אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד המשפטים: עשרות מאגרים, בהם גם מידע על ילדים מאומצים, נחשפו לרשת צילום: אלכס קולומויסקי

משרד המשפטים: עשרות מאגרים, בהם גם מידע על ילדים מאומצים, נחשפו לרשת

נציג הרשות למשפט וטכנולוגיה חשף את הדברים בדיון שהתקיים בכנסת בנושא אבטחת המאגרים הביומטרים שנמצאים ברשות המדינה. לדבריו, הדבר קרה בשל תקלת אנוש של טכנאים שחיברו את המאגרים לרשת וחשפו את המידע

20.02.2017, 19:46 | שחר אילן

עשרות מאגרי מידע רגישים של חברות ועמותות נחשפו לרשת, ביניהן מאגר מידע בנושא ילדים מאומצים של עמותה גדולה העוסקת בתחום, כך דיווח איש הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים, עומר פרידמן, לוועדת המידע והטכנולוגיה של הכנסת.

לדבריו, מדובר בעשרות מקרים שאירעו בחצי השנה האחרונה בשל תקלת אנוש של טכנאים שחיברו את המאגרים לאינטרנט והדבר הביא לחשיפת "כל המידע לרשת". בין השאר מדובר במאגר של ילדים מאומצים השייך לעמותת אימוץ גדולה בישראל, משרדי עורכי דין, רואי חשבון, אבחונים דידקטיים ועוד.

קראו עוד בכלכליסט

ועדת המדע והטכנולוגיה קיימה היום (ב') דיון בנושא "אבטחת מאגרי מידע ביומטריים המצויים ברשויות המדינה". ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו יזמה את הדיון בעקבות הדיונים על אישור המאגר הביומטרי של משרד הפנים ולאור העובדה שיש בישראל עוד עשרות מאגרים ביומטריים. משרד התחבורה מחזיק מאגר ביומטרי עם תמונות של מעל ל-3 מיליון בעלי רישיונות נהיגה, וכן יש מאגרים גדולי בידי הצבא, המשטרה ועוד.

לדברי מלינובסקי,"המצב שנוצר מדאיג מאוד והמדינה לא לוקחת אחריות ולא מאבטחת מספיק את המידע האישי של האזרחים. תחת הרבנות הראשית בצה"ל מצוי מאגר כל טביעות האצבע של המתגייסים מ-1974. איך מאבטחים מאגר ענק כזה? האם הוא עומד בסטנדרטים הקיימים כיום? מאגר החשודים במשטרה, לשכת התעסוקה, מי מפקח על כל אלה"? היא ציינה שברשות למשפט וטכנולוגיה יש 30 אנשים מופקדים על חצי מיליון מאגרים. לדבריה, "ניתן לגנוב מהמאגרים האלה די בקלות".

מ"מ ממונה יישומים ביומטריים במטה הלאומי במשרד ראש הממשלה, רועי פרידמן, ציין כי "לגופים ביטחוניים יש מדיניות פנימית משלהם. הגענו עם צה"ל להסכמות".

בנוגע ליתר המאגרים אמר פרידמן כי, "הנושא של התיעוד הלאומי החכם מוסדר היטב בחוק. נושא של יישומיים ביומטריים אחרים לא מוסדר כלל. הוטל על היחידה שלנו לגבש מדיניות, זו גובשה בספטמבר האחרון ואנחנו בתחילת מימושה".

רפאל פרנקו ממערך הסייבר הלאומי אמר ש"משרד התחבורה עבר ביקורת מקיפה על המאגרים שלו, כולל התמונות שהן באיכות ביומטרית, התוצאות יצאו בצורה סבירה ומעלה. יש הרבה מה לתקן אבל הם עברו ביקורת מקיפה".

צבי דביר מהתנועה לזכויות דיגיטליות אמר לעומת זאת כי "משרד התחבורה הוא דוגמה טובה למידע שלא צריך לאגור אותו והוא נאגר. כל נסיעות של האנשים ברב-קו נאגרות, פשוט כי הם יכולים לשמור את המידע. כל פקיד יכול להסתכל על מי שעשה את הנסיעות מאז ועד היום".

יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה, אמר ש"ישנם מאגרים ביומטריים גדולים מאוד בתוך ממסדים ציבוריים שלא פחות בעיתיים ולהם אין את כל אותן הגנות שיש למאגר הביומטרי החדש, שהוא ופרטיותו נידונים לפרטי פרטים בדיונים רבים". ח"כ יעל כהן פארן מהמחנה הציוני אמרה ש"אנחנו נחשפים פה למאגרים גדולים, שאינם מפוקחים מזה שנים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עשרות פעמים "בטעות"??אחרי אחת-ומיותרת-לא מנעו!
בזיון מקצועי לאנשי אבטחת המידע והאחראים על תפעול מערך המיחשוב. בכל יחידת מחשב נורמלית אין דבר כזה "חובר בטעות". ובמשרדי הממשלה עשרות מקרים ! עשרות ! ואולי יותר ורק לא מפרסמים לציבור. אך אחד לא עף מייד מתפקידו ואף אחד לא חושב לשפר את שיטת התפעול ואת האבטחה. אוי לנו שבידי אנשים כאלו מצויים מאגרי המידע אודותינו. רק יוזכר שלכל מאגר יש אחות, מי שבמקצוע מבין למה הכוונה ויודע שזו אחת מנקודות החולשה הכי גדולות של מערכות כאלו, ובכלל לא מנסים למגן אותה, גם כי כמעט בלתי אפשרי.
דג ברשת  |  20.02.17
לכל התגובות