.02.2017, 09:19 | ניר זלצבוך

עמית שמחון ממכבי חיפה הוא השחקן הישראלי שמשחק הכי הרבה בליגה העונה: כמעט 34 דקות בממוצע מתוך 40 דקות משחק. אחריו מופיע כארם משעור מבני הרצליה עם קצת יותר מ-32 דקות בממוצע. במקום השלישי מופיע אייל שולמן ממכבי קרית גת ואחריו יחזקאל סקוורר. מהפועל גליל-גלבוע. שניהם עם קצת יותר מ-30 דקות למשחק. 

קראו עוד בכלכליסט

עמית שמחון וזיו בן צבי. אם במכבי ת"א יש משבר זהות שחלקו נובע מרכבת הזרים (נכון לעכשיו 14 שחקנים שיחקו בליגה) , מה יגידו בקרית גת (17) ובאילת (16)? , צילום: ראובן כהן עמית שמחון וזיו בן צבי. אם במכבי ת"א יש משבר זהות שחלקו נובע מרכבת הזרים (נכון לעכשיו 14 שחקנים שיחקו בליגה) , מה יגידו בקרית גת (17) ובאילת (16)? | צילום: ראובן כהן עמית שמחון וזיו בן צבי. אם במכבי ת"א יש משבר זהות שחלקו נובע מרכבת הזרים (נכון לעכשיו 14 שחקנים שיחקו בליגה) , מה יגידו בקרית גת (17) ובאילת (16)? , צילום: ראובן כהן

רק ארבעההישראלים הללו משחקים בממוצע יותר מ-30 דקות למשחק ורק 23 ישראלים משחקים מעל 20 דקות בממוצע במשחק. במילים אחרות- ישנם 23 ישראלים שאזרחותם ישראלית בלבד (ויסלחו לי חנן קולמן, ג'ייק כהן, לנדסברג ואחרים ) שממש סומכים עליהם כך שהם משחקים יותר מחצי מהמשחק.

אם אתם רוצים לראות כמה שיותר ישראלים על המגרש אתם צריכים ללכת למשחק של מכבי ראשל"צ (3.21 ישראלים על המגרש בממוצע) נגד הפועל ת"א (2.97 ישראלים על המגרש בממוצע). ככה שבכל התקפה תוכלו לראות בממוצע 6 ישראלים משחקים מתוך 10 שחקנים.

אם אתם רוצים לראות כמה שפחות ישראלים אפשר למשחק בין מכבי חיפה (1.77 ישראלים על המגרש בממוצע) נגד עירוני נהריה (1.89 ישראלים על המגרש בממוצע). יצא לכם לראות בערך 3.5 ישראלים משחקים מתוך 10 שחקנים.

רק ב-3 קבוצות תוכלו לראות כדורסל כחול לבן שבו רוב השחקנים הוא ישראלי: מכבי ראשון לציון, הפועל ת"א, ומכבי קרית גת (2.56 ישראלים על המגרש בממוצע). הפועל גליל-גלבוע נמצאת בנקודת האמצע: 2.5 ישראלים על המגרש בממוצע מתוך 5 שחקנים. ביתר 8 הקבוצות תראו יותר זרים מישראלים.

הנתונים הופקו מאתר מנהלת ליגת העל בכדורסל על סמך הנתונים המופיעים היום (13.02.2017). המונח "ישראלי" מתייחס למי שאזרחותו, כפי שהיא מופיעה באתר, היא אך ורק ישראלית למעט חריג אחד: רוברט רות'בארט שהוכלל למרות שהוא מחזיק גם באזרחות אמריקאית, בוסנית וסרבית. נכללו גם הנתונים של שחקנים ישראלים שעברו קבוצות במהלך השנה דוגמת דגן יבזורי, רפי מנקו או נועם לייש (כך שהם תרמו נתונים לשתי קבוצות)

נתונים נוספים:  

 

כמות כלל הישראלים המשחקים מעל ל-15 דקות בממוצע למשחק: 34

כמות כלל הישראלים שמשחקים מעל ל-5 דקות בממוצע בליגה: 60

סך כל השחקנים הישראלים ששיחקו עד כה בליגה: 83.

סך כל השחקנים ששיחקו עד כה בליגה: 168

מסקנות:

לבד מנקודות מחשבה לגבי רשימת השחקנים הפוטנציאלים שעתידים להחליף את הישראלים המתבגרים במכבי תל אביב והפועל ירושלים הרי שהתמונה הכוללת לגבי הליגה הישראלית היא מאכזבת.

