אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישג למוסדיים: מועמדת שהציעו תכהן כדירקטור חיצוני בשיכון ובינוי צילום: עמית שעל

הישג למוסדיים: מועמדת שהציעו תכהן כדירקטור חיצוני בשיכון ובינוי

לאחר שבשבוע שעבר ובלחץ הגופים המוסדיים הוסרה מועמדותה של עופרה רהב לכהן כדירקטורית חיצונית בחברה, מודיעה שיכון ובינוי על מועמדת חדשה – לילי אילון שהוצעה על ידי כלל ביטוח

20.02.2017, 12:33 | רחלי בינדמן

הישג לגופים המוסדיים –חברת שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון דיווחה היום (ב') לבורסה על כינוס אסיפת בעלי מניות חדשה למינוי דירקטורית חיצונית – לילי אילון.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר דחתה שיכון ובינוי ברגע האחרון את האסיפה שהייתה אמורה להתכנס ולהצביע ביחס למועמדת אחרת – עפרה רהב, זאת בעקבות לחצים שהפעילו הגופים המוסדיים המחזיקים במניית שיכון ובינוי הוסרה המועמדות של רהב מסדר היום.

מי שהציע את מועמדותה של אילון היא כלל ביטוח, אחד הגופים המחזיקים במניית שיכון ובינוי. הסרת המועמדות של רהב הגיעה לאחר שחברת הייעוץ אנטרופי המספקת המלצות לגופים המוסדיים ביחס להצבעות באסיפות התנגדה למינוי. זאת כיוון שרהב כיהנה עד לפני שלוש שנים כסמנכ"לית בשיכון ובינוי ובאנטרופיה ראו בכך זיקה ששוללת את עצמאותה. דירקטור חיצוני אמור לדאוג לאינטרסים של בעלי מניות המיעוט. עם זאת, נוצר מצב שבו החברה ובעלי השליטה הם אלו שהציעו את המועמדים לשמש כדירקטורים חיצוניים והם אלו שיהיו נבחרים בפועל. זאת למרות שמינוי הדירקטור כפוף לאישור של רוב בקרב בעלי מניות המיעוט.

בשנה האחרונה החלו המוסדיים להגביר מעורבותם בהליך הבחירה ודרשו למנות מועמדים מטעמם. אנטרופי אף הודיעה כי ברגע שימונה דירקטור חיצוני שיוצע על ידי בעלי מניות המיעוט היא תתן משקל גבוה יותר בעת אישור חבילות שכר למנהלי החברה בהם היה מעורב אותו דירקטור. הרעיון הוא שהחבות של הדירקטור החיצוני תהיה לבעלי המניות ולא לחברה. אילון כיהנה בין השנים 2010-2015 כסגן יו"ר רשות החברות הציבוריות.

לילי אילון , צילום: עמית שעל לילי אילון | צילום: עמית שעל לילי אילון , צילום: עמית שעל

תגיות