אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תעלומת מיי סייז: מגייסת לפי דולר למניה - אף שבנאסד"ק מנייתה נסחרת ב-4 דולרים

תעלומת מיי סייז: מגייסת לפי דולר למניה - אף שבנאסד"ק מנייתה נסחרת ב-4 דולרים

מניית החברה הישראלית זינקה השבוע ללא הסבר למחיר של 16.7 דולרים בניו יורק - וקרסה בימים האחרונים לשווי של 4.1 דולרים בלבד. למרות זאת החברה תנפיק מניות למשקיע פרטי לפי שווי נמוך בהרבה

17.02.2017, 09:43 | גיל קליאן
חברת מיי סייז הישראלית עלתה לכותרות השבוע כאשר מנייתה נסקה למחיר של 16.7 דולר בנאסד"ק, ריכזה מחזורי ענק, והעניקה לסטארט-אפ נטול ההכנסות שווי חלומי של יותר מ-200 מיליון דולר. בימים האחרונים המניה התרסקה, והגיעה אמש עם תום המסחר בניו יורק למחיר של 4.1 דולרים בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, גם מחיר זה נראה מחיר עתק לעומת המחיר בו בחרה החברה עצמה להנפיק מניות למשקיע ששמו לא פורסם. החברה דיווחה אתמול על גיוס 200 אלף דולר ממשקיע - כאשר תמורת סכום זה יקבל 200 אלף מניות. במילים אחרות: החברה בחרה לגייס הון במחיר של דולר אחד בלבד למניה.

כמו כן, אותו משקיע יקבל גם חבילת אופציות במחיר מימוש של 3.5 דולרים ללא תמורה. כלומר, בשקלול מחיר האופציות (שנמצאות נכון לאתמול עמוק בתוך הכסף) מחיר המניה בגיוס של מיי סייז אף נמוך מדולר אחד למניה.

מיי סייז פיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשים למדוד את מידות גופם - לצורך התאמת בגדים באתרי מכירות.

לא ברור מה גרם למניית החברה לזנק בשיעור חד כל כך בוול סטריט השבוע. יש הגורסים כי סקירה אוהדת באתר STOCK NEWS UNION היא שאחראית לניתור. כותב הסקירה, ג'יימס מריון, הפגין גישה חיובית כלפי מניית החברה וציין כי היא יכולה להיות הזדמנות השקעה שפותרת בעיה אמיתית הן של הקמעונאים והן של הצרכנים.

בשוק מתקשים לקבל את ההסבר הזה. בטח שברקע נמצא יצחק זיגדון, בעלה של בעלת המניות הגדולה בחברה (20%) שושנה זיגדון, שכיכב עד לאחרונה ברשימת המבוקשים של האינטרפול בגין תרמית בניירות ערך.

רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז, צילום: אילן בשור רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז | צילום: אילן בשור רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז, צילום: אילן בשור

שמו, תמונתו ופרטיו המלאים התנוססו באתר הבולשת האמריקאית וזיגדון אמר בעבר כי אינו מעורב בפעילות מיי סייז, וכי ערך הסדר פשרה עם רשות ני"ע בארה"ב והתביעה נגדו שם בוטלה. שמו אכן ירד מרשימת המבוקשים.

סיבה נוספת היא הסכם יעוץ חדש לחברה. על פי ההסכם, מיי סייז התקשרה עם חברת הייעוץ הפולנית Polska PNO בהסכם למתן שירותי יעוץ להשגת מענקים מהאיחוד האירופי לפרויקטים בתחום עיסוקה של החברה.

השירותים יכללו יעוץ, סיוע בהכנת בקשות מענק לאיחוד האירופי וליווי החברה בתכניות נשוא הפרויקטים ובדיווח עליהם לרשויות האיחוד האירופי, מהן יתקבלו המענקים. מיי סייז תשלם לחברת הייעוץ תשלומים קבועים דמי הצלחה, בכפוף לקבלת המענקים בפועל.

מיי סייז הפכה לחברה ציבורית בתחילת 2014 כאשר הפעילות מוזגה לתוך השלד הבורסאי נולדצ'טרי ונצ'רס. התחזיות של מיי סייז שאפתניות במיוחד. בעלי המיזם מעריכים כי הוא יתפוס נתח שוק של 2% מרכישות האופנה המקוונות בארה"ב, שמגלגל מיליארדים, כבר בתום שלב החדירה. לפי בדיקה של BDO שפורסמה בעבר למשקיעים בחברה הם צפו שהיא תגיע למכירות של מיליארד דולר כבר ב-2016. נכון להיום לחברה אין הכנסות, והיא סיימה את ינואר-ספטמבר עם הפסד של 15.8 מיליון שקל.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לכאורה ניתן להלבין כספים פליליים בצורה כזאת
שימו לב ליתרת מכירות החוסר שלהם בשנתיים האחרונות. מספר היחידות זהה ולא השתנה ביחידה. זה מעלה את החשד שהחברה משתמשת באנשי קש בכדי לבצע שורט במדינה אחד ולונג במדינה אחרת. לכאורה, בדרך זאת ניתן לגרום לכסף שחור להפוך לבן (רווחי הון). שימו לב שאם השערה זאת היא נכונה, קיימת סבירות שמלבינים כספי סמים. מקווה מאד שזה לא המקרה והחברה תהיה צק פוינט הבאה.
החופר  |  18.02.17
12.
חשוד ומסקרן- מלכודת עכברים
לדעתי מדובר בחברה ללא חזון ולא כיוון שמנסה רק לפתות משקיעים ולהיקנות ע"י משקיע רציני למטרת אקזית של המנכ"ל ועושי דברו. הרעיון הוא מעולה אבל במשך 3 שנים הם לא יצרו קשרים עסקים ושיתופי פעולה כך שהדבר נראה רע מאד. לדעתי המחיר היה יכול להגיע גם ל-40$ אם היה נוצר שיתוף פעולה עם עלי-אקספרס.
אבי  |  17.02.17
לכל התגובות