אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בידקו כמה עשתה קרן ההשתלמות שלכם בינואר צילום: חגי דקל

בידקו כמה עשתה קרן ההשתלמות שלכם בינואר

קרנות ההשתלמות הניבו לחוסכים תשואה ממוצעת של 0.4% בחודש ינואר. בראש טבלת הביצועים ניצבת הקרן של אנליסט, עם תשואה של 0.95%. הרחק בתחתית: אקסלנס עם 0.2%

21.02.2017, 10:41 | אורן פרוינד

פתיחה חיובית לקרנות ההשתלמות ב־2017. במהלך חודש ינואר, שבו נרשמו עליות בכל האפיקים בבורסה המקומית, הניבו קרנות ההשתלמות תשואה ממוצעת של 0.4% לחוסכים. התשואה המצטברת ל־12 החודשים האחרונים עומדת על 5.7% והתשואה המצטברת לשלוש שנים — על 13.1%.

קראו עוד בכלכליסט

מגמת הפערים בין הגופים השונים, שאפיינה את קרנות ההשתלמות ב־2016, נמשכה גם בינואר. הביצועים הטובים ביותר היו של קרן ההשתלמות של אנליסט, עם תשואה של 0.95%. התשואה הגרועה ביותר, של אקסלנס, הסתכמה ב־0.2% בלבד. אנליסט מצוי זה כמה חודשים במומנטום חיובי, ובתשואה המצטברת ל־12 חודשים הקרן מותירה את האחרות מאחור, עם 8.56%.

נועם רוקח, סמנכ"ל השקעות באנליסט, הסביר כיצד רכיבי המניות ואג"ח החברות בתיק של אנליסט עקפו את מדדי הייחוס. "מה שסייע לנו הוא משקל חסר במניות הפארמה ואחזקת יתר בחברות כמו ביג, איתוראן, סודהסטרים, טאואר ואינרום, שעלו בעשרות אחוזים ללא קשר לתשואת המדד השנה. באפיק הקונצרני ניצלנו הזדמנויות דוגמת דסק"ש, כלכלית ירושלים ורציו. החשיפה לשוק האמריקאי וניהול נכון של המח"מ תרמו אף הם".

 המספרים של ענף ההשתלמות המספרים של ענף ההשתלמות  המספרים של ענף ההשתלמות

לגבי הפער העמוק בין התשואות של הגופים אמר רוקח: "אסטרטגיית ההישענות על אג"ח ממשלתיות ועל תיק מניות הדומה למשקולות במדד עבדה לא רע כמה שנים. אולם, בשנה האחרונה זה כבר לא הספיק. האג"ח הממשלתיות כבר אינן מנוע לתשואה והמדדים לא תפקדו. מי שהדנ"א שלו הוא אנליזה ובוחר אחזקות לפי דעה מקצועית ולא רק לפי משקל במדד, ומוכן לבחון לעומק גם אג"ח חברות מורכבות אך עם פרופיל תשואה מעניין יותר — יוצא נשכר ובפער גדול".

רוקח התייחס גם לירידה במרווחים, כלומר לפער בין תשואת אג"ח קונצרניות לזו של אג"ח ממשלתיות עם אותו מח"מ. "המרווחים הקונצרניים הצטמצמו בשנה האחרונה כי משקיעים לא מסתפקים בתשואה הנמוכה של האג"ח הממשלתיות. כמו כן, בישראל אין די היצע לעומת הביקוש הגדול מצד החיסכון ארוך הטווח וקרנות הנאמנות. המרווחים הקונצרניים יכולים להיפתח, אך הביקוש לתשואה בסביבת ריבית אפסית יגביל זאת".

מדד העקביות של קבוצת קלי מדד העקביות של קבוצת קלי מדד העקביות של קבוצת קלי

רוקח התייחס לרפורמה במדדי הבורסה, שנכנסה החודש לתוקף: "המכפילים במניות השורה השנייה והשלישית התרחבו מאוד. לצד השפעת הרפורמה על הביקושים היה גם מומנטום עסקי טוב בחברות קטנות מענפים כמו שירותי תוכנה, נדל"ן למגורים ואשראי חוץ־בנקאי. אם בעבר המכפיל במניות היתר היה חד־ספרתי, כיום מכפיל של 15 הוא עניין שבשגרה. מניות שהתקדמו רק בשל ההשפעה הטכנית של המדדים, כשההתקדמות העסקית של החברות לא הצדיקה זאת, בהחלט עלולות להתממש. עם זאת, לב השוק המקומי עדיין בתמחור נמוך לעומת ארה"ב ואירופה".

לשאלה אם צפוי תיקון לאחר הראלי של השנה האחרונה הוא ענה: "הריבית הנמוכה ניצחה השנה את החשש מהאטה בסין, מהברקזיט בבריטניה ומכניסתו לתפקיד נשיא ארה"ב של דונלד טראמפ. השווקים בראלי מאז בחירת טראמפ בעיקר בשל הציפיות להורדת מס חברות, להקטנת הרגולציה על הבנקים ולהגדלה של השקעה בתשתיות. השוק מתעלם כרגע מהסיכונים בהעלאת מכסים וממלחמת המטבעות, סוגיות שעלולות להיות נפיצות תחת הנשיא החדש. המכפילים לא זולים וסטיות התקן נמוכות, וזו קרקע לא רעה לתיקון בהמשך".

במקום השני בטבלת התשואות ניצבה קרן ההשתלמות של הפניקס עם תשואה של 0.68% ותשואה מצטברת של 7.36% ב־12 החודשים האחרונים. יניב כהן, מנהל כספי עמיתים בהפניקס, ציין כי "לא עשינו שינויים משמעותיים במדיניות ההשקעה למעט הורדת חשיפה באג"ח ממשלתיות לטובת אשראי לא סחיר ונדל"ן והשקעות פרטיות. הסלולר עדיין אטרקטיבי חרף העליות החדות, והאחזקה בפארמה נמוכה. באג"ח כל האפיקים נתנו תשואה חיובית".

תגיות