חוק רוסי וחוק צעירים אבל בשורה התחתונה- אין ישראלים בליגה הישראלית. אם ממוצע הישראלים על מהגרש בליגה הוא 2.36 לקבוצה, הדבר אומר שברגע נתון יותר ממחצית השחקנים על המגרש הם זרים.

הנתונים מראים שהמצב היום רע מאוד עבור הכדורסלן הישראלי. במקום להפוך את הזרים לגוף שתומך בשחקן הישראלי ומשפר אותו הליגה נהפכה לליגה של זרים. ליגה של קבוצות חסרות זהות והזדהות.

אין זה אומר ששחקנים זרים הם דבר רע, אלא שכל דבר צריך להגיע במידה. הרי אם השחקן הישראלי ישחק-הוא ישתפר. אין דרך אחרת. שחקן ישראלי משופר היא ליגה ישראלית משופרת, מותג טוב יותר כלכלית כתוצאה מהמשכיות, מזהות. אם במכבי ת"א יש משבר זהות שחלקו נובע מרכבת הזרים (נכון לעכשיו 14 שחקנים שיחקו בליגה) , מה יגידו בקרית גת (17) ובאילת (16)?

לקבוצה חייב להיות די.אן.אי משלה, אשר מושג על ידי המשכיות והזדהות עם סגל קבוע לאורך שנים. ובהמשך לכך: הנפלד, גורדון ,קטש, שפר, גודס, שטיינהאואר-האם הם היו גדלים להיות מי שהם לו היה מתחרה איתם על אותו תפקיד בקבוצה שחקן זר?

באיגוד הכדורסל צריכים להציב מטרות לגבי הממוצעים הללו. נאמר, עד סוף השנה יעלה ממוצע מספר הישראלים על המגרש חייב לעמוד ל-2.5 לקבוצה (כרגע 2.36 כזכור), כאשר  היעד הסופי צריך להיות ממוצע של 3.5 לקבוצה, כלומר שבאופן ממוצע בכל רגע במגרש ישחקו 7 ישראלים ו-3 זרים. מאחר ומדובר ביעד שאפתני מאוד, ניתן להסתפק בהעלאת ממוצע הישראלים על המגרש לקבוצה ל- 3 כך שעל המגרש ישחקו בממוצע 6 ישראלים ו-4 זרים. ניתן להתווכח איתי על היעד הסופי והדיון פתוח, אך הכיוון ברור.

כל דברי מופנים כלפי הליגה הישראלית בלבד ואין הדבר משליך לגבי הרכב הקבוצות במשחקיהם בגביעי אירופה השונים ובכל זאת, אם שחקני מכבי ת"א, הפועל ירושלים , נהריה או נבחרת ישראל שואפים להתמודד כשווים מול הספרדים, הליטאים, הגרמנים והסלובנים ולהעמיד סגל ישראלי גאה יש לנצל את נקודת השפל הנוכחית ולהפוך אותה לנקודת מפנה.

עמית שמחון. הנתונים הופקו מאתר מנהלת ליגת העל בכדורסל על סמך הנתונים המופיעים היום (13.02.2017). , צילום: עוז מועלם עמית שמחון. הנתונים הופקו מאתר מנהלת ליגת העל בכדורסל על סמך הנתונים המופיעים היום (13.02.2017). | צילום: עוז מועלם עמית שמחון. הנתונים הופקו מאתר מנהלת ליגת העל בכדורסל על סמך הנתונים המופיעים היום (13.02.2017). , צילום: עוז מועלם

הקבוצות הכי ישראליות: ישראלים על המגרש בממוצע (מתוך חמישה שחקנים)

3.21 - מכבי ראשל"צ

2.97 - הפועל ת"א

2.56 - מכבי קרית גת

2.5 - הפועל גליל-גלבוע

2.37 - מכבי תל אביב

2.32 -מכבי אשדוד

2.29 - הפועל חולון

2.24 - הפועל אילת

2.16 - הפועל ירושלים

2.08 - בני הרצליה

1.89 - עירוני נהריה

1.77 מכבי חיפה

הכותב הינו יועץ מס המתמחה בהחזרי מס לשכירים ואוהד נבחרת ישראל

תגיות