אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמו בני אדם: ביל גייטס מציע להטיל מס על הרובוטים בתעשייה צילום: שאטרסטוק

כמו בני אדם: ביל גייטס מציע להטיל מס על הרובוטים בתעשייה

לדבריו, "אם רובוט מחליף פועל, הייתי רוצה לחשוב שהוא ימוסה באותה רמה"; הפרלמנט האירופי דחה בשבוע שחלף הצעה בנושא

18.02.2017, 18:16 | רפאל קאהאן

מייסד מיקרוסופט ביל גייטס סבור כי יש למסות את השימוש ברובוטים בתעשייה ובמגזר השירותים. עם זאת עמדתו אינה עומדת בקנה אחד עם האיחוד האירופי שדחה בשבוע שחלף הצעת חוק בנושא זה.

קראו עוד בכלכליסט

גייטס,שהתראיין אתמול למגזין המקוון Quartz, אמר כי לדעתו רובוטים המחליפים עובדים אנושיים אמנם חוסכים כסף למעסיקים - אך מייצרים בעיה למדינות. לדבריו, "אם כיום פועל מייצר ערך של 50 אלף דולר למפעל, ההכנסה שלו ממוסה ומשמשת למימון הוצאות המדינה. אם רובוט מחליף פועל, הייתי רוצה לחשוב שהוא ימוסה באותה רמה". הוא הוסיף כי "השימוש באוטומציה יאפשר לשחרר כוח אדם למקומות כגון סיוע לקשישים, הקטנת כיתות לימוד וסיוע לילדים עם צרכים מיוחדים", הוסיף גייטס.

אבל חזון לחוד ומציאות לחוד, הצעת חוק שהוגשה לפרלמנט האירופי ביום רביעי בנושא הסדרת הרגולציה של רובוטים ואוטומציה ושכללה גם סעיף מיסוי שכזה - הופלה. 

תעשיית הרובוטיקה בירכה על דחיית ההצעה, מאחר שלטענתה היא עלולה "למנוע המשך פיתוח והחדשנות בתחום". איגוד הרובוטיקה הבינלאומי שמושבו בפרנקפורט הוסיף כי הוא סבור שהטלת מיסוי מעין זה "עשויה להוות גורם שלילי על התחרותיות והתעסוקה".

ביל גייטס, צילום: גטי אימג ביל גייטס | צילום: גטי אימג'ס ביל גייטס, צילום: גטי אימג
על פי האיגוד, ב-2015 נרשמה עלייה של כ-15% במשלוחי רובוטים ומערכות אוטומציה. היקף השוק הוערך בידי האיגוד ב-46 מיליארד דולר. כמו כן חלה עלייה תלולה בביקוש לרובוטים בתחומים כגון בריאות, שימושים ביתיים ואישיים.

עורכת הדו"ח ששימש כבסיס להצעה הביעה אכזבה מהאופן בו האיחוד והפרלמנט סירבו להתייחס להשפעה השלילית הפוטנציאלית של השימוש ברובוטים בשוק התעסוקה. הצעת חוק ללא סעיף המיסוי, הכוללת הסדרה של כמה נושאים, בהם בתחום האתיקה, התקבלה ברוב של 395 קולות לעומת 128 מתנגדים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אין ספק שיצטרכו למצוא דרך למסות את הרובוט
אבל כמובן שזה לא יכול להיות מיסוי כמו על בנאדם. מצד שני לרובוט אין הוצאות על פנסיה, ביטוח לאומי, בריאות, ימי חופש ומחלה כך שגם אם הם ימוסו בצורה כזאת או אחרת ה"מעביד" עדין יוכל לחסוך בעלויות והמדינה עדין תוכל להרוויח ולשפר שירותים לאזרח ולממן תוכניות למציאת חלופות עבודה לכל מובטלי האוטומציה. אין ברירה אחרת, בעלי המפעלים יהיו חייבם לתרום את חלקם ליצירת כלכלה ברת קיימה שבה גם לעובדים שהם מפטרים על מנת לחסוך בהוצאות יהיה כסף לקנות מוצרים כדי להגדיל את ההכנסות שלהם.
רוני  |  18.02.17